Гра


1/8 фіналу

Кубок АМФВ, Майданчик ПАРКЕТ
8: 0

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

Минулого сезону ці команди змагалися між собою в рамках Першої ліги чемпіонату Волині – тоді «Куми» взяли переконливу перемогу над «Християнами» (3:0). З тих пір «Кум і Ко» доріс до регулярного чемпіона Вищої ліги, а «Фіміам» не зумів пробитися до плей-офф на ранг нижчого дивізіону. Хто б міг подумати, що у цій грі трапиться одна з найбільших кубкових сенсацій останніх вихідних?

Відповідь – напевно, самі гравці «Фіміаму» та їх прихильники. З перших хвилин «Християни» захопили перевагу на майданчику, і на 5-й хвилині відкрили рахунок у грі – Олександр Терещук блискуче завершив гарну діагональ від партнера по команді – 1:0. «Християни» не зупинялися – уже невдовзі Олександру Антипенкову довелося ще й відбивати удар Олександра Потурая. А під кінець тайму знову святкували гравці «Фіміаму», адже Сергій Ойович, замкнувши простріл з флангу, подвоїв перевагу – 2:0. До того моменту гравці «Кум і Ко» вже давно «прокинулися», а Ігор Блажиєвський мав не одну нагоду для взяття воріт, однак Володимир Лимар чудово діяв у рамці «Християн» та залишив ворота сухими до перерви.

Здавалося б, у другому таймі картина гри зміниться, однак все вийшло навпаки – уже на початку Олександр Потурай та Тимофій Гаврук ще збільшили перевагу «Фіміаму» в рахунку – 4:0. Минуло ще дві хвилини, і стався найефектніший момент матчу – Сергій Ойович відправив м’яч у ворота шикарним ударом через себе (та гарним претендентом на «Гол уік-енду») – 5:0! Як не старалися «Куми» виправити ситуацію, у них нічого не клеїлося в атаці, а суперники продовжували карати своїми контратаками. Ось і Андрій Вашкевич реалізував одну з них для «Християн» – 6:0. На останні хвилин шість регулярні чемпіони Вищої ліги пішли грати п’ять польових, однак у підсумку лише отримали ще два голи у власну рамку від Олександра Терещука та Тимофія Гаврука – 8:0! Буває і таке – можливо, недостача мотивації після золотих медалей «вишки» та відсутність Валентина Кривицького, і точно – найкращий матч «Фіміаму» в цьому сезоні – зійшлися в одній точці, аби подарувати одну з найгарніших несподіванок Кубка АМФВ. Чи, можливо, казка для «Фіміаму» тільки почалася?

Кращі гравці: Сергій Ойович – Ігор Блажиєвський