Гра


2: 1

Хронометрист / Делегат:

Джафарова Олександра/Голоскоков Сергій




Про гру:

Завсідники Другої ліги чемпіонату Волині з огляду на назви команд і латинське написання не вперше у своїй історії зібралися на луцько-західне дербі, аби в чергове з’ясувати між собою футзальні стосунки. В останнє «KroshuLutsk» та «West Side» в «регулярці» бачилися на початку 2021 року, а точніше 2 січня, коли в рамках 6-го туру розіграли поєдинок з розряду «новорічних сюрпризів». Майже дванадцять місяців тому команда заводу «Кромберг & Шуберт» у зустрічі з «Вест Сайдом», який до цього матчу не мав залікових балів планував без надзусиль поповнити свій доробок на 3 очка, але  хлопці з «Вест Сайду» грали напрочуд натхненно і ладні були «вмерти» на майданчику. Нічийну долю минулого дербі вирішили два голи. По перерві «сайдівець» Олег Собковський відкрив рахунок, а пізніше  Денис Карпюк обіграв захисника і з лінії карного майданчика потужно вистрілив під поперечку. Тоді, на початку року «Крошу», втративши 2 очки, істотно ускладнив собі завдання щодо потрапляння до призової трійки, а «Вест Сайд», хоч і заробив 1 бал, так і не зміг піднятися з дна турнірної таблиці.

І ось на календарі зимове 18 грудня все того ж 2021 року, ті ж самі дійові особи, котрі прийшли до чергового дербі на сусідніх, не найкращих 9-й та 10-й відповідно, сходинках турнірної таблиці Другої ліги. Підопічні Руслана Дороша у сезоні 2021/2022 зуміли лише раз доволі впевнено 9:2 переграти «Волинь-АТО», а «вестівці» в усіх чотирьох попередніх поєдинках поступилися своїм опонентам.

Битва аутсайдерів розпочалася з атак «західної сторони», в складі якої індивідуальними діями намагався відзначитися Олег Собковський, котрий  сміливо гру на себе та намагався виконувати  роль диригента атак «червоно-чорних». Проте представники німецького заводу за  кілька хвилин збили наступальний порив гостей та почали  відповідати на кожну атаку своїми випадами. Щоправда, ігрова та територіальна перевага команди «West Side» ближче до середини тайму стала доволі суттєвою. Голкіпер господарів Сергій Ціхоцький постійно працював у рамці, додаючи сейвів у статистику матчів. Здавалося ще трішки, і гол таки відбудеться. Так і сталося на 10-й хвилині, але «селект» влетів у ворота гостей. Швидку  атаку «KroshuLutsk» завершив Андрій Наконечний, підбивши підсумок  першої половини матчу – 1:0.

По перерві сценарій подій у звітній зустрічі кардинально не змінився. «Західники» великими силами йшли вперед, а «крошівці» намагалися підловити суперника на помилці. Через 5 хвилин після відновлення гри суперники обмінялися насправді гострими моментами, в котрих Юрій Кубай з правого флангу атаки «червоно-чорних» відправив м’яч у дальній кут, а постріл «волошкових» прийшовся у каркас воріт – 1:1.

Пропущений гол активував бажання господарів більш ефективно діяти біля  воріт суперника і дивіденд у вигляді гола Назара Стебельського дозволив «KroshuLutsk» вийти вперед – 2:1. Відразу шквал атак обрушився на володіння Сергія Ціхоцького, котрий продовжив виручати своїх партнерів, здобуваючи звання кращого гравця звітного поєдинку. Час спливав. Напруження зростало. Збільшився емоційний фон, а з ним і кількість пауз через зупинку гри. Господарі всіма силами боронили переможний результат, а «West Side» все шукав щастя біля чужих воріт. Але капризна фортуна так і  не посміхнулася гостям, котрі точно не заслуговували поразки в дербі. Здобуток заводчанами 3 залікових балів дозволив «KroshuLutsk» в компанії з МФК «Гранітбуексклюзив»  та «Волинь-АТО» зачепитися за «зону комфоту» - місця, що дають право зіграти в плей-офф Абсолютної першості.

Кращі гравці: Сергій Ціхоцький – Вадим Симчук