Ігри престолів

Після останнього уік-енду можна з впевненістю констатувати: футзальний чемпіонат області «вийшов з відпустки». Глядачі отримали свою порцію цікавих та інтригуючих ігор, а команди – зробили кроки до вирішення турнірних завдань. Майже у кожній з ліг цього туру між собою змагалися команди з перших сходинок турнірних таблиць. Та, як не дивно, лідерські пертурбації сталися якраз там, де не чекали – у Суперлізі. Втім – про все по порядку…

Відкривали суперліговий день дружні колективи – «Вотранс» та «ЛСТМ», котрі ще кілька років тому виступали під загальним брендом. Уже перші хвилини гри ніби показали, чому саме команди зараз перебувають на різних полюсах турнірної таблиці: дві блискавичні контратаки «вотрансівців» завершились голами Андрія Пушкарчука та Леоніда Єфремова. А от суботній іменинник Роман Степанов та його партнери спочатку нічим відповісти не могли. Доки на майданчик не вийшов Тарас Кабанов: саме його безпосередня активність призвела до гола Івана Корчука, а ще за декілька хвилин після швидкого розіграшу штрафного втік від суперників його колега Андрій Кодлубай – 2:2! А уже під перерву спрацював добре знайомий закон футзалу – «ЛСТМ» не використав шикарний момент та одразу ж пропустив у відповідь від Іллі Лящука.

Втім, такий веселий перший тайм не мав гідного продовження після перерви. На майданчику було більше боротьби та менше реальних шансів для взяття воріт. На останніх хвилинах матчу «будівельники» були близькими до того, аби зрівняти рахунок, однак – як мінімум на одну гру в лідери Суперліги вийшов «Вотранс»…

…І залишатиметься ним як мінімум до суботи! Усе завдяки «Вілії», яка нав’язала справжній бій діючим чемпіонам області. Голи Ігоря Кудінова та Сергія Тригубця у середині першого тайму, здавалося б, забезпечили «Надії» звичний «стартап» для чергової перемоги. Втім, ще до перерви за помилку при розіграші у п’ять польових суперників покарав Костянтин Вознюк. А після перерви гравці «Вілії» не опустили руки навіть після шикарного удару в «дев’ятку» від Ігоря Кудінова. Під проводом досвідченого футбольного «десанту» - Олександра Антонюка та Володимира Гапона – номінальні гості матчу зуміли в буквальному сенсі заштовхати у ворота Ігоря Пунди два м’ячі та вирвати у підсумку несподівану нічию.

На фоні таких двох матчів гра «Волиньагротеха» та «Ковеля-Волині» виглядала не так видовищно, а глядачі постійно відверталися на бурхливу реакцію глядачів першого майданчика – там якраз кували головну сенсацію представники П’ятої ліги. А на центральному команди грали на рівних, та голи влітали до сітки воріт луцької команди: до автогола Вадима Вознюка ковельчани додали ще й дубль Юрія Романчука. Особливо гарним був другий гол ковельської «одинадцятки» - зі штрафного у самісіньку «дев’ять» без будь-яких шансів для голкіпера. Майже за цілий тайм «агротехівцям» вдалося відіграти лише один м’яч – зусиллями Романа Кузьмича. Ось тільки на більше їх не вистачило, тож третю сходинку окупував якраз «Ковель-Волинь», до якого у турнірній таблиці уже ввечері приєдналися земляки з «Шанс-Авто»: підопічні Олександра Мороза у гольовому протистоянні розібралися з аутсайдерами першості.

Доволі емоційними та цікавими вийшли чергові протистояння у Вищій лізі. «Міжусобні» війни лідерського квартету закінчились двома поразками горохівських команд. Зокрема, «Кураж» виглядав навіть краще у першому таймі матчу проти «ПАККО», який колективи завершили внічию. Підтискував суперників Горохів і після перерви, однак замість бажаного результату отримав два швидкі голи у власні ворота, а спроби відігратися п’ятьма польовими до кінця матчу лише збільшили перевагу лучан.

А ось матч «Надії-2» та «Агропродукта» затьмарила страшна травма одного з горохівських гравців – після довгої паузи у матчі його з травмованою ногою забрала «швидка». Залишається лише побажати Роману Гузарю найшвидшого одужання. А у самому поєдинку підопічні Віталія Герасимчука гідно протистояли лідерам дивізіону: Андрій Главацький двічі відповідав на голи суперників своїми забитими м’ячами. Втім, ще до перерви друга «Надія» таки втретє у грі вийшла вперед у рахунку, а у другому таймі сформувала підсумковий рахунок. Таким чином, підопічні Віктора Ревка разом з «ПАККО» виділили дует фаворитів «регулярки» у вищій лізі. 

Вже вдруге поспіль у чемпіонаті «феєрять» «Екоресурси Волині». Після «Агропродукта» їх жертвою стала «Вікторія». Сергія Вишневського ідеально закрити не вдалося – лідер млинівської команди свої два м’ячі забив. Втім, у номінальних гостей протистояння були свої бомбардири: Владислав Дячук також відзначився двічі, а Віктор Сущ записав на свій рахунок «каре» та допоміг команді вийти на п’яту сходинку в таблиці.

Перші очки у новому чемпіонаті здобула луцька «Вікторія»: у рівній грі проти «Нової лінії» «біло-чорні» були більш вдалими після перерви, а голи зі штрафного, а потім і з «дабл-пенальті» принесли лучанам перемогу. Команда будівельного гіпермаркету залишається у вищій лізі єдиною з «нулем» у графі «очки».

У Першій лізі безапеляційне лідерство лише підтвердило «Динамо», причому зробили це лучани у матчі проти найближчих переслідувачів з «Олімпії». Солідний гандикап у принциповому протистоянні «динамівці» організували у другому таймі. Тепер завадити їм виграти регулярну першість у своєму дивізіоні може завадити лише диво. Скористатися осічкою «Олімпії» та вийти на чисте друге місце не спромігся «Теремно Хліб»: у матчі проти «Бренд груп» гравці «хлібної» команди змогли лише забити гол престижу наприкінці гри. Покращили турнірне становище «Атлетик» та «Камаз-Агро»: команда з Острожця більш ніж впевнено реваншувалась за поразку в Кубку від «ДжеРоста».

Змагання Другої ліги поки що проходять під знаком впевнених виступів лідерського тріо. «Авангард-040» у грі проти «Стелли» продемонстрував дива реалізації: маючи майже вдвічі менше ударів по воротах, хлопці з 40-го кварталу здобули мінімальну перемогу та втрималися на першому місці у таблиці. Втім, впевнені перемоги здобули й конкуренти лучан – «Володимирівка» та «Зимне», тож уся боротьба за «регулярку» у цьому дивізіоні ще попереду.

Найбільш цікавою вивіскою чергового туру у Третій лізі був матч «Нововолинська» та «Топільного». Сильнішими у протистоянні виявились якраз номінальні гості, які спромоглися на два забиті голи у кожному з таймів. А команда з міста шахтарів, у свою чергу, ніяк не може повернутись на переможний шлях: враховуючи матч Кубка, «Нововолинськ» зазнає уже третьої поразки поспіль. А перемога «Топільного» вивела на чисту першу сходинку таблиці «Олику»: завдяки бомбардирським подвигам Олега Шахраюка, який відзначився у останньому матчі сім (!) разів, команда з Ківерцівського району не відчула опору від другого «Вотрансу».

Битва лідерів Четвертої ліги завершилась на користь «Забіяки»: за рівної гри проти «Лучеська» усе вирішив гол Олександра Блажиєвського на останніх хвилинах гри. Ця поразка опустила «біло-синіх» за межі першої «трійки»: завдяки впевненим перемогам другу та третю сходинки турнірної таблиці тепер ділять «Бережанка» та «Юність» з Млинова.

А от гра іншої «Юності» - лідера П’ятої ліги з Переспи – в суботу викликала неабиякий ажіотаж. Здавалося, що підтримати її суперників з команди «Шігірюм» прийшли представники усіх інших команд дивізіону. Такі «децибели» глядацької аудиторії з легкістю доносилися і до трибун центрального майданчика, а також допомогли створити головну сенсацію П’ятої ліги. Тож, після чарівного слова «Шігірюм» лідерство «Юності» уже не є таким одноосібним: за два тури до фінішу у таблиці підтягнувся «Фіміам», а «Любарт» узагалі зрівнявся за очками.

А найрезультативнішою командою чемпіонату області з футзалу залишився «West Side». «Мілану» лідери Шостої ліги закинули дев’ять м’ячів, і цього було більш ніж достатньо для впевненої перемоги. Поразка саме від «західняків» залишається поки єдиною для «Волиньсталі»: цього туру боголюбські хлопці у результативному поєдинку розібралися з «Приватом». У матчі проти «Дідичів» перші очки, а з ними й першу перемогу цього сезону здобули хлопці з «Tatrafan film».

Таким чином, за два тури до завершення регулярного чемпіонату в деяких дивізіонах уже повиявлялися лідери, а в деяких – як у Суперлізі – уся інтрига ще попереду. Тому, користуючись нагодою, вкотре запрошуємо поціновувачів футзалу на матчі чергового туру: далі буде ще цікавіше!