Гра


3: 2

Удари по воротах:

14
:
5

Удари у рамку воріт:

5
:
10

Сейви:

9
:
3

Фоли:

2
:
4

Попко Максим/Дмитрук Андрій/Журибіда Володимир




Хронометрист / Делегат:

Лойко Павло/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

 

Ратнівчани успішно доповнили цього сезону успіх попереднього (перемога в Кубку Мрії-2023!) майже ідеальною ходою в регулярному чемпіонаті Четвертої ліги та заслуженою перемогою в регулярній першості. На шляху до цього гравці «Раті» більш ніж переконливо здолали й «Ветеран» зі Струмівки (6:1), який встрибнув «в останній вагон» стикових матчів та волів довести, що в плей-офф можливо все – навіть успіх у протистоянні з таким потужним суперником та чемпіоном «регулярки»!

 

Свій статус фаворитів матчу ратнівчани почали доводити уже в дебюті гри. На 3-й хвилині вони заробили право на пенальті, який дали виконати воротарю команди Назару Третяку, однак той з «точки» не зумів переграти свого колегу по амплуа! Утім, вже за хвилину гості таки святкували взяття воріт, коли Вадим Будянський, обійшовши голкіпера, майже з нульового кута примудрився відправити м’яч у сітку – 0:1! Утім, «ветерани» дуже швидко відігралися, коли після розіграшу аута відзначився Віктор Ткачук – 1:1! Та рівновага на табло протрималася менш ніж хвилину – уже в одній з наступних атак Юрій Химчук знову вивів ФК «Ратнів» уперед – 1:2. Незважаючи на те, що чемпіони «регулярки» методично розхитували оборонні порядки господарів, колектив зі Струмівки тримався досить достойно та завдавав небезпечних ударів у відповідь. Обидві команди були близькими до ще одного взяття воріт – можливо, навіть «ветерани» були ближчими до того, щоб зрівняти рахунок, однак голів до перерви більше не сталося.

 

На старті другого тайму команди обмінялися влучаннями у каркас воріт: спочатку Дмитро Томащук з «Ветерана» гарним ударом головою влучив у поперечину воріт, однак у відповідь Володимир Єрмаков з «Раті» несильним низовим ударом відправив м’яч у ближню бокову стійку рамки суперників. Після цього два чудові моменти для голу з близької відстані втратив головний бомбардир гостей та Четвертої ліги Владислав Січковський. А у відповідь на 18-й хвилині свого досягли «ветерани»: цього разу Дмитро Томащук таки вразив ціль – 2:2! А ще за хвилину голкіпер «Раті» не впорався із вкиданням свого колеги по амплуа від чужих воріт та зрикошетив м’ячем у власні ворота – 3:2! У залі спорткомплексу ВНУ ім. Лесі Українки запахло несподіванкою та першою поразкою «червоних» у сезоні, тож вони побігли виправляти ситуацію. Утім, голкіпер «Ветерана» Сергій Войтович та його партнери по команді самовіддано кидалися під численні удари суперників та не дозволяли їм зрівняти рахунок! При цьому й у самих господарів зі Струмівки були можливості збільшити свою перевагу! У підсумку, «Ветеран» таки здобув вольову перемогу та не залишив чвертьфінал Четвертої ліги без несподіванок, маючи мінімальну фору перед мачем-відповіддю!

 

Найкращий гравець матчу: Сергій Войтович (Ветеран Струмівка)