Гра


2: 3

Хронометрист / Делегат:

Корпош Марія/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

Звітний поєдинок був цікавим з точки зору турнірної боротьби у Вищій лізі. Гравці «Топільного» тиждень тому зазнали першої поразки в сезоні від «Торпедо», а «Прип’ять» навпаки – святкувала перший успіх над «Локомотивом», а в разі «вікторії» над «біло-синіми» могла взагалі обійти суперників у турнірній таблиці дивізіону.

Фаворитам гри з «Топільного» вдалося ударно розпочати гру – гарний розіграш кутового завершився прострілом на дальню стійку, яку замкнув Вадим Шутовський – 0:1. Гравці «Прип’яті» відповіли хорошими ударами Олександра та Володимира Криськів – утім, номінальних гостей рятував воротар Андрій Бльох. Подвоювати перевагу «Топільного» міг Олександр Коровіцький, однак, проштовхнувши м’яч під голкіпером Сергієм Кухом, не влучив у ближній кут воріт. Утім, ближче до завершення тайму «біло-сині» таки збільшили відрив від опонентів – Кух невдало вийшов з воріт до центра майданчика, а Дмитро Дмитрук, перехопивши м’яч, здалеку вразив порожню рамку – 0:2.

Після перерви гравці «Топільного» намагалися тримати активність біля воріт суперників, однак невдовзі гравці «Прип’яті» вирівняли гру, і якщо з ударами Олександра Криська та Миколи Михалика Андрій Бльох впорався, то на 20-й хвилині, знову виручивши команду після удару Валентина Мухи, нічого не міг вдіяти проти добивання Олександра Криська уже в порожню рамку – 1:2. Для «Топільного» все «запахло смаженим», тож у відповідь вони організували комбінацію, після якої Вадиму Шутовському лишалося тільки влучити у відкриту рамку та оформити «дубль» в матчі – 1:3. Гравці «Прип’яті» пішли ва-банк, підключивши «у поле» голкіпера Сергія Куха – щоправда, вистачало й помилок при таких розіграшах, за які дивом суперники не покарали. А на 25-й хвилині свого таки досяг гравець любешівського колективу Іван Токарчук, який з близької відстані заштовхнув м’яч у сітку воріт – 2:3. Кінцівка гри вийшла драматичною, а останній штурм «Прип’яті» міг завершитися вдачею – Сергій Кух прямісінько з сиреною дослухався до вигуків «Бий!» з лави для запасних, однак після його пострілу м’яч лише на якісь сантиметри розминувся із дальньою боковою стійкою!

«Топільно» після цього нелегкого успіху таки приєднується до лідерського «квінтету» Вищої ліги, а «Прип’ять» вкотре показала, що при нормальному зборі гравців на матч може давати бій будь-якому супернику.

Кращі гравці: Іван Токарчук – Вадим Шутовський