«Тема Волинь» чемпіон?

До закінчення чемпіонату лишається зіграти лише три тури. І перед фінішним спуртом одноосібним лідером став минулорічний переможець першості клуб «Тема Волинь». В одному із ключових поєдинків чемпіонату «пакківський трансформер» у драматичній боротьбі вирвав перемогу у міцного «Динамо» і продовжив золоту гонку із стовідсотковим результатом.

Звичайно коронувати команду «Тема Волинь» ще зарано, адже відрив від переслідувачів складає лише три пункти. Проте фаворитом у боротьбі за міській титул є саме діючий чемпіон Луцька. Чи зможуть забрати очки у підопічних Сергія Чемериса «Мідас» «Торпедо» та «Теремно Хліб» стане відомим вже до середини травня.

А загалом звітний тур видався цікавим на події. В усіх без виключення матчах тривала справжня чоловіча боротьба і легких перемог не було. Глядачі з інтересом спостерігали за драматичними розв’язками поєдинків, де особливо слід відзначити переможний гол на «прапорці» Владислава Панькевича, що став запорукою перемоги лідера чемпіонату.

 

«Теремно-Хліб» - «Олімп» - 8:4

У першому матчі четвертого туру команди продемонстрували феєричний футзал. Розпочавши досить жваво, вже на другій хвилині рахунок відкрили жовто-червоні. Не зволікаючи, гості швидко відіграли м’яч стараннями Миколи Маціюка. А вже на 8 хвилині Олександр Івахненко, котрий в цей день святкував власний день народження (наші щирі вітання), виводить «Олімп» вперед . Оформивши дубль,  Дмитро Бурковський відновив рівновагу на табло.

На першій хвилині другої половини «пекарі» виходять вперед. Швидка контр-атака від «олімпійців» і знову нічия на табло. Далі події розвивались стрімко : протягом двох хвилин Михайло Байбула забиває ще два голи та оформляє хет-трик у матчі. Стрімкий Владислав Малов ще збільшив перевагу «Теремно», практично знявши питання щодо переможця зустрічі.

Команда гостей зуміла відіграти один м’яч, але жирну крапку у матчі, коли гості пішли у «ва-банк» граючи з п’ятим польовим, поставив воротар Сергій Іжик, спрямувавши м’яч у ворота суперника через все поле.

 

«Тема-Волинь» - «Динамо» - 2:1

З перших хвилин матчу було видно що команди придивляються одна до одної, граючи обережно у захисті. Ця гра, як кажуть за «6» очок з огляду на турнірну ситуацію, тому в першій половині матчу в актив можна віднести воротарів, які вміло відводили загрозу від своїх воріт. Після свистка арбітра про закінчення першого тайму, на табло 0:0.

А ось на першій хвилині другої половини Роман Кицинюк відкриває рахунок у матчі на користь господарів. Швидка атака «динамівців» і Андрій Бойко влучним пострілом відправив «шкіряного» прямісінько в дев’ятку.

Кінцівка поєдинку була дуже нервова : за дві з лишком хвилини до кінця зустрічі вилучення від арбітра зустрічі отримав Богдан Турчик. Граючи у більшості, «червоні» не зуміли скористатись перевагою. За 13 секунд до кінця матчу на майданчику рівні склади, здавалось поєдинок так і завершиться в нічию, але ось вона величність «ФУТЗАЛ», за 1 секунду до фінальної сирени влучним пострілом Владислав Панькевич приносить своїй команді три залікові очки. «Тема-Волинь» лишається одноосібним лідером чемпіонату, не втративши жодного пункту у своєму активі.

 

«Мідас» - «Бренд Груп» - 2:5

«Бренд груп» з перших секунд продемонстрував свою налаштованість на перемогу. Швидкі комбінації, потужні удари, чудове взаєморозуміння між партнерами і все це на максимальній швидкості. Не підвела і реалізація. Вже на 2-й хвилині після розіграшу кутового Олександр Лисенко гарматним ударом увігнав м’яч у ворота суперника, а на 4-й Костянтин Добровольський подвоїв рахунок. Тільки після цього «Мідасу» вдалося дещо вирівняти гру, але наприкінці тайму Добровольський встиг відзначитись ще раз.

А по перерві Олександр Лисенко знову змушує капітулювати голкіпера господарів. Отримавши комфортну перевагу у 4 голи, «Бренд груп» дещо збавив оберти і миттєво отримав відповідь від «Мідаса» у вигляді двох м’ячів протягом двох хвилин. Гості зробили правильні висновки, знову прибрали ініціативу до своїх ніг, збільшили перевагу у рахунку, завдяки голу Ігоря Заболотного і без зайвих нервувань втримали перемогу.

«Торпедо» - «West Side» - 4:2

Не дивлячись на те, що команди знаходяться на протилежних кінцях турнірної таблиці, легкою прогулянкою для «торпедівців» цей матч не був. Відчувалось, що оновленому складові номінальних господарів не вистачає зіграності і партнери не завжди розуміли хід думок один одного. «West Side» навпаки, якраз завдяки налагодженим командним діям чинив гідний опір більш іменитому суперникові. У підсумку, за практично рівної гри, долю матчу вирішила індивідуальна майстерність. Рахунок відкрив Володимир Сироватка  поклавши м’яч точнісінько у дальню «дев’ятку» зі штрафного, а за дві хвилини Нестор Мищук його подвоїв. «West Side» не знітився і швиденько відігрався, але перед самою перервою Володимир Третяк знов вивів вперед «Торпедо».

У другому таймі «вестсайдівці» наполегливо атакували намагаючись врятувати матч, але бездоганна гра у рамці «Торпедо» Юрія Фіщука перекреслила усі їх сподівання. Натомість Володимир Новосад збільшив перевагу господарів і встановив підсумковий рахунок 4:2.