Гра


3: 6

Хронометрист / Делегат:

Ткачук Лука/Голоскоков Сергій




Про гру:

У боротьбі за право зіграти в плей-офф Абсолютної першості юнаки з Олики ведуть заочну боротьбу із луцьким клубом «Tatrafan Flexible», з яким «ВудЕко Буд-2» після семи зіграних турів мав по 5 залікових балів та особистий нічийний результат 2:2 за підсумками першого туру. А у 8-му турі в стартовому матчі «заводська» команда в протистоянні з другим «Мідасом» упустила переможний результат, зігравши 4:4, що у свою чергу дозволило «татрафанівцям» отримати 6 сумарних залікових балів. Отже, у разі успіху олицька команда могла обійти прямих конкурентів у боротьбі за путівок до плей-офф.

Номінальні гості, або міфічні крилаті створіння, даруйте ФК «Грифон» давно вирішив питання щодо плей-офф та реально претендує на срібні нагороди «регулярки» П’ятого дивізіону. До речі, в четвер та п’ятницю «льотчики»в спорткомплексі ВНУ добряче награлися у футзал в рамках спартакіади повітряного командування «Захід», де здобули срібні нагороди. Наші вітання «грифонам»! Таки дався в знаки досвід у часті в обласні першості.

В дебюті зустрічі «льотчики» діяли доволі вальяжно та в невисокому темпі, за що поплатилися вже на 4-й хвилині. Швидка атака «ВудЕкоБуд-2» розігналася правим флангом і Станіслав Гламазда не схибив. А ще за три хвилини юний Андрій Дядюсь отримав м’яч перед воротами і невідпорно пробив – 2:0. Всі спроби, доволі непогані, у «льотчиків» так і залишилися спробами. На відпочинок команди пішли за переваги Олики у два м’ячі.

По перерві «екологічний» колектив під Орудою Олега Шахраюка також вийшов із палаючими очима та спробував розвинути успіх. Але оперативна нарада військовиків також дала свої дивіденди. В епізоді на 17-й хвилині капітан ФК «Грифон» Богдан Компанієць взяв ініціативу на себе і не з першої спроби, але таки запхав м’яч у сітку. А героєм 19-ї хвилини гри став Станіслав Кучерявченко. Спочатку 23-й номер «льотчиків» перевірив подвійним рикошетом каркас воріт, а за мить відправив «селект» у ворота після пасу Юрія Вольського – 2:2.

Лучани спробували дотиснути суперника, але під час затяжної позиційної атаки припустилися помилки і юний Дмитро Петров знову вивів «ВудЕкоБуд-2» вперед. Щоправда, вже за мить юнаки відповіли «люб’язністю» під час захисту воріт і активний Юрій Вольський свій гольовий шанс використав на 100%.

А на 22-й хвилині стався гол-красень у виконанні Богдана Компанійця. Капітан «льотчиків» оформив дубль дальнім пострілом у «девятку» з правого флангу атаки, забивши гол-близнюк як на турнірі військових в рамках Спартакіади.

Розв’язка у матчі наступила за хвилину з невеличким, коли під час штурму Олики з п’ятим польовим сталося перехоплення і «селект» після виносу Юрія Тимочка у повітрі перетнув лінію воріт суперника. Переможну крапку в драматичному та цікавому протистоянні поставив на останній секунді Станіслав Кучерявченко – 6:3.

Перемога «Грифонів» дозволила самобутньому луцькому колективу достроково вибороти звання віце-чемпіонів «регулярки» в П’ятій лізі та спокійно готуватися до кубкових випробувань в купі з плей-офф Абсолютної першості. Поразка «ВудЕкоБуд-2»  перед останнім туром трошки скорегувала боротьбу за потрапляння до «вісімки», адже «TatrafanFlexible» зіграв свій матч внічию і відірвався від юнаків лише на один пункт, маючи через тиждень гру з достроковим віце-чемпіоном «регулярки» - земляками з ФК «Грифон». А підопічні Олега Шахраюка в 9-му турі гратимуть із аутсайдером ФК «Гірка Полонка».

Кращі гравці: Станіслав Гламазда – Богдан Компанієць