Гра


5: 5

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

Обидва учасники цього матчу протягом вищолігового сезону з важкістю збирали важливі залікові пункти до своїх скарбничок, тож їх «лобова» зустріч мала дуже велике значення у боротьбі за путівку до плей-офф Вищої ліги.

Живіше розпочали зустріч гравці «Рятівника», а перевага в дебюті гри трансформувалася в перший гол, який з передачі Дмитра Журавського забив Олександр Якимчук – 1:0. Колектив із Любешова після пропущеного голу перехопив ініціативу в грі, і вже Олександр Луць змушений був демонструвати свою воротарську майстерність, рятуючи «надзвичайників» від пропущених голів. На 9-й хвилині врятувати після точного удару Костянтина Барановича все ж не вдалося – 1:1. Утім, в першій же атаці після розіграшу з центра майданчика гравці «Рятівника» відновили статус-кво зусиллями все того ж невтомного Якимчука – 2:1. «Прип’ять» знову не здавалася, а на авансцену вийшов один з лідерів команди Микола Михалик, який зумів перевернути гру до перерви. Спочатку «десятка» любешівського колективу влучно пробив після проходу приблизно з десяти метрів, зрівнявши рахунок у матчі, а невдовзі у контратаці, обігравшись із партнером по команді, реалізував вихід віч-на-віч та вивів номінальних гостей гри уперед в рахунку – 2:3! «Рятувальники» могли досить швидко відігратися – наприкінці тайму вони заробили право на дабл-пенальті, однак Дмитро Журавський не зумів у десятиметровій дуелі переграти Сергія Куха. Утім, і Вадим Корень з Миколою Михаликом не використали шалені моменти для того, аби збільшити перевагу в рахунку до великої перерви у грі…

Початок другої половини матчу знову був за «Прип’яттю»: Євген Савчук свій перший гольовий момент не використав, однак на 17-й хвилині пробив повз голкіпера у ближній кут – 2:4. Щоправда, далеко суперників гравці «Рятівника» не відпустили – «хет-трик» у матчі оформив Якимчук – 3:4. Надалі «надзвичайники» організували непоганий штурм воріт суперників, і якщо капітан команди Віктор Абрамчук разом із голеадором Якимчуком свої моменти не використали, то Володимир Ренькас таки вирівняв цифри на табло своїм влучним ударом – 4:4! Далі гойдалки продовжилися уже в інший бік, коли прикрий автогол після прострілу з флангу залетів до воріт «Рятівника» – 4:5. «Добивати» суперників любешівці могли декілька разів, однак Луць врятував номінальних господарів після удару Євгена Савчука, а Роман Михалик з близької відстані переправив м’яч у поперечину воріт суперників. Та все ж, заради справедливості, поразки у такій гольовій «рубці» конкурентів не заслуговував ніхто, а Олександр Якимчук після чергової швидкої атаки таки зумів переправити «кулястого» уже в порожні ворота, оформити «каре» та встановити підсумковий рахунок гарного поєдинку – 5:5!

У підсумку, «Рятівник» та «Прип’ять» продовжать уже заочну боротьбу за розподіл місць внизу турнірної таблиці Вищої ліги. В останньому турі «Рятівник» зіграє із ківерцівським «Локомотивом», а «Прип’ять» гратиме проти борців за медалі змагань – «Вуд Еко Буду».

 Кращі гравці: Олександр Якимчук – Микола Михалик