Передостанні битви сезону

Чергова порція волинського футзалу цього тижня розділилася на дві частини. Центральні протистояння відбулися ще 8 березня, і, треба сказати, що жіноче свято ніяк не відвернуло увагу вболівальників від видовищних ігор. А вже у пятницю команди визначали повний склад фінальних поєдинків в усіх кубкових турнірах під егідою АМФВ.

         Втім, спочатку закривалися питання з чемпіонами області у двох дивізіонах. Особливо цікаво було поглянути на третій матч фінальної серії у Першій лізі: «Атлетик» ще вихідними розвіяв усі сумніви щодо своєї боєздатності у протистоянні з «Динамо». А у святковому третьому поєдинку «червоно-білі» взагалі виглядали якось жвавіше та різноманітніше, аніж суперники. Але вирішальним став невиправданий фол «динамівця» Романа Москвича в атаці за рахунку 1:1. Це порушення за дві хвилини до кінця поєдинку для переможців Регулярного чемпіонату стало шостим, а Максим Лисенко впевнено реалізував дабл-пенальті. Гравці «Динамо» пішли ва-банк та мали хороші нагоди відігратися, однак у підсумку пропустили ще раз – від Павла Бебка, а після цього спромоглися лише на гол престижу від Богдана Понагайби. Таким чином, продемонструвавши справжній характер на стадії плей-офф, чемпіонами Першої ліги стають саме гравці «Атлетика».

         У іншому матчі чемпіонату, який відкривав ігровий день середи, боротьби до останніх секунд зустрічі не вийшло. Як і у регулярному чемпіонаті, гравці «Фіміама» у вирішальному поєдинку довели свою перевагу над «Юністю» з Переспи, причому завдяки вдалій грі у другому таймі зробили це з розгромним рахунком. Відтак, «Фіміам» - Абсолютний чемпіон П’ятої ліги.

         Куди з більшим трепетом глядачі на трибунах очікували півфіналів Кубка Волині з футзалу, де існувала велика вірогідність того, що на останньому етапі між собою зійдуться дві «Надії». Втрутитися у такий процес усі шанси мали гравці «Волиньагротеха». І треба сказати, їхня гра з чемпіонами Вищої ліги була рівною – доки у гру не втрутилась неприємна випадковість у вигляді автогола капітана команди Вадима Вознюка. Слід відзначити, що кількість таких моментів у матчах «Надії» та «Надії-2» цього сезону просто зашкалює. Це лиш доводить – проти відточеної комбінаційної гри підопічних Віктора Ревка не завжди допомагає навіть самовіддана гра захисників суперника.

         Пропустивши, лучани знайшли у собі сили за тягучої гри відігратися після перерви: з ударом Владислав Гаврилюка кіпер «Надії-2» Назар Русецький впорався, однак тут як тут на добиванні виявився Роман Іваницький. Останні хвилини гри чемпіони «вишки» в буквальному сенсі затиснули суперників на власній половині майданчика у п’ять польових, однак забезпечити перемогу до фінальної сирени так і не змогли. А от у серії пенальті вже перший удар від Вадима Вознюка прочитав голкіпер. Далі усі виконували шестиметрові на «відмінно», тож у фінал Кубка Волині все-таки вийшла «Надія-2».

         А от у поєдинку першої «Надії» проти «Вікторії» з Млинова клас впевнено взяв своє. Як не старалися Сергій Вишневський та його партнери (які приїхали на гру лише з однією заміною), з академічним футзалом суперника нічого поробити не змогли. «Жовто-сині» пропустили уже на першій хвилині гри, а у середині першого тайму, отримавши ще один гол від Володимира Данилюка, взагалі посипалися – на перерву команди пішли за рахунку 5:0 на користь «Надії». З самого початку другої половини гри Ярослав Писько додав ще один гол до свого активу і питання про переможця матчу можна було знімати. Однак, треба віддати належне хлопцям з Млинова, які, доки чемпіони області дозволили собі пограти у задоволення та відпрацювати якісь тактичні задумки, ще чотири рази підловили грізного суперника та сформували не такий уже й крупний рахунок матчу. Млинів залишає Кубок Волині з високо піднятою головою, а вже наступної неділі ми зможемо побачити цікаву сутичку двох «Надій» - і не треба поспішати віддавати перевагу чемпіонам Суперліги!

         У Кубку АМФВ до півфінальної стадії турніру не дістався ніхто з чемпіонів чи навіть віце-чемпіонів своїх дивізіонів, тож команди були наповнені бажанням відігратися саме на цьому фронті змагань. У поєдинку «Бренд груп» проти «Зимного» інтрига трималася рівно до середини другого тайму. А далі Олександр Лисенко, Дмитро Заболотько, Артем Назарчук та Олег Савчук закрутили справжні каруселі біля воріт команди з Володимир-Волинського району та задовго до кінця гри забезпечили потрібний результат.

         У іншому поєдинку друголігова «Стелла» досить довго трималася проти «Олімпії». З короткою лавою для запасних «чорно-жовті» навіть зуміли по ходу гри вийти уперед в рахунку, однак голи Андрія Коваценка, Олександра Маслічука та Дмитра Кисляка вивели до фіналу саме «олімпійців». Можна не сумніватися – наступної неділі на глядачів чекатиме цікаве протистояння, адже суперники уже встигли здобути по перемозі одна над одною під час сезону, причому якраз «Бренд груп» вибив «Олімпію» з чвертьфіналу Першої ліги.

         У Кубку Прогресу доволі несподівано завершився перший півфінал. Можливо, поразка у фіналі чемпіонату так вплинула на «Олику», але у матчі проти «Козаків» Олег Шахраюк та компанія провалилися у другому таймі та зазнали розгромної поразки. А ковельчани, таким чином, відігралися у суперника за поразки у матчах Третьої ліги. У іншому поєдинку гору взяли чемпіони Четвертої ліги: на хет-трик головного голеадора «Забіяки» Ігоря Блажиєвського не знайшлося аргументів у міцного «Сахарадо». Таким чином, «червоно-білі» до статусу Абсолютного чемпіона свого дивізіону можуть додати ще один цінний трофей.

         Те ж саме можуть зробити і учасники фіналу Кубка Мрії. Хоча «Фіміаму», на відміну від півфіналу змагань П’ятої ліги, довелося добряче помучитися у протистоянні з «Колосом-2». Переможці передостаннього за рангом дивізіону чемпіонату області взагалі врятували нічию за хвилину до фінальної сирени та зусиллями Олександра Терещука перевели гру до стадії післяматчевої лотереї. А у серії пенальті вирішальним виявився незабитий шестиметровий гравця «Колоса-2» Артура Ульяшина. У фіналі на «Фіміам» чекатимуть абсолютні чемпіони Шостої ліги з «West side», які здолали опір «Волиньсталі», яка свого часу була головним їх конкурентом під час Регулярного чемпіонату. Таким чином, і четвертий за рангом кубковий турнір подарує нам цікаве та інтригуюче протистояння.

         Що ж, у сезоні обласних футзальних ігрищ залишилося зробити останній крок – зіграти фінали Кубків. А там уже буде видно, з яким настроєм поїде «Надія» на Всеукраїнський аматорський фінал до Дніпра, чи зможуть «Забіяка» та «West side» зробити своєрідний «золотий дубль» і хто виграє Кубок АМФВ. Не забувайте, що у вівіторок та наступної неділі після фіналів будуть нагороджувати усіх переможців та найкращих гравців сезону. Тож – до наступного футзального уік-енду!