Чемпіонат Луцька стартував!

Вісім команд вийшли на старт цьогорічної першості міста. Цікаво, що географія команд складає майже повну палітру усіх ліг Чемпіонату Волині – від Суперліги до Шостої ліги.

У першому турі «Олімп» нічого не зумів зробити результативного чи резонансного у стартовому поєдинку. Гравці бігали, старалися, але інколи неуважність, інколи жадність, а інколи і просто примітивні помилки не дозволили амбітній команді розраховувати на позитивний результат.

«Мідас» же навпаки – особливо не напрягаючись реалізовував помилки суперника. Цікаво буде подивитися на команду у наступних матчах. Однак, вируючі емоції Дмитра Рожка залишили підопічних Юрія Павельчука без підмоги у наступних важливих поєдинках, адже КДК точно жаліти порушників не буде.

Команда «West Side» хоча із Шостої ліги, однак зуміла нав’язати гідну боротьбу супернику і тільки мала лава запасних та втома не дозволила заробити залікові пункти.

«Теремно Хліб» доволі збалансована команда та уже старожил наших змагань. Серйозно підсилившись до першості міста жовто-червоні зуміли переламати опір суперника, а Михайло Байбула наколотив п’ять м’ячів!

«Торпедо» і «Динамо» видали найінтригуючий поєдинок першого туру. Обидва колективи мають у своєму розпорядженню гравців, котрі виступають за різні клуби у Великому футболі, тому були практично у рівних умовах. Гравці під керівництвом Анатолія Мищука були сконцентровані на початку матчу та везучішими на завершальних хвилинах. Динамівці ж додали у середині поєдинку та трішки не щастило у завершальній стадії. Обидва колективи претенденти на золото, але турнірні перегони тільки стартували…

«Бренд Груп» серйозно додав у грі після нового року, а участь у Елітному фіналі мала піти команді на користь, однак підопічні Назара Бугайчука не зуміли розпечатати ворота суперника. Навіть у кращого бомбардира Першої ліги Елітки нерви підвели при виконанні шестиметрового.

Минулорічний чемпіон «Тема Волинь» з ходу чемпіонату заявив про свій статус фаворита, дотиснувши суперників у другому таймі.

 

Цікаво буде поспостерігати за розвитком подій у цьогорічному чемпіонату Луцька: коло претендентів на медалі окреслено чи таки будуть несподіванки? Хто із команд і кому підставить підніжку? Чи зможе «West Side» та «Олімп» таки створити сенсацію ще у цьому сезоні?

Наступного тижня після Великодня, на нас чекають напружені поєдинки Кубка Луцька на стадії 1/4 фіналу та 2-3 тур. Два матчі Кубку в точності повторюють стартовий тур, тому команди мають шанс виправити або підтвердити результати перших матчів…

 

 

 

09.04.2017 (неділя)

Олімп - Мідас 2:8

Цікавим та непередбачуваним видався старт Чемпіонату Луцька. У першому ж протистоянні зійшлися «давні» знайомі, котрі мабуть не пропускають жодних змагань АМФВ.

І вкотре «Олімп» замість того, щоб створювати моменти біля чужих воріт, допомагає їх створювати супернику. Уже на п’ятій хвилині рахунок відкрив Дмитро Рожко скориставшись безвідповідальним ставленням до м’яча голкіпера та захисника. А далі Мішок, як кажуть, розв’язався – ще до перерви фіолетові забезпечили солідний гандикап у п’ять м’ячів.

Після перерви олімпівці дещо зуміли налагодити гру та проводили небезпечні контратаки. На 14-й хвилині Павло Кузьмін згадав, що колись він був забивним форвардом «Сайгаків» та вміло розібравшись із захистом поцілив у дев’ятку. Як би сині не були такі жадні та ліниві гру можна було б: по-перше не доводити до такого розгромного рахунку, а по-друге, можливо, врятувати. Однак, підопічні Юрія Павельчука довели гру до впевненої перемоги та ще тричі відзначилися у другому таймі. Гравці ж під командуванням Валерія Івахненка відповіли голом Олега Потрапелюка та готуються до Великодніх свят!

Єдиним негативним моментом було вилучення Дмитра Рожка, котрий і під час матчу і після його завершення вів себе агресивно. Його дії доведеться розглядати контрольно-дисциплінарному комітету.

 

Вест Сайд – Теремно Хліб – 3:5

Обопільна перестрілка – ось як можна охарактеризувати цей цікавий та напружений матч. Спочатку представник Шостої ліги області зусиллями Дмитра Поліщука відкрив рахунок 1:0. Однак Михайло Байбула досить швидко показав хто на цьому майданчику господар – ще до перерви засвітивши на табло 2:1.

Після перерви перестрілка не припинилася – глядачі те й робили, що водили головами то до лівих воріт, то до правих…

Михайло Байбула зі стартом другої половини знову знайшов шпарину у захисних редутах Сергія Черняхівського – 1:3.

Однак капітан чорних зумів відновити рівновагу – 3:3. Однак, Олега Борисюка на більше не вистачило сил, а от Михайло Байбула ще двічі відзначився та встановив остаточний рахунок – 5:3 на користь хлібного магната Луцька. Цікаво, що із таким спуртом Михайло зробив вагому заявку на звання кращого бомбардира, хоча, можливо, хтось уже у наступному турі зуміє наздогнати претендента?

 

Торпедо – Динамо - 3:2

Заключний поєдинок неділі видався досить цікавим та непередбачуваним. Обидві команди прибули на майданчик «Арени Спорт» після ігор на великому футболі, тому змученими виглядали обидва колективи. Цікаво, що колись обидві вищолігові команди, кваліфікація цього річ рознесла по різних світах – «Торпедо» у суперлігу, а «Динамо» у Першу.

Жвавіше та сконцентрованіше виглядали підопічні Анатолія Мищука. Задавалося зібраний колектив доповнили нові виконавці, і вписалися в гру команди як старожили. Вже до восьмої хвилини Володимир Сироватка та Вадим Іванюк забезпечили гандикап у два м’ячі… Однак Вадим Курій та Богдан Турчик на перерву рівновагу відновили – 2:2.

Зі стартом другого тайму дещо додали підопічні Олександра Гука, однак глядачі те і діло хапалися за голови. Адже команди до фінальної сирени не могли визначити переможця. В одній із останніх атак із останніх сил Володимир Сироватка підступно пробив із носка низом та влучив у дальній кут воріт Станіслава Супруна – 3:2. Смачна та непередбачувана розв’язка недільного матчу – почекаємо наступного туру, буде цікаво!

 

Бренд Груп – Тема Волинь – 0:4

Дві сильні команди зустрілись вже у першому турі чемпіонату міста Луцька 2017 року. З перших хвилин зустрічі обидва колективи намагались по максимуму тримати круглого у своїх ногах, відтак постійно точилась позиційна боротьба. Великою кількістю ударів у створ воріт перша половина поєдинку запам’ятатись не змогла, адже «брендівці» жодного разу не влучили, хоча і створили декілька небезпечних моментів, але реалізувати їх не змогли.

«Волиняки» в свою чергу були більш влучними біля воріт суперника та один із двох ударів навіть залетів у ворота противників. Антон Капаєв вдало обігравши суперника на фланзі влучно пробив у ближній кут воріт.

Після сирени що сповіщає про початок другої половини гри все той же Антон Капаєв не залишив шансів голкіперу «Бренд Груп» розстрілявши його ворота після прострілу. За чотири хвилини до закінчення зустрічі колектив на чолі з Назаром Бугайчуком пішов грати в п’ять у сподіваннях відігратись. Для цього була чудова можливість, адже «Тема» порушила правила у власному карному майданчику. Олександр Лисенко взявши впевнено круглого в руки поставив на шестиметрову відмітку, але Євген Кречковський, який захищав ворота виявився вправнішим та «витащив» пенальті. Для «Бренда» це був переломний момент у зустрічі - в хлопців в темній формі ніби опустились руки. Двічі «обрізавшись» біля воріт «Теми Волинь», господарі отримали віддачу у вигляді двох пропущених.