На Волині – надія на «Надії»?

Ті, хто провели недільний вечір у спорткомплексі «Арена Спорт» - однозначно не пошкодували про побачене. Гарячі жіночі пристрасті у чвертьфіналі Кубка України з футзалу, а також фінальні протистояння у головних кубкових турнірах області подарували глядачам масу позитивних емоцій.

                  «Бренд груп» та «Олімпія» цього сезону зустрічалися між собою двічі. Якщо у Регулярному чемпіонаті стабільна команда з Княгининка обіграла лучан (які, схоже, тоді лише набирали потрібні кондиції), то у чвертьфіналі матчів на вибування сьомий колектив таблиці «віддячив» суперникам, а потім мав усі шанси поборотися за перемогу у дивізіоні. Тож для обох колективів це була можливість прикрасити сезон здобуттям Кубка АМФВ.

         Незважаючи на те, що деякий час команди взяли на своєрідну розкачку, темп гри від цього не постраждав. Хоча майже до кінця першого тайму єдиним взяттям воріт став прикрий автогол «Бренд група» на 7-й хвилині матчу, який, тим не менш, став логічним завершенням активного відрізка атакувальної гри від гравців «Олімпії». Ближче до великої перерви лучани усе ж зуміли рахунок зрівняти: Олег Савчук після проходу по флангу «пирком» зумів проткнути голкіпера суперників. За лічені секунди після цього свою Назар Бугайчук взагалі міг виводити команду вперед, однак пробив у воротаря.

         У другому таймі «брендівці» продовжили постійний тиск на ворота суперника. Гол, як то кажуть, назрівав, і після того, як Артем Назарчук завершив свій прохід ударом у поперечку, він таки стався. А відзначився Олександр Лисенко, він  у притаманному йому стилі взяв гру на себе, змістився у центр на з-за меж карного півкола пробив у кут воріт «Олімпії». До кінця гри лишалося більше п’яти хвилин, півтори з яких маяківська команда провела у п’ять польових, однак врятувати гру так і не вдалося – Кубок АМФВ здобуває симпатична луцька команда «Бренд груп».

         Справжній футзальний десерт чекав на вболівальників у фіналі Кубка Волині. Ще на початку сезону підкрадалася думка, що єдина команда, яка може реально поборотися у протистоянні із сьогоднішньою «Надією» - це якраз «Надія-2», а уже після півфіналів головного кубкового турніру області було зрозуміло, що у будь-якому випадку головні футзальні «вершки» цього сезону збере саме Хорів.

         Уже з перших хвилин гри чемпіони Вищої ліги відбили думки про можливу легку прогулянку для «старших братів». Не встигла секундна стрілка зробити коло ігрового часу, як Олег Калуцький потужним та точним ударом «розпечатав» Ігоря Пунду. У «Надії» були свої аргументи, однак Ярослав Писько не замкнув шикарну передачу Сергія Шафранського, а Ігор Кудінов перевірив на міцність стійку воріт Назара Русецького. А далі – знамените футбольне правило, контратака та точна передача Калуцького на Андрія Кузика – 0:2. Не встигли гравці «Надії» трохи відійти від легкого шоку завдяки голу Сергія Тригубця, як одразу ж отримали ще один удар по самолюбству – від того-таки Кузика…

         Тут і довелося досвідченому львівському оркестру чинних чемпіонів області зіграти свої найкращі мелодії. Ще до перерви Сергій Тригубець покарав гравців «Надії-2» за надто необережний вихід у п’ять польових, а у другому таймі чи не вперше його команда увімкнула шалений високий пресинг, який часто ще на початковій стадії обривав атаки суперників. А от саму «Надію», як то кажуть, «поперло»: спочатку швидка контратака закінчилася «хет-триком» у виконанні Тригубця після прострілу Шафранського. Уже за дві хвилини Сергій відзначився, як асистент, віддавши точну передачу на Назарія Цимбаляка. А за п’ять хвилин до кінця гри «старші брати» розіграли справжній шедевр, який завершився ефектним ударом п’ятою від Володимира Данилюка – 5:3! А у перерві між цими голами «молодші» могли зрівнювати рахунок – гравці «Надії» заробили шостий командний фол, однак Андрій Кузик десятиметровий не реалізував…

         До честі другої «Надії», її гравці й не думали здаватися: на 23-й хвилині Олег Калуцький «видряпав» «кулястого» у карній зоні суперників та скоротив відставання. А вже за три секунди до фінальної сирени хлопці закрутили справжні «каруселі» біля воріт Ігоря Пунди під час розіграшу аута і у два паси таки вивели на порожню рамку Андрія Кузика – 5:5!!!

         А у післяматчевій лотереї шестиметрових ударів щасливий квиток витягнули усе-таки гравці «Надії». Ігор Пунда стрибнув у ту ж точку, в яку пробивав Максим Омелян, і саме цей незабитий пенальті став вирішальним – точний удар Олександра Хлюбка означав, що саме основна команда з Локачинського району бере «золотий дубль» та у статусі чемпіона області та володаря Кубка Волині поїде захищати честь регіону на Всеукраїнському аматорському фіналі у Дніпрі. А «Надію-2» ми з великою вірогідністю побачимо на Елітному фіналі у нас в Луцьку.

         Після такого видовищного фіналу настав час відзначити найкращих. Чемпіони, призери та найкращі гравці кожного з дивізіонів були нагороджені керівництвом АМФВ та спонсорами у різних номінаціях.

         Не забуваємо, що на цьому сезон іще не закінчився: окрім виступу наших команд на Всеукраїнському та Елітному фіналах, цієї неділі відбудуться також фінали Кубка Мрії та Кубка Прогресу. Тож, налаштовуємося на видовище та любимо футзал такий, який він є!

Нагородження за підсумками сезону 2016/2017

ІХ чемпіонат Волині

 

         Чемпіонат Волині серед жінок

1 місце – «Легіон» Луцьк 

2 місце – ДЮСШ Маневичі

3 місце «Ладомир» Вл.Волинський

 

Шоста ліга

Кращий Бомбардир – Зіняк Назар (West Side) 19

Кращий Гравець – Христюк Олександр (West Side)

Кращий Голкіпер – Щерба Андрій (Волиньсталь)

3 місце Регулярна першість – «Мілан» Кременець

2 місце Регулярна першість – «Волиньсталь» Боголюби

1 місце Регулярна першість - «West Side» Луцьк

«West Side» Абсолютний чемпіон Шоста ліга  

 

П’ята ліга

Кращий Бомбардир – Потурай Олександр (Фіміам), Чоп Сергій (Любарт) 19

Кращий Гравець – Случик Андрій (Юність П)

Кращий Голкіпер - Масіч Богдан (Любарт)

3 місце Регулярна першість – «Колос-2» Ківерці

2 місце Регулярна першість – «Фіміам» Луцьк

1 місце Регулярна першість – «Любарт» Струмівка

«Фіміам» Абсолютний чемпіон П’ята ліга 

 

Четверта ліга

Кращий Бомбардир – Блажиєвський Ігор (Забіяка) 14

Кращий Гравець – Зайчук Михайло (Сахарадо)

Кращий Голкіпер – Гузоватий Сергій (Юність М)

3 місце Регулярна першість – «Лучеськ»

2 місце Регулярна першість – «Забіяка» Забороль

1 місце Регулярна першість – «Юність» Млинів

«Забіяка» Абсолютний чемпіон Четверта

 

Третя ліга

Кращий Бомбардир – Шахраюк Олег (ФК Олика) 20

Кращий Гравець – Шелест Петро (Топільно)

Кращий Голкіпер – Сльозка Віктор (Нововолинськ)

3 місце Регулярна першість – «Метеор» Луцьк

2 місце Регулярна першість – ФК «Олика»

1 місце Регулярна першість – «Топільно»

 «Топільно» Абсолютний чемпіон Третя ліга 

 

 

Друга ліга

Кращий Бомбардир – Перванчук Дмитро (Володимирівка Ветеран) 18

Кращий Гравець – Обертас Максим (Волод Ветеран)

Кращий Голкіпер – Улянюк Герман (Зимне)

3 місце Регулярна першість – «Стелла» Луцьк

2 місце Регулярна першість  - «Володимирівка Ветеран»

1 місце Регулярна першість  - «Авангард 040»

 «Колос» Абсолютний чемпіон Друга ліга 

 

Перша ліга

Кращий Бомбардир – Бойко Андрій (Динамо) 18

Кращий Гравець – Рожко Дмитро (Мідас)

Кращий Голкіпер – Притулюк Дмитро (Бренд Груп)

3 місце Регулярна першість – «Атлетик» Луцьк

2 місце Регулярна першість – «Олімпія» Маяки

1 місце Регулярна першість – «Динамо» Луцьк

 «Атлетик» Абсолютний чемпіон Перша ліга 

 

Вища ліга

Кращий Бомбардир – Вишневський Сергій (Вікторія М) 21

Кращий Гравець – Ковальчук Віталій (Надія-2)

Кращий Голкіпер – Кречковський Євген (ПАККО)

3 місце Регулярна першість – «Кураж» Горохів

2 місце Регулярна першість – «ПАККО» Луцьк

1 місце Регулярна першість – «Надія-2» Хорів

 «Надія-2» Хорів Абсолютний чемпіон Вища ліга 

 

Суперліга

Кращі Бомбардири – Кабанов Тарас (ЛСТМ) 12, Данилюк Іван (Ковель-Волинь) 12, Вознюк Костянтин (Вілія) 12

Кращий Гравець – Цимбаляк Назарій (Надія)

Кращий Голкіпер – Ярмощук Олександр (Вілія)

3 місце Регулярна першість – «Волиньагротех»

2 місце Регулярна першість – «Ковель-Волинь»

1 місце Регулярна першість  - «Вотранс»

 «Надія»  Хорів Абсолютний чемпіон Суперліга