Гра


4: 0

Про гру:

В рамках турніру Кубок Волині звітний поєдинок між Суперліговими МФК «Хорів» та «ТТІ Нововолинськ» цілком претендував на звання центрального матчу 1/8-ї. Цікава історія взаємовідносин між клубами мала стати запорукою безкомпромісного поєдинку для гурманів фут зального десерту. Судіть самі, минулого сезону за підсумками Регулярного чемпіонату волинські «гірники» здобули золоті нагороди, а команда з рівненським корінням та припискою до Локачинського району стала віце-чемпіоном в сезоні 2021/2022. При цьому в стартовому турі минулорічної першості саме підопічні Віктора Ревка зуміли переграти майбутнього волинського чемпіона з мінімальним рахунком 2:1.

В Абсолютному чемпіонаті Волині, котрий через військовий стан фінішував восени «ТТІ» наніс поразку землякам МФК з команди «Надія» і вперше у власній історії створив золотий дубль, назавжди вписавши своє ім’я в історію волинського футзалу. Амбітний «Хорів» доклав чимало зусиль, аби до срібних нагород «регулярки» додати більш вагомі здобутки, але спочатку в серії післяматчевих пенальті поступився в чвертьфінальному двобої Абсолютної першості луцькому «Теремно Хліб». А згодом у фіналі Кубку Волині, як сезоном раніше не вперше у кар’єрі, поступився найтитулованішому клубу-земляку «Надія».

Чергову спробу пройти чотири кроки для отримання титулу володаря перехідного Кубку Волині на першому етапі МФК розпочав у зголоднілому до перемог режимі. Адже два стартових поєдинки Суперліги 15-го ювілейного чемпіонату області «синьо-білі» програли. Не кращий настрій після поразки від місцевого «Любарта» був і в стані суперника, який щоправда в дебютному поєдинку сезону 2022/2023 подарував вболівальникам справжній камбек та драматичну розв’язку на останніх секундах зустрічі переграв саме МФК «Хорів» 2:1. Тоді, 19 листопада в першому таймі на 12-й хвилині відзначився Владислав Семенчук, а на фініші поєдинку Сергій Заяць та Олег Сквира нокаутували суперника під оплески глядачів.

І ось, чергове побачення добре знайомих суперників. Вже за десять секунд досвідчений голкіпер «синьо-білих» Павло Чемерис активно втрутився в епізод за межами карного майданчика, на корню перервавши атаку суперників. Ще трохи згодом перший номер номінальних господарів був безсилий в епізоді, коли на ударній позиції опинився Іван Жуковський, але «селект» після його удару розминувся з рамкою. В подібній ситуації, також із правого флангу атаки, хорівець Владислав Семенчук на 3-й хвилині виявився більш фартовим і рахунок після його удару було відкрито – 1:0.

Гра відразу пішла на максимальних швидкостях і моментів значно побільшало. За 6 хв 6 сек в матчі міг відновитися паритет, але швидку комбінацію «ТТІшників» Данило Глушнюк не зумів завершити голом. МФК продовжував експлуатувати правий фланг, з якого приходила найбільша небезпека воротам гостей. Нововолинці були більш різноманітними, але суперникам не судилося забити з гри. «Люди в чорному» наприкінці тайму набрали критичну кількість фолів і за шість секунд до перерви Микола Коляда майстерно виконав дабл-пенальті. 2:0 і команди пішли на відпочинок.

Після відновлення ігрового процесу «Хорів» міг зняти питання щодо переможця кубкового протистояння, але гості зуміли завадити «селекту» у повітрі перетнути лінію воріт. Калейдоскоп моментів не відпускав із залу ОДЮСШ учасників попередніх матчів, які під трибуною з величезним інтересом спостерігали за перипетіями битви гігантів. Неодноразово візаві за кубковим протистоянням, так само як і глядачі, хапалися за голови, коли м’яч лише дивом не влучав у сітку.

Питання щодо переможця цікавого поєдинку зняв кращий гравець матчу, а за сумісництвом автор хет-трику Микола Коляда. Його майстерні дії в гольових епізодах на 22-й та 24-й хвилинах довели рахунок до впевнених 4:0. Сатисфакція за поразку в першому турі хорівським колективом була отримана на 100%, а перша перемога в ювілейному сезоні явно додасть настрою підопічним Віктора Ревка у наступних матчах.

Кращі гравці: Микола Коляда – Денило Глушнюк