Гра


3: 5

Хронометрист / Делегат:

Глухенька Ліза/Голоскоков Сергій




Про гру:

Луцький колектив друзів, котрі довгий час мешкали в центральному районі обласного центру та тренувалися в СК «Спартак» в неділю 16 січня в рамках 7-го туру отримали в суперники третю команду найтитулованішого клубу Волині «Надія». І хоча основний кадровий резерв представників Хоріва, що у Локачинському районі, задіяний у вищих дивізіонах, команда Віктора Ревка у футзалі обізнана і завжди налаштована лише на перемогу. Турнірна ситуація склалася таким чином, що у звітному поєдинку суперники мали розіграти не просто 3 залікових бали, але й спробувати здобути путівку до плей-офф Абсолютної першості чемпіонату Волині в Четвертій лізі. Перед стартовим свистком «надійний» колектив із 5-ма очками посідав на 8-й сходинці турнірної таблиці, а луцька команда, якою опікується тезка президента хорівського клубу Віктор Заєць, після поразки від Угриніва з чотирма заліковими балами опиналася в зоні «солодкого кубку» на дев’ятій позиції. Така турнірна диспозиція суперників з перших секунд наклала свій відбиток на хід принципового поєдинку.

«Куди б’єш?!!!», - голосно на весь майданчик СК «Арена Спорт» вигукнув з тренерського містка Віктор Ревко своєму гравцю, який після стартового розіграшу м’яча вийшов на ударну позицію лівим флангом атаки гостей та вдарив відверто повз рамку воріт. За мить вже лучани могли відкривати рахунок гри, але як писав свого часу легенда волинської спортивної журналістики Роман Флішаровський «майстрам бракувало точності». Перша вдала гольова комбінація на радість тренерського штабу третьої «Надії» сталася на 4-й хвилині, коли Владислав Сардаківський знайшов шпарину в захисних побудовах господарів.

За останок ігрового часу в першому таймі «центровики» доклали чимало зусиль аби відновити рівновагу, але «селект» вперто не хотів потрапляти до «надійної» сітки. Суперник же з Хоріва на останніх хвилинах двічі зумів активізувати присутніх на матчі. Спочатку Назарій Демчук майстерно розібрався в епізоді, чітко відправивши м’яч у дальній кут – 0:2. А трохи згодом Павло Плісак продемонстрував артистизм під час єдиноборства з гравцем суперника у воротарській, зірвавши оплески та викликавши позитивні посмішки.

Після відновлення гри спроба «Луцьк-Центру» швидко відігратися наразилася на впевнену гру того ж Павла Плісака та польових гравців, які на контратаках зуміли отримати гольові дивіденди. Спочатку Антон Гура завершив комбінацію партнерів, а згодом Назарій Демчук оформив дубль – 0:4.

Повернутися у гру лучанам вдалося на 20-й хвилині, коли Віталій Корець на позиції стовпа отримав «круглястого» і з розворота пробив першого номера гостей. Рахунок став 2:4, адже за кілька хвилин до цього Веніамін Кушнірчук впевнено виконав «вирок» з шестиметрової позначки під час пробиття пенальті. Але за хвилину питання щодо переможця у матчі було практично зняте, адже Андрій Драголюк свою нагоду відзначитися забитим голом використав на 100%. Лучани пішли на останній штурм з п’ятим польовим гравцем і змогли вивести на ударну позицію Антона Чернова, котрий запалив на табло цифри 3:5, але на більше у «помаранчево-чорних» просто не вистачило часу. Відставання «Луцьк-Центру» від прямого конкурента за путівку до плей-офф збільшилося до 4 пунктів, котрі реально вибрати лише за умови вдалих підсумків в двох фінішних матчах Четвертої ліги. А ось наймолодша з «Надій» скоріш за все свій шанс зіграти у чвертьфіналі Абсолютної першості вже не упустить.

Кращі гравці: Віталій Корець - Андрій Драголюк