Гра


5: 1

Хронометрист / Делегат:

Корпош Марія/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

На дистанції багато що вирішує наповненість заявок у команд, а цей матч був яскравим свідченням цьому твердженню. У «Агромата» був чи не найпотужніший збір цього сезону – такий, що капітан команди Андрій Кристич навіть не перевдягався, а у «Енергопрофа» не було жодного гравця на лаві для запасних.

Не дивно, що з перших хвилин гри територіальну перевагу та контроль над м’ячем тримали саме «салатові», а їх суперники змушені були відбиватися. Виходило непогано – Богдану Кобзарю та Олександру Мартинюку гравці «Mojo» дали лише неточно пристрілюватися здалеку, а на точні удари вдало реагував у рамці Роман Братчик. Біда прийшла, звідки не чекали – Кобзар виконав філігранний розрізний пас на Мартинюка, а Ігор Шамутило, перериваючи його, зрізав «кулястого» у власну рамку – 1:0. На цей гол достойно міг відповісти Ігор Шевельов, однак після його удару надійно зіграв Валентин Рижук. Ближче до кінця тайму «агроматівці» нарощували темп – Братчик знову врятував команду після удару Максима Сасовського, а Денису Козловському під час швидкого проходу не вистачило влучності. А далі «Енергопрофу» знову не пощастило – після прострілу з кутового м’яч рикошетом від Вахтанга Машави вдруге опинився у воротах – 2:0. Після цього гравцям «Mojo» вдалося по-справжньому «прокинутися», а лідер команди Шевельов після перехоплення чітко переміг у дуелі з Рижуком – 2:1. Після цього Ігор ще не раз потужними ударами загрожував воротам «Агромата», однак і голкіпер більше не хотів пропускати, і раз за разом виручав команду. Могли збільшувати перевагу й «салатові», однак Кобзар та Мартинюк якимось дивом не використали космічні нагоди для взяття майже порожніх воріт.

Не йшло у «Агромата» і після відпочинку – знову декілька моментів з близької відстані не використав Кобзар, а до «флеш-мобу» поганої реалізації долучилися і його партнери по команді – Денис Козловський та Іван Богута. До кінця матчу ще не одну й не дві нагоди не використав той-таки Кобзар та його партнери по команді, а самовіддана гра у рамці Романа Братчика залишала у грі «Енергопроф». Рідкі шанси засмутити суперника раз за разом виникали у Ігоря Шевельова, однак більш ніж достойно у рамці відіграв і Валентин Рижук. Заспокоїли гру для себе гравці «Агромата» лише на останній хвилині гри – індивідуальний прохід точним ударом з правої завершив Олександр Мартинюк – 3:1. Після цього «салатові» не лише не віддали нічого суперникам, а й ще двічі «добили» їх забитими голами Максима Бондаренка та Богдана Кобзаря – 5:1.

З такою явкою «Енергопрофу» буде важко боротися бодай за плей-офф Вищої ліги, а от «Агромат» після другого поспіль успіху показав своє бажання вести боротьбу за найвищі місця регулярної першості Вищої ліги.

Кращі гравці: Олександр Мартинюк – Роман Братчик