Гра


1: 3

Хронометрист / Делегат:

Глухенька Ліза/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

Переможці минулорічного регулярного чемпіонату Четвертої ліги цього сезону приємно дивують і в на ранг вищому дивізіоні – уміння виривати результат у потрібний момент призвело до того, що у перших шести матчах змагань гравці «Пірванче» не втратили жодного залікового пункту. «Фенікс», у свою чергу – також уже титулований клуб на Волині, адже ще навесні минулого року представники знаменитого луцького району ДПЗ завоювали звання Абсолютних чемпіонів Третьої ліги.

У звітному сезоні, щоправда, гравці «Фенікса» лише в останніх двох турах змінили серію невдач на дві перемоги поспіль. Щоправда, у грі проти лідера «регулярки», здавалося, шансів у номінальних гостей небагато – все через явно неповний склад, адже на гру лучани вийшли лише з одним запасним гравцем. Щоправда, саме гравцям «вогняної птиці» вдалося створити перші серйозні загрози воротам суперників – Андрій Літвінцов не влучив у рамку ударом головою, а Дмитро Льозін не зумів з близької дистанції переграти голкіпера Максима Сіліна. А от починаючи з середини тайму перевага гравців «Пірванче» у свіжості почала даватися взнаки – і уже Андрію Мурашку довелося виручати партнерів по команді після численних ударів Тараса Папка та його партнерів по команді. Загалом, попри намагання обох команд, на перерву вони пішли без забитих голів.

Після перерви лідери чемпіонату пішли на своїх луцьких суперників ще з більшим тиском – Роман Савчук та Максим Васільєв не використали стовідсоткові нагоди для взяття воріт, а Андрій Ткачук також потужним пострілом здалеку не влучив у ворота. Щоправда, і гравці «Фенікса», попри очевидну втому, огризалися – і якщо Андрій Літвінцов та Кирило Тананайко свої шанси не використали, то Дмитру Льозіну вдалося пробити у щілину між голкіпером та ближньою стійкою воріт після розіграшу кутового – 0:1. З кожною хвилиною тиск команди «Пірванче» тільки зростав, однак атакам номінальних господарів матчу не вистачало хорошого завершального удару – чимало перспективних прострілів не знаходили адресата. Утім, на 23-й хвилині лідери чемпіонату таки досягли свого – Іван Костюк замкнув передачу Максима Васільєва – 1:1. Здавалося б, після стількох гарячих хвилин відбивання від суперників та пропущеного голу в гравців «Фенікса» можуть опуститися руки – і дійсно, вони ледь не пропустили знову, коли Антоній Рудик своїм ударом потряс поперечину рамки Андрія Мурашка. Утім, за хвилину до завершення зустрічі влучний удар влетів у інші ворота, а Дмитро Льозін оформив «дубль»! Господарі кинулися рятувати гру в п’ять польових гравців, однак помилка та втрата призвела до голу в порожні ворота від Андрія Літвінцова, який і встановив підсумковий рахунок гри – 1:3!

Таким чином, «Пірванче» зазнає першої поразки в нинішньому сезоні та тепер знаходиться нарівні по очках з «Володимирівкою», а «Фенікс», якому довелося добряче потерпіти в цій грі (що сказати, якщо навіть найкращий бомбардир Третьої ліги Павло Адамський весь матч «пахав» у захисті), немов виправдовуючи свою назву, «воскресає» після серії невдач та тепер всерйоз боротиметься в останньому турі за бронзові медалі регулярної першості Третьої ліги.

Кращі гравці: Іван Костюк – Дмитро Льозін