Гра


7: 1

Удари по воротах:

0
:
0

Удари у рамку воріт:

0
:
0

Сейви:

0
:
0

Фоли:

0
:
0

Про гру:

У першому півфінальному матчі Кубку Прогресу, які проходять під егідою АМФВ, жереб звів друголіговий АСК «Забороль» та переможця регулярного чемпіонату Волині у третій лізі - ФК «Грифон».

            Зважаючи на підсумкові місця команд, фаворитом вважалися «літуни».

 Проте не так сталося, як гадалося.

            Гру команди розпочали обережно, подовгу розігруючи м’яч і пристосовуючись до манери гри суперника. Довгі поперечні передачі і «вальсування» біля карних майданчиків довго були малоефективними.

            Перший влучний удар зробили господарі лише через дві хвилини після початку гри, але м’яч пролетів над поперечиною Ковалюка.

            Цей удар сколихнув команди і вони почергово створили ряд гольових моментів. Удар Богдана Компанійця зі штрафного парирує Віталій Романюк. Войтюк і Устяк гостро атакують, але кіпер гостей і захист діють безпомилково.

            З середини тайму перевага поступово перейшла до господарів. Вони більше володіли м’ячем і створили ряд небезпечних моментів. Проте у завершальній стадії їм бракувало влучності.

            І все ж їх напір увінчався успіхом. Отримавши м’яч від Вадима Симоновича, Сергій Березюк ударом з правого краю забиває «кулястого» у дальній від воротаря кут. Рахунок у грі відкрито.

            Грифон відповів влучним ударом Івана Шведа у рамку, але кіпер гостей вкотре грає надійно.

            Друга половина тайму за господарями. Вони йдуть вперед і досягають успіху. Михайло Устяк асистував на Петра Кушніра і рахунок став 2:0 на їх користь.  

            Забороль продовжував натиск, щоб збільшити рахунок. Устяк і Симонович задавали гостроти атакам, Білоус влучив у стійку, але захист гостей і воротар діяли надійно, а за змоги контратакували. Проте обопільні атаки команд в кінцівці тайму не змінили рахунку.

            Другий тайм кубкового протистояння першим номером розпочали господарі і вже на першій хвилині комбінація Симонович-Войтюк завершується взяттям воріт.

            Після третього голу гості «посипалися», а господарі навпаки, зловивши кураж, пішли вперед і контролювали хід гри, щоб збільшити рахунок. Спочатку показавши індивідуальну майстерність, обвівши захисника і голкіпера гостей, Вадим Симонович збільшує рахунок. А через кілька секунд по тому Петро Кушнір сміливо зіграв на «п’ятачку», добивши м’яч, що відскочив від воротаря гостей. 6:0.

            За 4 хвилини до закінчення гри господарі некоректно зіграли в штрафному проти Миколи Поліщука і сам кривдник чітко реалізував пенальті, забивши м’яч, який тільки став втіхою для «льотчиків».

            Заборольські хлопці, хоч і мали солідний запас в гандикапу голів, але і в подальшому не збавляли темпу гри. В одній з атак  Березюк виявився прудкішим перед воротами і добив м’яч, що відлетів від стійки воріт.

            Гості в кінцівці гри зробили декілька поодиноких спроб взяття воріт. Гостро діяли Поліщук і Войтюк, але рахунок залишився незмінним.

            В підсумку – переконлива перемога АСК «Забороль» і вони продовжили боротьбу за Кубок Прогресу , та чекали наступного поєдинку дня, в якому стане відомим їх суперник у фіналі.

 Кращі гравці – Петро Кушнір – Василь Войтюк