Гра


5: 3

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

Ця гра була дуже важливою у боротьбі за вихід до плей-офф Першої ліги – у Новий рік обидві команди увійшли зі скромним багажем у три набрані очки. Разом з тим, матчі між цими колективами завжди були досить цікавими – чого вартий поєдинок минулого сезону, де важку перемогу здобули гравці «Фіміаму» (3:2).

Ударно розпочали «Християни» і звітний поєдинок – голкіперу «Олімпа» Івану Семенюку одразу ж довелося працювати в рамці, відбиваючи удари суперників. Утім, завжди виручати команду він не міг – і найприкріше, що перший гол у ворота номінальних гостей залетів з прикрого рикошету після кутового – 1:0. Пропущений гол погнав «чорно-червоних» уперед, однак Юрій Франко не зумів у дуелі переграти Володимира Лимара. Натомість, ще одна вдала атака пройшла у «Фіміаму»: Юрій Мартинюк, зовні зависокий для дриблера, зумів обіграти одразу декількох опонентів та викотити м’яч на порожній кут Павлу Матвійчуку – 2:0. А наприкінці тайму про себе нагадав Олександр Потурай, який на мить випередив під час прострілу Івана Семенюка та переправив м’яч у сітку воріт «Олімпа» – 3:0.

Мабуть, одним із найбільш невдалих таймів сезону погнав номінальних гостей уперед, і уже на першій хвилині другого тайму Юрій Франко замкнув дальню стійку після прострілу з флангу – 3:1. Чудові моменти після цього не реалізували Роман Костюкевич та Михайло Брагінець, однак гравці «Олімпа» аж ніяк не захотіли зупинятися. І на 21-й хвилині вони досягли свого – спочатку атаку «олімпійців» ударом у порожні ворота замкнув Михайло Лобоцький, а невдовзі після цього «чорно-червоні» зрівняли рахунок зусиллями Романа Костюкевича – 3:3! Лише втративши перевагу, «Християни» знову серйозно включилися у гру – і це дало результат. Спочатку Олександр Терещук здорово «качнув» захисника один в один та потужним вистрілом метрів з десяти не залишив шансів голкіперу, а ще за хвилину з меж карної зони після стандарту вдало розстріляв рамку гостей один із найактивніших гравців матчу Тимофій Гаврук – 5:3. Не дивно, що й на такий поворот «Олімп» мав свою відповідь, однак удари Юрія Франка та Валерія Івахненка не стали гольовими, тож рахунок до фінальної сирени уже не змінився.

Після важливої перемоги «Фіміам» зумів злетіти у таблиці одразу на сьому сходинку, а от «Олімп» за додатковими показниками замикає десятку команд Першої ліги та намагатиметься поборотися за стикові ігри вже у наступних нелегких протистояннях.

Кращі гравці: Тимофій Гаврук – Михайло Лобоцький