Гра


8: 0

Хронометрист / Делегат:

Джафарова Олександра/Голоскоков Сергій




Про гру:

Ще одні завсідники Другої ліги чемпіонату Волині до звітного поєдинку підійшли у бальному співвідношенні 1 до 3. «Тепловики» в компанії з млинівським «Атлетиком» та «Olam-Kesef Sport» з Острожця цього річ знаходяться в лідируючій групі, маючи 9 очок. А їх опонент з Горохівщини, напроти – ділить компанію з луцькими клубами «Любарт Junior» та «KroshuLutsk», котрі маючи по 3 очки на момент початку 5 туру були напіваустайдерами четвертого за рейтингом дивізіону області.

Минулого сезону команди зустрічалися у важливому з точки зору турнірного положення матчі восьмого туру Другої ліги, до якого  «Луцьктепло» підійшло на шостій сходинці, щоб фактично гарантувати собі вихід у плей-офф, адже «тепловикам» достатньо  було звести матч до нічиєї. А  МФК «Гранітбудексклюзив» через «прописку» на 8-му місці «балансували» на межі. Проте, «каменярі» після швидкого пропущеного голу зуміли переломити хід поєдинку та довести справу до впевненої перемоги з рахунком 7:1 на свою користь. Той результат, після восьмого туру дозволив МФК «Гранітбудексклюзив» піднятися на сьоме місце, а «комунальники» опустилися на восьму сходинку, згодом не потрапивши до омріяної сітки плей-офф.

Тепер майже за десять місяців від останньої зустрічі, суперники знову мали зіграти важливий з огляду на турнірне становище матч, в якому перемога гарантувала підопічним Ярослава Русина медальну зону «регулярки», а «ексклюзивщиків» повертала в турнірний пелетон переслідувачів групи лідерів турніру.

Як тільки пролунав стартовий свисток рефері на паркеті СК «Арена Спорт» розпочалася справжня чоловіча боротьба за ігрову ініціативу. Рівно через 6 хвилин від початку гри суперники обмінялися гострими випадами. Кремезний гравець «кам’яних» поступився у дуелі з голкіпером комунальників, котрі за секунди не зуміли вразити ворота номінальних господарів майданчика.

Ближче до середини тайму стало зрозумілим, що «ексклюзивщики» намагаються здобути успіх за рахунок позиційних атак та награних стандартів, а «тепловики» створюють гостроту за рахунок швидких розіграшів та довгих «закидушок».  Обидва колективи шукали щастя біля чужих воріт, але забиті голи глядачі побачили лише на 12-йи хвилині гри. Спочатку Олександр Марчук, а згодом Владислав Романюк рахунок подвоїв.

Лучани спробували швидко відігратися, але проґавили кілька небезпечних атак і за пів хвилини до перерви Владислав Романюк оформив дубль та зробив заявку на підсумкову перемогу – 3:0.

Після перерви «біло-блакитні» вирішили не скидати обертів і в матчі за хвилину після відновлення гри стався другий дубль, автором якого було оголошено Олександра Марчука. А ще за  мить прикрий  автогол практично похоронив надії команди «Луцьктепло» на позитивне завершення першої частини сезону перед новорічно-різдвяними канікулами. 5:0 автоматично стали запорукою вікторії у протистоянні принципових суперників, котрі минуло річ також завершили свою гру впевненою перемогою МФК «Гранітбудексклюзив».

На досягнутому горохівчани зупинятися не збиралися і на 23-й хвилині Юрій Семчук збільшив перевагу номінальних господарів до шести пунктів, як і в сезоні 2020/2021. Решта ігрового часу перетворилася в статистичний процес, в якому обидві команди мали чимало можливостей для взяття воріт, але вболівальникам вдалося побачити лише дубль Юрія Семчука з голом у порожні ворота за гри лучан із п’ятим польовим та хет-трик Олександра Марчука.

Перемога дозволила МФК «Гранітбудексклюзив»  в компанії з «KroshuLutsk» та «Волинь-АТО» замкнути вісімку потенційних учасників плей-офф Абсолютного чемпіонату Волині. А лучанам, котрі продовжили очолювати пелетон переслідувачів трійки лідерів Другого дивізіону, варто скоріш забути підсумок катастрофічного протистояння з надто незручним суперником, в який в останні роки перетворився колектив з Горохова.

Кращі гравці: Олександр Марчук – Вадим Павлюк