Гра


4: 3

Хронометрист / Делегат:

Смолярчук Анна/Голоскоков Сергій




Про гру:

В анонсі 9-го визначального туру в «регулярці» Шостої ліги автор цих рядків писав, що  найцікавішим з огляду на турнірне становище команд має стати поєдинок «Мотор» – «Несвіч». Сьомий та восьмий колективи в очному протистоянні розберуться кому грати в Абсолютній першості, а хто зіграє за солодкий торт в «CakeCup №4». І насправді звітний поєдинок мав стати таким, адже відступати командам було нікуди. Як тільки пролунав свисток арбітра матчу і перед очима встала картинка трансляції завершального матчу відбіркового етапу ЄВРО2020 між Грузією та Іспанією, що відбувся на кануні вечерком та завершилася впевненою перемогою багаторазових чемпіонів континенту.

У стартових рядках поеми Івана Котляревського про знайомство з головним героєм написано: «Еней був парубок МОТОРНИЙ та хлопець хоть куди козак, удавсь на всеє зле проворний, завзятійший од всіх бурлак…». Приблизно так само можна було описати і кращого гравця матчу в стані лучан бороданя Ярослава Шморгуна, котрий в іспанському стилі двічі с ходу пробив низом у нижній кут та до 4-ї хвилини встиг оформити дубль – 2:0. Цікаво, що обидва голи-близнюки дев’ятий номер лучан забив з протилежних флангів – спочатку з правого, а згодом з лівого.

Гості, як і грузини у вищезгаданому матчі миритися із невдалим перебігом подій не збиралися і доклали чимало зусиль аби відродити інтригу в матчі. Але на відміну він збірної колишньої радянської республіки, «Несвіч» на 10-й хвилині таки зумів розмочити рахунок, коли прудкий Тарас Чарчик зробив точну передачу, а довгов’язий Орест Дубень майстерно відправив «круглястого» в сітку – 2:1. Такий результат став підсумком першої частини протистояння.

По перерві через якихось 40 секунд знову нагадав про себе герой дебютної частини матчу. В гольовому епізоді Ярослав Шморгун спочатку намагався пробити захисника, котрий в результаті блокування опинився на терафлексі СК «Арена Спорт», а за мить качнув ще одного гравця і режимі «стовпа» з розвороту поцілив в кут у притирку із стійкою. 3:1 стали вагомою заявкою на загальну перемогу, а хет-трик моторного парубка став запорукою виграшу «дев’яткою» лучан номінації кращого гравця зустрічі.

Справжньою тенденцією нинішнього ЄВРО2022 стало ефективне використання збірними стандартних положень. Ось і в звітному матчі на 18-й хвилині довгий розіграш корнера на правому фланзі атак несвічан завершився потужним низовим ударом у виконанні Дениса Холодюка, котрий миттєво своїм успіхом відновив інтригу та надихнув на подвиги партнерів по команді та себе в першу чергу. Вже за півтора десятки секунд Денис зробив дубль і зрівняв рахунок – 3:3. М’яч після ефектного удару  рикошетом від каркасу залетів за лінію воріт і повернувся у майданчик.

На останніх хвилинах напруження у грі зросло до максимального показника. Гострі моменти почали виникати біля обох воріт з блискавичною швидкістю. І якщо бути відвертим частіше це робили господарі, яким вдалося на останній хвилині поєдинку лівим флангом атаки вивести на ударну позицію Михайла Стаднійчука, який не схибив – 4:3. Мінімальна перемога «Мотора» дозволила лучанам посісти п’яту сходинку в «турнірці», а «Несвіч» спробує підсолодити гіркоту поразки у матчах «Cake Cup №4». А наступного вік-енду команда авіазаводу в рамках Кубку Старта зіграє «луцько-льотне» дербі з віце-чемпіоном П’ятої ліги ФК «Грифон».

Кращі гравці: Ярослав Шморгун – Денис Холодюк