Безцінні хвилини дитячого щастя

Не так давно завершився сезон обласних футзальних баталій. І завершився він приємною та мажорною нотою нагородження найкращих команд та гравців усіх восьми дивізіонів чемпіонату області. Учасники тієї церемонії вже давно зайнялися іншими справами: хтось продовжив виступи, представляючи нашу область на Всеукраїнському та Елітному фіналах АФЛУ, хтось заявився на чемпіонат Луцька, хтось перейшов на зелені газони великих футбольних полів. А от діти, чиї чемпіонати (які у області проводилися вперше) закінчились приблизно у той же термін, майже протягом трьох тижнів чекали свого моменту для отримання заслужених нагород та подарунків. І, як показала практика, ці дві частини обласного футзального дійства розєднали недарма…

         Теплим недільним днем спорткомплекс «Арена Спорт» зібрав небувалий аншлаг: така собі суміш дітей, яких постійно намагалися зібрати до купи їх тренери, а також батьків, які під час свого законного вихідного прийшли потішитися успіхам юних спортсменів. Крутилися, як білки у колесі, і організатори заходу: цього року їм уперше довелося готувати для дітей нагороди та номінації не якогось окремо взятого турніру, а повноцінної обласної першості у чотирьох вікових категоріях.

         Щоправда, до урочистої частини дійства усі мали шанс повеселитися, а хтось – добряче попрацювати. Так, для найсміливіших батьків були пропозиції спробувати свої сили у жонглюванні м’ячем четвертого розміру. Далі настала черга тренерів: їм запропонували забивати голи з центра майданчика у порожні ворота. Здавалося б, для «коучів» це буде досить простим завданням, однак тут усіх чекав сюрприз – м’ячі були «трохи більші», аніж звичайні, і трохи менші, аніж футзальні ворота. Ну а після тренерського конкурсу (де найкращим бомбардиром став тренер команди «Волинь-05» Роман Степанов) була естафета, у якій добряче наганялися усі діти. Лише після цього керівництво АМФВ зібрало команди для нагородження.

         Далі на дітей чекали заслужені оплески заповнених батьками трибун, Кубки, медалі та грамоти від Асоціації футзалу Волині, подарунки від спонсорів та партнерів змагань – фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», торгових марок «Ярич» та «Теремно Хліб». А в рази помножили радість дітей гравці луцької «Волині» Олег Герасимюк та Віталій Неділько, які щойно з важкого виїзду на матч Прем’єр-ліги до Дніпра усе ж прийшли потішити своїх юних шанувальників та вручити їм нагороди. Тож не дивно, що після завершення церемонії майданчик «Арени Спорт» перетворився у територію фотосесії з досвідченими луцькими футболістами.

         Найбільшими збирачами цінних нагород були гравці дитячих команд «Адреналіна». Так, «Адреналін-10» під керівництвом Романа Кузьмича став чемпіоном області серед дітей віком до 7 років. А от Олександр Лисенко, який за сумісництвом є ще й головою Комітету АМФВ з проведення дитячих змагань, як тренер «підірвав» одразу дві вікові категорії – U-9 та U-11! Сам наставник команд «Адреналін-06» та «Адреналін-09» каже, що перемога у обох турнірах далася у запеклій боротьбі із суперниками з «Волині», а сама першість стала непересічною подією для регіону. «Зараз далеко не в кожній області є такі дитячі чемпіонати, і те, що ми зробили перші кроки у цьому напрямі – це неабиякий прорив нашого футзалу», - резюмував молодий тренер.

         А ось серед найстарших учасників віком до 13 років першість святкували гравці «Волині-05». Їх тренера – Альберта Мікояна – визнали кращим тренером змагань, а Микола Черняк та Роман Ковалюк взяли індивідуальні призи, як кращий бомбардир та гравець чемпіонату відповідно.

         Організатори церемонії нагородження уже після її закінчення зійшлися на думці, що недарма це стало окремою подією. Солодкі подарунки, нагороди та для когось, можливо, перші медалі та Кубки, які ще й вручають справжні зірки волинського футболу – такі дні безперечно запам’ятаються їм надовго. «Саме заради таких хвилин простого дитячого щастя однозначно варто було сьогодні збиратися», - підсумував президент Асоціації футзалу Волині Сергій Голоскоков.

         А от тренери всі як один відзначили надзвичайну користь цьогорічного чемпіонату та його беззаперечну перевагу над короткотривалими турнірами. Попереду – намагання організувати роботу так, аби у змаганнях брали участь ще більше команд-учасниць, адже сильні діти так само є і у більш віддалених районних центрах області. Чи вийде це зробити вже наступного сезону? Хтозна, але такий перший крок під назвою «чемпіонат Волині серед дітей 2016/17» хилить до позитивного вирішення такого питання…

Фотосесія дійства за посиланням: https://vk.com/album-30257847_243107348

         Повністю ж перелік номінацій та нагород першого у історії чемпіонату Волині з футзалу виглядає так:

         Вікова категорія – U-7

         Найкращий гравець – Станіслав Орел (Адреналін-10)

         Найкращий голкіпер – Денис Щербатюк (Лаккі Тім)

         Найкращий бомбардир – Назар Ячменєв (Юніор Мідас)

         Найкращий тренер – Роман Кузьмич (Адреналін-10)

 

         Вікова категорія - U-9

         Найкращий гравець – Максим Гайдучик (Адреналін-09)

         Найкращий голкіпер – Станіслав Галашевський (Адреналін-09)

         Найкращий бомбардир – Адріан Федецький (Волинь-09)

         Найкращий тренер – Олександр Лисенко (Адреналін-09)

 

         Вікова категорія - U-11

         Найкращий гравець – Владислав Чепелюк (Волинь-07-2)

         Найкращий голкіпер – Павло Белінський (Адреналін-06)

         Найкращий бомбардир – Богдан Боднар (Адреналін-06)

         Найкращий тренер – Олег Федюков (Волинь-07)

 

         Вікова категорія - U-13

         Найкращий гравець – Роман Ковалюк (Волинь-05)

         Найкращий голкіпер – Богдан Квач (Маневичі)

         Найкращий бомбардир – Микола Чернюк (Волинь-05)

         Найкращий тренер – Альберт Мікоян (Волинь)