Гра


1: 2

Удари по воротах:

0
:
0

Удари у рамку воріт:

0
:
0

Сейви:

0
:
0

Фоли:

0
:
0

Про гру:

Луцьке дербі мало відбутися ще на початку квітня - коли були заплановані півфінали Кубку Волині. В одному з них головний конкурент «князів» в титульних перегонах - хорівська «Надія»,  впевнено розібралася з «ЛСТМ» 8:4 та звично вийшла до фіналу. В головному матчі кубкового турніру підопічні Віктора Ревка після п’яти перемог у попередніх розіграшах мають шанс вдруге у своїй історії забрати трофей на довічне зберігання. Нагадаємо, що згідно Регламенту АМФВ команда, яка тричі виграє Кубок Волині отримують ексклюзивний приз до клубного музею.

Кубкову мету безумовно мають і гравці «Любарта», яким цей турнір поки що не підкорювався. Звичайно, основною метою футзального клубу з обласного центру в ювілейному 15-му чемпіонаті був титул Абсолютного чемпіона Волині за підсумками двоколового турніру. В золотому матчі сезону 2022/2023 підопічні Назара Бугайчука в гарному стилі переграли найтитулованіший клуб області з рахунком 4:2 та отримали право захищати честь регіону в Першій лізі Чемпіонату України. Там, до речі, нещодавно «Любарт» вирішив завдання щодо «Фіналу чотирьох», вигравши після домашніх 0:0 на виїзді у Хмельницькому в команди «Helpix» 4:1.

На шляху до півфіналу земляки «князів» з амбітного колективу «Теремно Хліб» на етапі 1/8-ї мінімально 1:0 обіграли вищолігову команду «Надія-2», а в чвертьфіналі на початку другої декади лютого в напруженому протистоянні з луцьким «Динамо» здобули вікторію 2:1.

На відміну від «хлібопіків» діючий чемпіон Волині впевнено здолав представника Вищого дивізіону – луцький «Акцент» з рахунком 3:0, а в 1/4-й подарували вболівальникам футзальне шоу під час зустрічі з непоступливим ковельским клубом «Вокар-Аперкот» - 1:1 в основний час та 4:3 у серії пенальті.

Між собою учасники звітного поєдинку зіграли двічі. В стартовому турі Суперліги в матчі «Любарт» - «Теремно Хліб» була зафіксована бойова нічия 3:3, а в 8-му турі «князі» зуміли перемогти з результатом 2:0. І ось чергове побачення на паркеті ОДЮСШ в  боротьбі за право зіграти у фіналі Кубку Волині.

В ролі господарів майданчика виступали «хлібопіки», котрим вдалося через пів хвилини після стартового свистка розігнати швидку контратаку після некращого розіграшу корнера формальними гостями. Гра пішла у високому темпі, де позиційні атаки «чорних» приховували чималу небезпеку, але випади «теремнівців» завершувалися потужними пострілами в бік воріт Станіслава Горніка і тримали в  напрузі захист «Любарта».

Проте, чемпіон є чемпіон. Перший гол стався після відпрацьованої комбінації, яку після скидки Владислава Кузнєчікова точним низовим ударом в кут завершив тезка Сизик - 0:1. Всі спроби суперників змінити цифри на табло виявилися марними - навіть тайм-аут тренерського штабу «князів» за 23 секунди до перерви нічого змінити не зміг.

Після відновлення ігрового процесу емоцій побільшало, як і апеляцій до рефері, що свідчило про налаштованість суперників на боротьбу. Невеличка ігрова перевага діючого чемпіона дивідендів ФК «Любарт» не приносила, гра  розбилася на епізоди, а вартість помилки у захисті індексувалася в бік збільшення. Тим більше, що ближче до фінального свистка кількість гострих моментів біля воріт «князів» суттєво збільшилася. І на 23-й хвилині рахунок зрівнявся. Дєд, а офіційно Андрій Рижановський, запустив правим флангом атаки кращого гравця матчу в  складі  господарів Михайла Байбулу і бомбардир «Теремно Хліб» в гострому епізоді не схибив, загнавши «селект» впритул під дальню стійку - 1:1.

В ендшпілі матчу наставники команд Олександр Антонюк та його візаві Назар Бугайчук обмінялися тайм-аутвми. Нарада гостей виявилася більш конструктивною, адже після неї напрацьований розіграш стандарту завершився точним ударом Максима Матвійчука. Йшла 25 хвилина матчу, в якому мінімальна перевага князів втрималася до сирени, хоча на останній секунді «хліб опіки» ледь не зрівняли рахунок, розкресливши швидку комбінацію. 

Важкі 2:1 фаворита і ФК «Любарт» у фіналі з «Надією» сробує перервати кубкову гегемонію хорівчан, котрі є пятиразовими володарями перстижного трофею Волині. А на вболівальників чекає гарантоване видовище, де афіша «Любарт» - «Надія» говорить сама за себе. А "Теремно Хліб" гідно виглядало у звітному протистояння з лідером  сезону, вкотре підтвердивши свій ігровий потенціал, що може принести команді титули вже найближчих сезонів.

Кращі гравці: Михайло Байбула - Станіслав Горнік