Футзальні дівич-вечори

Насичені футзальні вихідні пройшли у дівчат. По-перше, розпочалося друге коло Чемпіоната України в Першій лізі, а по-друге, волинські команди «Легіон» та «Ладомир» заявилися в Кубок України. Отже пройдемося хронологічно…  В суботу, в 11.00 на майданчику СК «Олімп», що у Володимир-Волинському зустрілися місцевий «Ладомир» та ДЮСШ Маневичі. Сусідам по турнірній таблиці та друзям по спільній команді у великому футболі було про що поспілкуватися і вмотивовано зіграти. Першими заявку на перемогу зробили гості: вже на другій хвилині  Ольга Шевчук добилася успіху, а ще за чверть години зробила дубль. Саме за переваги у два м’ячі на користь маневиччанок команди пішли на перепочинок. Вочевидь, під час перерви  Олег Бортнік зумів підібрати правильні слова для своїх підопічних і вже на початку другої половини рахунок зусиллями Марини Шайнюк та Юлії Кибиш стає нічийним. Як і годиться у футзалі, все вирішилося на останніх хвилинах: «Ладомир» зумів вирватися вперед, але радіти цьому довелося лише хвилину – Вікторія Гірин своїм голом розписала бойову нічию 3:3.

«Ладомир» - ДЮСШ Маневичі 3:3 (0:2)

Голи: Шайнюк М. 23, Кибиш Ю. 28, Кревська О. 34 – Шевчук О. 2, 16, Гірин В. 35

Попередження: Шевчук О. (ДЮСШ Маневичі)

Арбітри: Ярмощук Р., Шевчук А. 3-й арбітр: Вітюк О.

Звістка про нічию у Володимирі застала дівчат з луцького «Легіону» біля станції метро в Києві, звідки  футзалістки діставалися до спорткомплексу Національного Університету Будівництва і Архітектури. Перша гра 1/8 Кубку України стала для лучанок виїзною, а суперником місцева КНУБА – досить міцний колектив першої ліги центральної зони. Матч  розпочався зі взаємної розвідки і команди за першу десятихвилинку обмінялися досить гострими атаками. Голкіпери обох клубів мали нагоду продемонструвати свою майстерність, а гравці атаки поскаржитися на футзальну фортуну. Глядачам довелося зачекати чверть години перш ніж побачити перший гол: «легіонерка»  Юлія Сардачук завершила комбінацію партнерок по команді. КНУБА відповіла голом тезки Юлії Гнидюк, проте довго тішитися нічиєю не довелося: та ж таки Сардачук знову результативна! Господарям для того, щоб відігратися довелося більше атакувати, а відтак наражатися на гострі відповіді «смугастих». Одна з таких контратак завершилася виходом «три в один» і Олена Попенко, зігравши на перехопленні прострілу, відправила шкіряного у власні ворота, адже відстань до лінії не дозволила вибити м’яча в сторону або вище рамки. Після перерви «Легіон» «відчув крила» і відразу узявся до справи: вже за дві хвилини від початку другої половини Іванна Зайчук збільшила відрив до 4:1 на користь лучанок, а згодом зробила дубль остаточно поховавши надію господарів на перемогу. Хоча Олена Попенко і забила ще один гол гостям – відповідь не забарилася і Анастасія Грицак в притаманному їй стилі втекла по флангу і потужно поклала круглого в дальній кут. Отже підопічні Дмитра Голоскокова мають непоганий доробок перед домашнім матчем-відповіддю, а тренерам КНУБИ є над чим попрацювати до виїзду в Луцьк.

   «КНУБА» - «Легіон» 2:6 (1:3)

Голи: Гнидюк Ю. 25, Попенко О. 27 (АГ), 42 – Сардачук Ю. 14, 26, Зайчук І. 32, 40, Грицак А. 48

Попередження: Мякота А., Грицак А. (обидві «Легіон»)

Арбітри: Мельничук І., Бесідовська Н. 3-й арбітр: Новіков С.

Додому «легіонерки» їхали в одному вагоні з дівчатами київської команди «AFC 5G», яким належало зіграти у Володимирі-Волинському свій матч однієї восьмої з «Ладомиром». Дізнатися про якісь домашні заготовки чи настанови на гру лучанкам не вдалося – підопічні Світлани Головіної витримали спортивний режим і повкладалися спати, а відтак поділитися інсайдерською інформацією з землячками не довелося. «Ладомир» розпочав непогано, коли через автогол відкрив рахунок на свою користь. «5G» з відповіддю не забарилися і Вікторія Бойко в першому таймі дублем виводить гостей вперед. Перерва пішла на пожиток господарям, адже Марина Шайнюк зуміла загнати м’яча у сітку гостей. А ось після голу Анастасії Скляр «ладомирчанки» знову опинилися у ролі наздоганяючих. Хто зна як склалося б, якби не постаралася Анна Фок – саме її зусиллями «Ладомир» зрівняв рахунок і закінчив матч з тими ж цифрами на табло, що й напередодні: 3:3. Завдання тепер для володимирчанок перед виїзним матчем-відповіддю складне, але таке, що можна вирішити – будемо вболівати за волинянок!

«Ладомир» - «AFC 5G» 3:3 (1:2)

Голи: Шайнюк М. 38, Фок А. 56 – Швець Т. 11 (АГ), Бойко В. 15, 28, Скляр А. 41

Попередження: Кревська О. – Бойко В., Швець Т.

Арбітри: Шевчук А., Кузьмич Я.  3-й арбітр: Вітюк О.

 

Мабуть, вболівальники у Ковелі не очікували такого розгрому улюбленої команди в рідних стінах. Хоча «Легіон» і знаходиться на вищій сходинці турнірної таблиці, проте і «Ковельчанка» - не дівчатка для биття. Можливо все склалося б інакше, якби не затримка матчу викликана змаганнями з настільного тенісу. Роздратовані довгим очікуванням «легіонерки» перетворилися попросту в якихось чортиць смугастих і помчали в атаку. Шалену навалу на останньому рубежі скільки могла стримувала Марія Денищич, але це тривало лише вісім хвилин: далі лучанкам знадобилося три хвилини, щоби забити чотири голи – перша четвірка розписала на кожну по м’ячу. Того вечора Тетяна Полюхович не змогла допомогти команді – замотивована грою проти колишніх одноклубниць, Анна Мякота не дала Тетяні шансу «розгулятися» на майданчику. Звичайно, без голу Таня не пішла, проте цього було надто мало для, бодай, нічиєї. Отже «Легіон» здобув важливі три очки, і зумів скористатися нічиєю своїх найближчих конкурентів, щоби збільшити відрив.

«Ковельчанка» - «Легіон» 2:10 (1:6)

Голи: Полюхович Т. 12, Кузьмич А. 28 – Сардачук Ю. 8, 14, 22, 29, Назарчук Р. 9, Мякота А. 10, Грицак А. 11, 15 +, 20, Зелінська Н. 25.

Попередження: Мякота А., Зелінська Н. (обидві «Легіон»)

Арбітри: Бас Н., Якимчук Ю.  3-й арбітр: Грицюк Ю.