Гра


1: 3

Хронометрист / Делегат:

Гайда Яна/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

 

У звітному поєдинку зустрічалися два амбітних колективи – звичні претенденти на медалі регулярного чемпіонату Вищої ліги з «Агромата», а також срібні призери «регулярки» Першої ліги з «Акценту». Матч обіцяв бути одним із найяскравіших під час недільної ігрової програми у спорткомплексі ВНУ ім. Лесі Українки.

Треба сказати, що за рівнем футзалу поєдинок виправдав очікування – можливо, тут не вийшло надто результативного протистояння, однак команди досить організовано діяли одна проти одної, тож знайти шпарини для гольових можливостей було не так просто. На початку зустрічі такі шанси були у «агроматівця» Максима Борщевича, однак переграти у ближньому бою Василя Фібіча він не зумів. Не «сумував» й інший голкіпер – Валентин Рижук, якому також декілька разів доводилося рятувати свою команду від сміливих атак «Акцента». У середині тайму «Агромату» таки вдалося відкити рахунок у грі після того, як Владислав Нестерук перетворив у гол передачу Максима Бондаренка – 1:0. Утім, це аж ніяк не позбавило бажання у підопічних Олександра Антонюка. На заваді зусиллям колективу із Княгининку був Рижук, однак за декілька секунд до сирени на перерву й він був безсилим, адже Дмитро Чоботан замикав передачу Дениса Шворака уже в порожній кут воріт – 1:1.

Рівним за грою вийшов і другий тайм поєдинку, а вирішальним фактором для визначення переможця стала реалізація моментів. Так, у разючому контрвипаді «Агромата» знову не пощастило відзначитися Борщевичу, а от юний Чоботан на 23-й хвилині швидку атаку «Акцента» завершив вдалим «розстрілом» воріт суперників з шестиметрової лінії – 1:2! Ще за дві хвилини перевагу номінальний гостей матчу ледь не збільшив Роман Козачок, який із вбивчої позиції лише трохи не влучив у рамку. Звісно ж, «агроматівці» аж ніяк не воліли завершувати прем’єрну гру сезону поразкою, а наприкінці гри мали подвійний шанс відігратися – утім, Василь Фібіч врятував під час дуелі з Бондаренком, а технічно виконане добивання Борщевича виніс з порожніх воріт Роман Ковалюк. А на останній хвилині сталася завершальна частина недільного перфомансу Дмитра Чоботана, який ще раз вибіг у разючу контратаку та не залишив шансів голкіперу – 1:3! До фінальної сирени залишалося півхвилини, однак і за цей час Фібіч встиг ще двічі врятувати свою рамку від ударів Максима Бондаренка та Святослава Трофимчука, підсумувавши вольовий успіх свого колективу в першому матчі сезону!

Кращі гравці: Валентин Рижук – Дмитро Чоботан