Гра


3: 1

Хронометрист / Делегат:

Ярмольська Яна/Гетьман Василь




Про гру:

 

Чудова вивіска для чвертьфінального поєдинку Кубка Волині. Обидві команди досить впевнено здолали перший етап кубкових розбірок, залишивши на замку власні ворота та по 3-4м'ячі відгрузивши своїм опонентам відповідно копачівському Торпедо та нововолинському ТТІ.
  В Регулярному чемпіонаті команди цього сезону не зустрінуться, так як будівельники вирішили дати паузу виступам в Суперлізі і зосередились на завоюванні чемпіонського титулу Вищої Ліги, що в них досить впевнено виходить, а от амбітна хорівська команда дещо здала свої позиції  в нинішній Суперлізі порівняно з минулим сезоном. Але це кубкова гра, причому все вирішується в одному поєдинку і на кону----вихід до півфіналу.
   З перших секунд команди активно включаються в ігрову роботу, на паркеті точиться в'язка, щільна боротьба, ніхто нікому не збирається поступатись в жодному ігровому епізоді. Поступово гості почали перехоплювати ігрову ініціативу, вони дедалі частіше турбували Романа Перлова, але кіпер ЛСТМ діяв дуже чітко та впевнено, вселяючи таку ж впевненість своїм захисникам. А їм прийшлось не легко, як-не-як половина складу  "лстмівців"-----це гравці, котрим уже під 40р., а комусь і більше, як наприклад їх граючому тренеру Тарасу Кабанову, котрий нещодавно відмічав своє 42-річчя. Але відчувається дружня атмосфера всередині колективу, а це все переноситься далі на паркет. Досвідчених ветеранів клубу суттєво посилює зріла молодь, яка додає  динаміки і коли їй гра дається, то команду важко зупинити. Саме так, зігравши на перехоплення, реактивний Віктор Сущ розігнав швидку контратаку, Тарас Кабанов відтягнув на себе захисника, а в вільну зону перед воротами ввірвався Євген Котюн. Далі був точний і своєчасний пас Віктора на Євгена і  "наймодельніший" луцький футзаліст відкриває рахунок у матчі, чітко низом пробивши в дальній кут. Хорівчани продовжували катати м'яч, раз за разом загострюючи на половині господарів. Чітко тримають оборонні редути підопічні Ігоря Чорнухи, коли не встигають за перебігом атак смугастих, то досвідчені захисники вміло фолять. Та все ж не все гладко склалось і з фолами, коли за хвилину до перерви будівельники заробили 6-фол. Микола Коляда потужним ударом з 10-ти метрової позначки міг відновити рівновагу, але ефектний сейв від Романа Перлова дозволив його команді вийти на старт 2-тайму за рахунку 1:0. 
   Цікава та інтригуюча боротьба продовжилась у 2-таймі. Команди почергово створювали небезпечні моменти-----в господарів непогані шанси  відзначитись мали Тарас Кабанов та Михайло Зайчук, в команді гостей небезпечно пробивали Дмитро Ситник та Олександр Проскурін. А от гол у відповідь хорівчани забили досить курйозний-----як говорять,  з  "пісочної ями"  пробивав Микола Коляда і , швидше за все, що трішки дезорієнтувався та втратив ворота один з героїв 1-тайму. Роман пропускав м'яч, думаючи, що  "круглястий" вийде за межі поля, а той зрадливо затріпотів у сітці його воріт.
   Гості, відновивши рівновагу, трохи заспокоїлись, але чим ближче  ставало до завершення поєдинку, тим частіше  команда Хоріва йшла в атаку з 5-м польовим, не бажаючи, щоб все вирішила серія пенальті. А досвідчені " лстмівці" спокійно догравали матч, ніби погоджуючись на пробиття післяматчевих пенальті. Фортуна в ендшпілі зустрічі посміхнулась без 5-хвилин Чемпіонам Вищої Ліги нинішньої  "регулярки". Дві грубі помилки в атаці смугастих, два вдалих перехоплення  від Ігоря Махнюка та Михайла Зайчука, два виходи  2×1 на ворота гостей і два переможні голи! Михайло Зайчук ефектно оформив свій дубль, в першому м'ячі вдало замкнувши передачу МАХНА, а в другому "ківерецький мессі"  закрутив голову не лише захиснику гостей, а й своєму граючому тренеру і вивів свою команду до півфіналу КУБКА  ВОЛИНІ. Дуже колоритна та солідна четвірка команд відібралась до півфіналів. То ж чекаємо жеребкування і.......далі буде!!!
  КРАЩІ  ГРАВЦІ:  Зайчук  Михайло -  Коляда  Микола