Гра


8: 4

Хронометрист / Делегат:

Глухенька Ліза/Голоскоков Сергій




Про гру:

В попередньому 6-му турі суперники синхронно теоретично виконали програму мінімум щодо потрапляння в зону плей-офф. Ківерцівський колектив здобув перемогу в протистоянні з міцним «КлеверСтором» 5:2, а «молочники» впевнено розібралися з «Луцьк-Центром» 3:0. Але якщо підопічним Юрія Ващука та Олександра Батрака ще треба зробити очкові здобутки для участі в «абсолютці», то «Волинь» залишається у гонці за призові місця «регулярки», відстаючи від трійки лідерів на 2 пункти.

Відомий в області футбольний клуб «Колос» за чотирнадцять офіційних сезонів АМФВ так чи інакше був представлений однією-двома командами у футзальних змаганнях, а вболівальники ківерчан в неіснуючій поки що номінації «Разом із командою» дадуть фори багатьом фан-угрупуванням Волині.

Суперник «Колосу-2» поки що такими досягненнями похвалитися не може, але за довгу історію Угриніва, аж з 1629 року, мав чимало земляків, котрі прославляли село на всю країну. Завдякипрацьовитим та відповідальним людямУгринів став одним ізнайбільшкультурних і багатихнаселенихпунктівЛуцького району. Куди не поглянь, навколоновобудови, шум колосистих нив, гуркіт машинного і тракторного парків, мовбіло-зеленікорабліврізуються в околиці села великімолочні ферми. А у футзалі команда «Волинь Угринів» вже не перший сезон намагається своєю грою примножити славу населеного пункту, що став корінням для «зелено-чорних».

Пролунав свисток і «зеленкувате» дербі розпочалося в непоганому темпі з цілою низкою гострих моментів вже у дебюті зустрічі. В кількох епізодах гравці другого «Колосу» лише дивом не відзначилися забитими голами, а напівмоментах Угриніва виконавцям відверто не вистачило індивідуальної майстерності. Справжній футзальний фах на 5-й хвилині продемонстрував Олександр Ващук з Ківерець, коли зумів на чужому п’ятачку ефектно розібратися із голкіпером та відкрити рахунок – 1:0.

Команда з більш молодого населеного пункту Волині, а Ківерці були засновані в 1870 році, продовжила наступ і Олег Біднюк на 9-й хвилині з правого флангу атаки влучно пробив у дальній кут і рахунок подвоїв.

Лише після цього епізоду «волиняки» повернулися у гру та почали діяти  більш конструктивно. І в підсумку Юрій Бабеляс зумів розмочити рахунок, але вже за хвилини розмашиста атака господарів з кількома впавшими на майданчик після зіткнень гравцями завершилася влучним пострілом досвідченого Олександра Устимчука. Ще за мить рахунок знову змінився після голу Дмитра Чепури. А на останок першого тайму «Волинь» набрала критичну кількість фолів і герой попереднього епізоду Олександр Устимчук «вирок» у вигляді дабл-пенальті виконав бездоганно, відправивши «селект» у верхній кут. Серйозна заявка на загальну перемогу 5:1 стала підсумком першого тайму принципового та емоційного протистояння.

Після відновлення ігрового процесу угринівський колектив створив передумови для повернення у гру. Протягом хвилини Вадим Бабеляс та Олег Кривенький зменшили гандикап опонентів до двох пунктів, але за кілька хвилин Олександр Устимчук оформив хет-трик на відновив перевагу в три голи – 6:3.

На 21-й хвилині матчу стало зрозумілим що цього дня «ветерани» перемогу не віддадуть. Надто впевнено Дмитро Чепура розібрався на правому фланзі атаки, оформивши дубль. З переможцем зустрічі все стало зрозумілим. Щоправда, свій другий м’яч у матчі з десятиметрової позначки забив «волиняка» Юрій Бабебляс, але за секунди четвертий дубль у грі записав на своє ім’я активний Олександр Ващук – 8:4.

Перемога в «зеленкуватому» дербі дозволила ветеранському колективу переміститися на 6 сходинку в турнірній таблиці та практично оформити «грін кард» до плей-офф «абсолютки». А поразка Угриніва з тією ж долею вірогідності залишила поза межами медального заліку «регулярки» в Четвертій лізі.

Кращі гравці: Олександр Устимчук -  Юрій Бабеляс