Гра


1/8 фіналу

Кубок Волині, Майданчик ПАРКЕТ
11: 12

Хронометрист / Делегат:

Корпош Марія/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

Протистояння «Нововолинська» та «ЛСТМ» можна назвати принциповим як в футбольному, так і у футзальному плані. У футбольній площині саме гравці цих команд є останніми двома чемпіонами області, а от у футзальній першості за два тури до фінішу «регулярки» ці колективи розділяло лише два очки. У підсумку «Нововолинськ» тоді здобув важку перемогу над «Будівельниками» (3:2), а ще за тур став чемпіоном Суперліги, а от їх луцькі суперники замкнули зону плей-офф змагань на восьмій сходинці, тож як мінімум двічі ці колективи зустрінуться між собою й у стикових чвертьфіналах чемпіонату області!

А от у звітному кубковому протистоянні на майданчику точилася рівна та напружена боротьба. Перша реальна гострота була біля воріт «будівельників», однак Олександр Ярмощук відбив удар Сергія Кренца, а Максима Омеляна та Юрія Кошелинського підвела точність з вигідних позицій. Під кінець тайму суперники були все активнішими, а Олександр Прощерук не реалізував вихід віч-на-віч з Андрієм Дмитруком. У відповідь Андрій Никитюк прострілював на Кошелинського, однак удару Юрія з близької дистанції стати гольовим завадив Ярмощук. А найефектнішим у матчі міг стати дальній постріл Ігоря Махнюка – «Нововолинськ» у цьому епізоді врятувала хрестовина воріт! До кінця тайму Ярмощук виграв ще одну дуель у Кошелинського, а команди пішли відпочивати без забитих голів.

Рахунок відкрився на початку другої половини гри – під час розіграшу чемпіонами Суперліги кутового м’яч відскочив до Максима Омеляна, який виявився найспритнішим у метушні біля карної зони та несильним ударом відправив «кулястого» в дальній кут – 1:0. Пропустивши, гравці «ЛСТМ» намагалися відігратися, однак Дмитрук впорався з небезпечними ударами Василя Олійника, Ігоря Махнюка та Олександра Прощерука, а його партнери по команді Максим Омелян та Михайло Соколян не використали свої можливості, аби подвоїти перевагу. За дві хвилини до завершення гри «Будівельники» пішли грати п’ять польових, і на останній хвилині таки врятували поєдинок – Ігор Махнюк після діагональної передачі влучно пробив повз голкіпера – 1:1!

Гра перейшла до серії післяматчевих пенальті, і після того, як Андрій Дмитрук відбив удари Олійника та Махнюка, здавалося, що далі покрокує саме «Нововолинськ». Утім, у відповідь Олександр Ярмощук відбив удари Івана Жуковського та свого колеги по амплуа Дмитрука, а Юрій Кошелинський пробив повз ворота! Лучани ж у подальших своїх підходах до шестиметрової позначки були точними, тож саме вони у емоційному протистоянні покрокували до чвертьфіналу Кубка Волині, а сага дуелі цих команд продовжиться уже в наступних матчах плей-офф Суперліги!

Кращі гравці: Андрій Дмитрук – Олександр Ярмощук