Гра


6: 3

Про гру:

 

Перед звітною зустріччю 11-го туру 15-го ювілейного чемпіонату Волині в Суперлізі між місцевим клубом «Аперкот-Вокар» та представником обласного центру «Теремно Хліб» команди-суперниці в турнірній таблиці вирізнялися лише в один пункт різниці забитих та пропущених м’ячів на користь лучан. Як під копірку суперники за десять зіграних турів зуміли тричі здобути перемоги, двічі розписати «нічейки» та поступилися по п’ять разів своїм конкурентам. Здобуток в 11 очок фактично залишив обидві команди поза медальним заліком заліком сезону 2022/2023 та за межами всеукраїнського чемпіонату України в Першій та Другій лігах. Хоча обидва колективи в квітні можуть помірятися силами із рівними суперниками в рамках фіналу Аматорської фут зальної ліги України.

В першому колі 17 грудня в рамках 4-го туру Суперліги в луцькому матчі мінімальну перемогу 3:2 відсвяткували «хлабопіки». Того разу на паркеті ОДЮСШ на дубль Романа Воробея та гол-красень Михайла Байбули ковельчани відповіли забитим м’ячем Андрія Лукашука та влучним ударом головою у виконанні досвідченого Петра Мороза. І ось тепер у столиці волинських залізничників для «аперкотівців» став можливим реванш за  поразку в грі з «червоно-жовтими».

І в присутності своїх вболівальників представники титулованого клубу з Ковельщини зуміли отримати повноцінну сатисфакцію. Вже після першої половини гри на табло місцевої ДЮСШ горіли доволі переконливі цифри 5:2 на користь господарів. На звітну зустріч суперники зібрали практично бойові склади, а на майданчик повернулися ті гравці, яких не вистачало в кількох попередніх матчах Суперліги. Більше того, саме «повертанці» стали безпосередніми учасниками гольових подій.

В дебюті принципового протистояння на гол лучанина Максима Герасимчука менше ніж за хвилину влучним пострілом відповів Назар Мигаль. А на початку другої третини першого тайму свою гольову майстерність продемонстрували забивний Дмитро Бурковський з обласного центру та записний ковельський бомбардир Олександр Портянко. Саме стараннями 8-го номера «Аперкоту» господарі змінили роль наздоганяючої команди на статус фавориту поєдинку Протягом п’яти хвилин ігрового часу Сашко оформив хеттрик, а Володимир Хмелярський підсумував результат першого раунду багатого на фоли тайму – 5:2.

По перерві боротьби та єдиноборств, а з ними і фолів менше не стало. А ось з голами було не все так багато, як до перепочинку. Світловолосий лучанин Роман Воробей на 21-й хвилині спробував відновити інтригу в грі, але влучний удар з дабл-пенальті у виконанні кращого гравця матчу Олександра Портянка зафіксував перемогу господарів з рахунком 6:3. Домашня перемога дозволила «Аперкот-Вокару» поділити з луцьким «Динамо» 5-6 сходинки в турнірній таблиці, маючи в активі по 14 залікових балів.

Кращі гравці: Олександр Портянко – Роман Воробей