Гра


3: 5

Хронометрист / Делегат:

Алексюк/Голоскоков




Про гру:



Футбольна «Волинь 10» продовжує погоню за лідером Суперліги U-13 – костопільською ДЮСШ, яка із 25-ма заліковими балами очолює турнірну таблицю дивізіону, маючи на один зіграний матч більше. Тому вікторія у звітній зустрічі з футзальним «Любартом», який після семи зіграних матчів застряг на 9-й сходинці із 8-ма очками, була вкрай необхідна «крузейдерс», аби скоротити відставання від лідера до трьох пунктів – ціна однієї перемоги.

Отже луцьке дербі мало дати відповідь на запитання, чи зможуть вихованці Олександра Антонюка продовжити чемпіонську гонку, а підопічні Олександра Лисенка нав’язати боротьбу одному з лідерів сезону 2022/2023. Пікантності ситуації надавав той факт, що юні «князі» вже двічі у Суперлізі зустрічалися з командами ФК «Волинь». Ще наприкінці першої декади грудня «любартята» поступилися 2:4 команді «Волинь 11», а згодом розписали бойову нічию 4:4 з колективом «Волинь 11 червоні». Це сталося 4  березня, а за день в матчі 1/8-ї кубку Волині між цими суперниками в основний час також був зафіксований нічийний результат 1:1. А  в серії післяматчевих пенальті більш вдалими виявилися футзалісти «Любарта» - 3:2. До речі, саме «князі» з огляду на турнірне становище зробили своєрідний подарунок своєму нинішньому супернику, коли зіграли з вищезгаданим ДЮСШ Костопіль в кінці лютого внічию 2:2.   

Суперники розпочали доволі жваво і Владислав Куделя вже на 3-й хвилині відкрив рахунок забитим голам «крузейдерс». 

Відповідь від «князівського колективу» не затрималася та  відбулася у притаманному більш для футболістів стилі. Потужний постріл із середньої дистанції у виконанні Владислава Мартинюка виявився неочікуваним для голкіпера волинян та став причиною саркастичного зауваження від наставника Волині в бік капітана: «Тобі ж б'ють з 30 метрів, а ти дивишся».

Настрій Олександру Антонюку через хвилину покращив Максим Шишута, коли встиг на дальній стійці переправити «селект» у сітку. А згодом і воротар вправно зіграв у кількох епізодах, що дозволило не перерву команді в білому піти в гарному настрої 

По перерві номінальним господарям в дербі через півтори хвилини після відновлення гри вдалося розкреслити непогану комбінацію, яку влучним пострілом завершив забивний Матвій Дигалевич - 2:2. Настрій в стані вболівальників футзального клубу помітно підвищився.

Але паритет протримався недовго. «Нажимай!», - командував тренер хрестоносців, що вмотивувало Максима Шишуту на дубль. Але й тезка наставника суперників Олександр Лисенко емоційно підказував червоно-чорним підопічним в ігрових епізодах, що дозволило «Любарту» на 23-й хвилині ефективно розіграти штрафний. Удар Станіслава Орела виявився невідпорним і рахунок знову зрівнявся - 3:3.

В ендшпілі драматичного протистояння своє слово не вперше у сезоні взяв кращий гравець матчу Максим Шишута, який поцілив точнісінько у дев’ятку. Остаточно ж питання щодо переможця у звітному поєдинку на 29-й хвилині зняв 29-й номер «крузейдерс» Данило Гаврилюк, влучний удар низом якого підсумував гру - 3:5. Чергова вікторія дозволила «хрестоносцям» наблизитися до лідера Суперліги U-13 на відстань однієї перемоги.