Гра


41: 13

Хронометрист / Делегат:

Ярмольська Яна/Кунаков Олександр




Про гру:

 

Не зважаючи не те, що обидва колективи вже доволі довго є елітою волинського футзалу, кубкові здобутки в них доволі скромні. Останніми роками і лучани, і ковельчани рідко проходять більше одного-двох раундів, а останній раз їх шляхи перетиналися аж 5 років тому, тоді у чвертьфіналі, що проходив у Ковелі, господарі на останніх хвилинах вирвали перемогу 4:3. Сценарій звітного поєдинку був очікуваний: «Любарт» грав «першим номером», багато володів м’ячем і намагався тримати максимальний темп, щоб вимотати суперника. Досвідчений «Аперкот-Вокар» організовано захищався, сподіваючись «перетерпіти» і зловити господарів майданчика на помилці. І план ковельчан спрацював, на 8-й хвилині Назар Мигаль помітив ривок Андрія Лукашука за спини захисникам і точним кидком вивів його сам на сам зі Станіславом Горніком, а нападник гостей відкрив відлік забитим голам точним ударом у верхній кут. Лучани не знітились, а продовжували наполегливо шукати шляхи до воріт ковельчан. Та захист гостей справлявся, тому до перерви уся небезпека виникала переважно після ударів з далекої та середньої відстані, які не створювали особливих проблем для Назара Мигаля. Самого небезпечного удару завдав на 11-й хвилині Владислав Кузнєчіков, але голкіпер «Аперкота» продемонстрував чудову реакцію і впорався з ним.

В дебюті другого тайму господарі таки відігралися – Богдан Мізюк прорвався по лівому краю і встиг проштовхнути м’яч повз голкіпера, що кинувся йому в ноги. Зрівнявся рахунок – вирівнялася й гра, лучани почали діяти дещо обережніше, втім гості не повелися на пропозицію поатакувати і продовжували діяти від захисту, даючи зрозуміти, що вони не проти вирішити долю путівки до півфіналу за допомогою післяматчевих 6-метрових ударів. «Любарт» не хотів доводити справу до лотереї, тому на останніх хвилинах знов додав в активності та посилив тиск. Втім, результату це не принесло і основний час зустрічі завершився з рахунком 1:1.

А от у післяматчевих пенальті нерви в лучан виявилися міцнішими, вони забили всі 4 своїх удари, а ковельчанин Володимир Хмелярський схибив.

Таким чином, у непростій боротьбі «Любарт» здобуває путівку до півфіналу, а «Аперкот-Вокар» завершує свій шлях у Кубку Волині – 2023.

Кращі гравці: Богдан Мізюк – Назар Мигаль