Гра


4: 2

Хронометрист / Делегат:

Глухенька Ліза/Голоскоков Сергій




Про гру:

Поєдинок 7-го туру сусідів за турнірною таблицею FC«Respect-2» таFC«Hawest» набував для суперників особливого значення. Адже у разі перемоги будь-кого з опонентів та за умови втрати очок представниками призової трійки (ФК «Пірванче», «Володимирівка Ветеран» та ФК «Стир») з’являвся чудовий шанс зачепитися за п’єдестал пошани   Регулярної першості Третьої ліги.

Другий колектив «поважних» цього річ на турнірній дистанції працює у «рваному» режимі 50 на 50, перемежовуючи перемоги з поразками, що вилилося у 9 залікових балів та сусідство в таблиці із нинішнім суперником та командою «Фенікс ДПЗ».

На відміну від господарів майданчика FC«Hawest» свій режим 50 на 50 розпочав з трьох стартових перемог, але потім тричі поспіль поступився своїм суперникам, набравши за шість турів вищезазначених 9 очок. До речі, мало хто з луцьких любителів футзалу знає про історію команди наших сусідів рівненчан. А самобутній колектив між тим представляє сільгоспгосподарство, яке було створене у далекому 2004 році. Саме тоді німець Маркус Шютте приїхав в Україну і продовжив справу свого батька вже на наших землях. Західні інвестори завезли німецьку техніку б/в та взяли в обробку 340 га земель. На підприємстві працює 42 працівники, а господарство має чотирипільну сівозміну, відсутність глибокої оранки, внесення органічних добрив на 70% площ. І приємно, що про спорт, як мінімум про футзал, у Підлозцях не забувають. За кілька років команда «аграріїв» з нижчих ліг перейшла до Третього дивізіону, де заставила всіх без виключення суперників з повагою ставитися до біло-зелених клубних кольорів.

Пролунав стартовий свисток рефері і «поважні» під орудою Андрія Тучкевича на тренерському містку пішли у наступ. І через чотири хвилини Тарас Воронюк рахунок відкрив – 1:0. Гості спробували знайти швидку відповідь, але в підсумку наразилися на вилучення. Емоційний Вадим Кухтей в обличчя штовхнув суперника і пішов відпочивати в роздягальню. До честі «хавестівців» вони в меншості впевнено відбили натиск лучан, а згодом розіграли непогану комбінацію і рахунок зрівняли. На 9-й хвилині відзначився Ігор Білітюк.

Гра розкрилася і хвилі атак почали почергово накочуватися на захисні редути опонентів. Під завісу тайму влучним пострілом відзначився Олег Потрапелюк – 2:1. За такого підсумку команди пішли на відпочинок.

Після відновлення ігрового процесу кардинальних змін в діях опонентів особливо не спостерігалося. FC«Respect-2» намагався діяти першим номером, а гості за першої нагоди вибігали в швидкі контратаки. Моментів біля обох воріт було чимало, але «селект» вперто не хотів потрапляти до сітки. Лише з 22-ї хвилини матчу в напруженій грі стали відбуватися гольові події. І що цікаво в дзеркальному відбитку першого тайму. Спочатку кращий гравець матчу Олег Потрапелюк збільшив перевагу господарів до двох пунктів, але його візаві з Рівненщини Вадим Остапчук за хвилину відновив відставання до одного пункту. Проте остаточну переможну крапку в грі поставив лучанин Богдан Кухта – 4:2.

Такий підсумок гри призвів до змін в турнірній таблиці Третьої ліги, де «поважні» ще мають шанси на бронзу Регулярної першості. Гості ж поразкою ускладнили своє становище. У вільному перекладі з англійської німецького слова «hawest» на нашу мову виходить словосполучення самий низький. Проте міцний колектив з сусідньої області вже точно не опуститься на дно «турнірки», заброньоване «Юністю» з Переспи, але для потрапляння в чвертьфінал плей-офф варто здобувати очки вже найближчого вік-енду. «Новатор» та ФК «Дежа» про «Cake Cup» поки що не мріють.

Кращі гравці: Олег Потрапелюк - Вадим Остапчук