Гра


3: 4

Хронометрист / Делегат:

Смолярчук А./Голоскоков Д.




Про гру:

Представники 204-ї севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна на 4-й тур 14-го чемпіонату Волині сезону 2021/2022 до звітного поєдинку 5-ї ліги підійшли з доволі цікавими цифровими здобутками. Судить самі. При двох перемогах та одній поразці ФК «Грифон» розташувався на 3-й сходинці турнірної таблиці з 6-ма очками, але негативною різницею -7, що сталася після зустрічі із фаворитом першості АСК «Забороль». Суперником «льотчиків» у звітному матчі став міцний колектив другої команди клубу «Теремно Хліб», котрий в поточній першості за три тури встиг спробувати усі три можливі підсумки футзальних баталій – перемогу, нічию та поразку. 11 грудня в суботу зранку в рамках луцького дербі зійшлися амбітні військові та представники однієї з наймирніших професій в світі хлібопіки, котрих в спорті важко назвати миролюбивими. Щоправда, «теремнівців» на початок гри зібралося лише п’ять чоловік – необхідний мінімум.

Із свистком рефері на паркеті СК «Арена Спорт» господарі  майданчика влаштували  справжній стартовий штурм воріт суперника і господарі зробили заявку на перемогу в поєдинку – 3:0. Почергово «льотчики» Руслан Карпенко, Станіслав Кучерявченко  та їх капітан Богдан Компанієць вдало завершували атакувальні дії. Здавалося, що «Грифон» цього дня не зупинити. Але «червоні» були  іншої думки.

В середині тайму прохід правим флангом атаки завершив «хлібопік» Богдан Рабський, пробивши потужно та влучно – 3:1. Успіх свого колеги за чотири з невеличким хвилини до перерви розвинув майстерний Юрій Шаула, котрий заставив помилитися захист «льотчиків». А ще за пару хвилин дубль у виконанні Богдана Рабського остаточно відновив інтригу в луцькому дербі - 3:3.

Нинішнє покоління мало знайоме із історією подвигів тричі Героя Радянського союзу Олександра Покришкіна, ім’я якого носить розквартирована у Луцьку бригада. А між тим легендарний льотчик ас усі свої сили та знання віддавав вдосконаленню бойової та літної майстерності. Наприклад, враховуючи те, що здебільшого льотчики намагались уникати правих розворотів, він наполегливо тренував саме різкі маневри у праву сторону. Різке маневрування було візитівкою Олександра Івановича. Для того, щоб витримувати перевантаження у польоті, він посилено займався спортом. Загалом, все вбачалось йому важливим в бою: Покришкін навіть розрахував, скільки часу необхідно на зміну положення винищувача з моменту дії льотчика на важіль управління. Його персональним девізом було речення: «Висота, швидкість, маневр, вогонь». І якщо висота в прямому сенсі цього слова ФК «Грифон» під час гри не потрібна, то три інших слова мають стати запорукою для футзальних звитяг.

На початку другого тайму можливо цих  якостей бракувало господарям майданчика, котрі в дебюті пропустили випад «теремнівців» і дозволили Богдану Рабському оформити хет-трик -3:4.

До речі, свої позафутбольні досягнення є і в представників команди «Теремно Хліб-2», котрі в своїй більшості працюють на однойменному підприємстві. «Хліб — всьому голова» всім відоме українське прислів'я. В ньому закладена вікова мудрість українського народу. Якщо буде хліб, буде мир, буде щасливе здорове життя людей нашої країни. ПАТ «Теремно Хліб» - провідне підприємство з виробництво хліба у Волинській області та одне із кращих в країні. Відтак, ось уже 33 роки хлібозавод забезпечує своєю продукцію жителів Волинської, Рівненської та Львівської областей. Підприємство випікає близько 50 тонн хлібобулочної продукції та 150 кг печива на добу. Асортиментний ряд продукції ТМ «Теремно Хліб» можна знайти ледь не в кожному магазині волинського краю. Окрім того, продукція реалізовується через мережу 54 фірмових торгових точок. Хліб випікається протягом дня, а з 3 до 7 години ранку його відвантажують та розвозять по торгових точках, з тим щоб волиняни могли щоденно купувати свіжоспечений якісний хліб.

В першу  мить пропущений гол збентежив ФК «Грифон», гравці якого ще кілька разів пропустили небезпечні випади суперника, котрий в одному з епізодів відверто  вибачив господарів, влучивши у каркас воріт. Оперативний штаб офіцерської команди взяв тайм-аут для наради і спробував за рахунок масованих атак відновити паритет у зустрічі. Вийшло не дуже. «Хлібопіки» боронилися і камбек в дербі став реальністю. Результатом луцького протистояння стала перемога «теремнівців», а в позитивному сенсі приємно зазначити, що наші професійні військові та представники важливої для кожного справи в наші важкі часи знаходять час та можливість для занять улюбленим видом спорту, ім’я якому – ФУТЗАЛ. Цей звіт тому підтвердження.

Попри поразку послідовники слави одного з кращих повітряних снайперів Великої вітчизняної війни залишили за собою 5-ту сходинку «турнірки» П’ятого дивізіону, а друга команда «Теремно Хліб» зачепилася за «призи».

Кращі гравці: Станіслав Кучерявченко - Богдан Рабський