Гра


1: 6

Хронометрист / Делегат:

Джафарова Олександра/Голоскоков Сергій




Про гру:

Гравці U-17 з команди «Любарт Junior» цього річ працюють на два фронти, як колектив справжніх професіоналів. В юнацькій Екстра-лізі чемпіонату України підопічні Олександра Лисенка йдуть на 5-й сходинці турнірки, зберігаючи шанси на медалі першості. А в 14-му чемпіонаті Волині вже разом із своїм граючим наставником «князі» після перемоги у стартовому турі над «KroshuLutsk» 3:2 у решті поєдинків «регулярки» поступалися своїм дорослим візаві.

Їх суперник з Острожця у ранзі дебютанта Другого дивізіону доволі успішно крокує турнірною дистанцією, зазнавши лише мінімальної поразки 3:4 в 1-му турі від лідера ліги FC «Traders». Переможець Регулярного чемпіонату Волині в Третій лізі «Olam-Kesef Sport» в сезоні 2021/2022 у компанії з млинівським «Атлетіком» та «Луцьктепло» продовжує гонку за медальним заліком.

До звітного матчу суперники зустрічалися лише раз. На «Ярмарку футзалу» у жовтні 2020 року перемогу відсвяткували футзалісти з Острожця, котрі впевнено обіграли дубль «Любарта» з рахунком 8:1.

Тепер 18 грудня 2021 року чергове побачення суперників на паркеті СК «Арена Спорт» розпочалося з обміну атаками, в яких важко було надати перевагу жодному з суперників. Наставник молодят Олександр Лисенко традиційно намагався поєднувати ігровий процес з тренувальним, оперативно підказуючи своїм вихованцям як діяти в тих, чи інших моментах. А подекуди 13-й номер власним прикладом демонстрував як варто діяти в комбінаційному футзалі.

«Червоні» не цуралися ролі екзаменаторів юних гравців і  під час власних атак перевіряли фах своїх візаві пострілами з різних дистанцій. В середині тайму «Olam-Kesef Sport»  відверто вибачив суперника, коли двічі поспіль пробивав у рамку, але на заваді голу стала поперевина воріт юніорів. Та й голкіпер лучан Юрій Близнюк в кількох епізодах зіграв у кращих традиціях юнацької Екстра-ліги України.

Ігровий час першого тайму спливав. Суперники працювали на максимальних обертах. Обмінялися тайм-аутами, але забитими м’ячами відзначитися так і не зуміли. 0:0 в якійсь мірі став логічним підсумком принципового протистояння першої частини матчу.

Після  нетривалого перепочинку команди продовжили запеклу боротьбу за ініціативу. І за дві хвилини після відновлення глядачі на трибунах  СК  «Арена Спорт» все ж таки побачили взяття воріт. Активний Андрій Гузоватий зумів майстерно приборкати «селект» після верхової передачі, розібратися із захисником і впритул розстріляти ворота «князів» - 0:1.

Менше ніж за хвилину коуч лучан міг відновити паритет, але Олександру Лисенко в гольовому епізоді відверто не поталанило. Чого не скажеш про Павла Ліщука, котрий зумів вижати максимум з епізоду, заставивши голкіпера юнаків пропустити м’яч під собою.

Черговий успіх надихнув «червоних» дот нових звершень і Андрій Гузоватий на 23-й хвилині оформив дубль – 0:3.

Після цієї події «Любарт Юніор» замінив воротаря на польового гравця і почав відпрацьовувати гру з п’ятим. Такий поворот сюжету дозволив розмочити рахунок після того, як Владислав Камець завершив атаку юнаків, але до цього моменту Віталій Колядич з Острожця встиг вразити порожні ворота зі своєї половини – 1:4. Цей рахунок не став підсумком цікавого протистояння двох цікавих колективів, адже Андрію Гузоватому через порожні ворота суперника вдалося продемонструвати «фокус із шляпою», а Павлу Ліщуку оформити дубль. 1:6 за підсумком звітного поєдинку дозволили футзалістам з Рівненщини залишити за собою місце в трійці лідерів, де після «нічейки» луцького «Трейдерса» боротьба за золото «регулярки» Другої ліги після канікул вийде на новий рівень.

А робота юних «князів» на два фронти все ж таки далася в знаки, коли після двох пропущених м’ячів у другому таймі «Любарт Юніор» психологічно розсипався і не зміг повернутися у гру. Хоча в першій частині протистояння були гідними суперниками колективу з Острожця.

Кращі гравці: Юрій Близнюк - Андрій Гузоватий