Кубки не лишилися без сенсації

Чвертьфінальні поєдинки на справді вдалися. Приємно відзначити, що більшість учасників міської першості відповідально підійшли до перегонів на виліт і показали доволі змістовний та цікавий футзал.

До півфіналів Кубку Луцька, які відбудуться на початку травня, пробилася четвірка команд, що відразу склала пари 1/2-ї фіналу: Олімп – Теремно Хліб та Динамо – Тема Волинь. В кожного з колективів минулого четверга було своє «кіно», про яке можна почитати у оглядах нижче, або передивитися на нашому інтернет-каналі в Yotube Intensive TV

 

Теремно Хліб - West Side – 3:0

Перший кубковий поєдинок цього вечора відкривали команди, котрі вже відіграли перший тур чемпіонату саме між собою. У першому поєдинку вестсайдівці зуміли нав’язати достойну боротьбу та змусили добряче понервувати суперника. Мабуть, саме тому «Теремно Хліб» кинувся в бій із перших хвилин поєдинку: постійні атаки, підбори, удари… але із усіма негараздами біля власних воріт справлявся Сергій Черняхівський. «West Side» у свою чергу добряче огризався своїми контратаками, але цього вечора біло-червоним не вистачало завершального удару. Коли перший тайм уже близився до завершення, захисники у котрий раз дозволили Івану Радьку пробити, і як на зло, підступний круглий зумів прослизнути голкіперу поміж ніг – 1:0.

Із стартом другої половини матчу знову активно включилися теремнівці і вже на 14-й хвилині Назар Лич збільшив перевагу своїх. На відміну від першого матчу, у команди із шостої ліги нічого не вдалося реалізувати біля чужих воріт. Теремнівці ж спокійно довели матч до перемоги із комфортними 3:0 на табло. Перший півфіналіст Кубку Луцька досить легко пройшов свого суперника та вмостився спостерігати за суперниками… а дивитися, як виявилося, було на що…

 

Олімпп – Бренд Гру – 3:3  п.п. 5:4

Другий чвертьфінальний поєдинок Кубку Луцька глядачами розглядався, як найлегше прогнозованим… Однак, чарівна гра – футзал, в черговий раз продемонстрував, що несподіванок можна чекати будь-де і будь-коли, але про все по-порядку. Обом командам знадобився деякий час для розкачки і вже у середині тайму круглого по майданчику ганяли енергійніше: «Бренд» постійно перебував із м’ячем та атакував, «Олімп» же відбивався та контратакував. Здавалося, що гра без голів так і дійде перерви, проте на 9-й хвилині Артем Назарчук замкнув дальню штангу і, поки червоно-чорні відходили від шоку, Дмитро Заболотько подвоїв перевагу своєї команди.

Перерва пішла на користь підопічним Валерія Івахненка: хлопці десь у своїх головах розкували ті кайдани, що їх постійно путали і побігли… Уже за декілька секунд Михайлу Семенюку вдався потужний і, що головне, точний постріл по воротах свого колишнього стража – 1:2. А ще за мить Павло Кузьмін у кращих традиціях нападника реалізував свій момент у ближній кут – 2:2. Допоки «Бренд Груп» відходив від підступного ляпасу аутсайдера, Юрій Онищук якимось дивом зумів переправити шкіряного після шаленого навісу захисників – 3:2 і брендівцям стало не до смішок…

Ось такий стартовий спурт видала команда, котра смакувала перемогу останній раз, ще на «Ярмарці футзалу» восени… За таких розкладів «Бренд Груп» усіма силами притис «Олімп» до своїх воріт та бомбардував ворота відчайдушного Івана Семенюка, котрий у рамці діяв надійно. Та на 20-й хвилині Назар Бугайчук таки знайшов шпарину у, здавалося, надійних редутах «Сталінграду». Матч таки дійшов до серії післяматчевих шестиметрових ударів. Першими до позначки підійшов Микола Маціюк і… колишній голкіпер «Олімпа» перехитрив опонента – сейв. Від «брендівців» вирок пішов реалізовувати тренер Назар Бугайчук, але Іван Семенюк повернув «олімпійців» у гру – сейв. Далі свої удари, незважаючи на нервозність усі реалізовували чітко, проте на шостому ударі Іван Семенюк загіпнотизував пробиваючого і став героєм цього матчу!

Ось така міні сенсація від «Олімпа» з чим їх і вітаємо, а «Бренд Груп» сконцентрується виключно на чемпіонській гонці!

 

Тема Волинь – Мідас – 8:1

Невдалий вечір для Юрія Павельчука та його колективу розпочався із забитого м’яча Максима Мохнюка на перщій хвилині зустрічі, шкода тільки у власні ворота. Перша половина зустрічі закінчилась з тотальною перевагою «Теми» у п’ять забитих.

Глядачі сподівались хоча б якоїсь інтриги, але «Волинь» перемоги відпускати не збиралась та впевнено продовжувала «трощити»  опонентів. «Мідас» зумів лише забити гол престижу в середині другої половини зустрічі, але «Тема Волинь» у відповідь забила ще двічі та довела рахунок до 1:8 на свою користь.

Ось таке «кіно» в поєдинку, в якому очікувалася напружена боротьба.

 

Торпедо – Динамо – 0:7

Після перемоги торпедівців над «Динамо» у 1-му турі міської першості очний поєдинок між суперниками в чвертьфінальному протистоянні кубкових перегонів вболівальники очікували з особливим інтересом. Анатолій Мищук на луцький чемп зібрав непогану «банду», яка у звітному поєдинку була налаштована повторити успіх стартового матчу. А динамівці ж мріяли за реванш та бажали зробити подарунок у вигляді перемоги своєму беззмінному президенту Олександру Куцю, в якого народилася донька. Користуючись нагодою від імені всієї футзальної спільноти бажаємо новородженій та матусі  спортивного здоров’я, а татові всіляких успіхів та гараздів.

Якщо проаналізувати сухі цифри статистики кубкового протистояння «Торпедо» - «Динамо», то можна помітити, що номінальні господарі майданчика не поступилися супернику ні в кількості ударів по воротах, ні в кількості сейвів. Лише в гольових показниках «Динамо» було ефективнішим і фартовим. Вже на першій хвилині Богдан Турчик відкрив рахунок і засмутив опонентів, котрі явно були налаштовані на боротьбу за територію та ініціативу. Поки торпедівці оговталися м’яч до середини тайму ще двічі побував у воротах Юрія Фіщука.

0:3 для футзалу не критичний рахунок, але всі спроби включитися у гольову «перестрілку» результату не мали. Більше того доля матчу була практично вирішена вже у першому таймі. Богдан Турчик оформив хет-трик, а його колеги довели рахунок до 6:0 і символічно поколисали руками дитинку перед своїм щасливим президентом.

Після відпочинку команди догравали 12 хвилин основного часу, адже ім’я півфіналіста було по суті відоме. Відіграти гандикап у шість м’ячів за всю історію обласних та міськиз змагань не вдавалося ще нікому. Щоправда «Динамо» на останок ще раз стараннями Романа Москвича змінило рахунок гри і покрокувало далі у кубковому турнірі, а «Торпедо» зосередиться тепер лише на чемпіонаті.

 

Фотоогляд - https://vk.com/album-30257847_243432750

 

Відео - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A