Насичені футзальні вихідні

Минулих вихідних на всіх футзальних фронтах було гаряче і доволі цікаво. Хоча не обійшлося і без негативу у вигляді демаршу ФК «Зимне» та неявки «Динамо» на календарну гру. Попри ці дрібниці глядачі стали свідками цікавих поєдинків, в яких передбачити переможців було доволі складно.

 У чемпіонаті Луцька чергові перемоги «Теми Волинь» та «Торпедо» відклали питання щодо чемпіонства до останнього туру, в якому відбудеться очна дуель претендентів. А «Бренд Груп» за підсумками чемпіонського протистояння у разі перемоги над «Олімпом» може стати як віце-чемпіоном міста, так і бронзовим призером першості.

В турнірних перегонах Корпоративної ліги Волині захопив заводський колектив «Модерн-Експо», якому в спину дихає амбітний «Мотор». Тут уся боротьба за медалі ще попереду.

У  чемпіонаті серед спортсменів віком 35 років і старші стовідсотковий результат мають дві команди-напівтезки «Ветеран-Лучеськ» та «КС-Ветеран». Проте і в цьому турнірі навіть до попередніх висновків ще дуже далеко.

 

 

Модерн-Експо – Tatrafan Film - 7:4 (п. 0:2)

         Перший тайм гри команди розпочали зі своєрідної «розкачки», однак при цьому дещо жвавіше виглядали гравці «Модерн-Експо». Така активність і дозволила ї відкрити рахунок уже на 4-й хвилині зустрічі. Гол вийшов майстерним та ефектним: Анатолій Денисюк елегантно п’ятою скоригував у сітку воріт суперників простріл партнера по команді. Минула якась хвилина і рахунок на табло став рівним після влучного удару Віталія Максимчука. Довго тішитися однаковими цифрами на табло, втім, гравцям «Татрафану» не довелося: спочатку потужним ударом від поперечини Андрій Коструба, а потім Павло Рузак та Андрій Мединський принесли «модернівцям» перемогу в першому таймі з рахунком 4:1.

         Після перерви «кіноманам» усе ж вдалося повернути інтригу в гру за рахунок двох голів невтомного Віталія Максимчука. Однак за бравим стартом у номінальних гостей поєдинку не вистачило сил на таке ж продовження, а у «Сучасної виставки» за справу взялися свої бомбардири. До свого доробку ще два голи додав Денисюк, а Коструба майже зняв з порядку денного питання переможця матчу. Усе, що вдалося гравцям «Татрафану» - гол Сергія Германюка, та невикористаний шанс Максимчука оформити «каре» з дабл-пенальті.

А от до впевненої перемоги у основний час лідери Корпоративної ліги успіх у серії післяматчевих пенальті додати не змогли. Там своє слово сказав кіпер «Татрафану» Андрій Шульгач, до двох сейвів якого влучні удари додали партнери по команді Сергій Германюк та Роман Власюк, чим і підсолодили поразку своєї команди додатковим заліковим пунктом.

 

 

         Торчин – Теремно хліб - 4:0 (п. 1:3)

         На гру проти «Торчина» «пекарі» героїчно вийшли у складі з чотирьох гравців, які не цуралися провести вихідні з шикарною «шашличною» погодою на майданчику «Арени Спорт». Утім, цей героїзм не залишав ніякої інтриги щодо підсумку основного часу поєдинку. Гравці «Теремно хліба» трималися добре, однак до перерви усе ж пропустили: Андрій Ткачук двічі завершував атаки «Торчина» влучними ударами з близької відстані.

         Після перерви номінальні господарі гри продовжували з економією сил доводити поєдинок до логічної перемоги, а «завдяки» вилученню Назара Антосенка команди навіть пограли у рівних складах. Як не дивно, якраз у режимі «4 на 4» гравці «Торчина» забили третій м’яч зусиллями Валерія Смаля, а на останніх хвилинах остаточний рахунок на табло встановив Олександр Ціхоцький – 4:0. Утім, як і у попередній грі, команда, що програла, отримала своєрідну сатисфакцію у серії пенальті, вигравши її з рахунком 3:1.

 

 

         Тема-Волинь – Мідас - 4:2

         Незважаючи на дві поразки поспіль у попередніх турах, гравці «Мідаса» були всерйоз налаштовані дати бій лідерам чемпіонату Луцька. На перших хвилинах на терафлексі «Арени Спорт» дійсно йшла рівна гра, однак одна комбінація, після якої ворота без супротиву розстріляв Роман Киценюк, вивела уперед саме гравців «Теми-Волинь». Могли «червоно-білі» і подвоювати рахунок, однак у останню мить м’яч виніс на кутовий Роман Юлдашев. А уже в атаці у відповідь на побачення із Євгеном Кречковським вивели Андрія Бойка, а той шанс не змарнував – 1:1.

         У другому таймі обидва колективи протягом довгого часу по-джентльменськи розкачувалися. Лише у середині періоду гравці «Теми-Волинь» включили серйозні обороти, і це одразу дало результат: ще двічі Роман Киценюк та одного разу Олег Мартин завершували цікаві комбінації своєї команди влучними ударами. До завершення зустрічі залишалося чотири хвилини, які «Мідас» спробував провести грою у п’ять польових. Утім, такі старання не супроводжувались відповідною реалізацією моментів, а «фіолетові» спромоглися лише на своєрідний гол престижу від Юлдашева, який і сформував кінцеві цифри на табло – 4:2.

 

 

         Динамо – West Side - 3:3

         «Динамівці», які розпочинали турнір у якості чи не головних його фаворитів, ніяк не можуть набрати переможний хід, відпускаючи результат у непотрібний момент. Ось і у матчі з «західняками» віце-чемпіони області у Першій лізі Волині щоразу схиляли шальки терезів на свою користь і не могли розвити свою перевагу в рахунку. У першій половині першого тайму чи не найактивнішим на майданчику був Олександр Давидов. На 4-й хвилині він заробив пенальті і сам же його не реалізував, однак виправився з гри уже за три хвилини, вдало зігравши на добиванні. Гравці «Вест Сайду» одразу пішли відігруватись і у них це вдалося: Олександр Христюк забивав уже у порожні ворота – 1:1.

         Слід відзначити, що «динамівці» дуже часто виходили грати у п’ять польових, а роль воротаря у цьому матчі виконував номінальний нападник Юрій Шаула. Саме його ривок на останній хвилині тайму і став гольовим, а сам гравець «Динамо» записав себе у протокол як автор забитого м’яча. Втім, не встигли команди як слід відпочити у перерві, як рахунок на табло знову зрівнявся: кращий бомбардир «західняків» у Шостій лізі Назар Зіняк потужно «плюнув» здалеку в ближній кут і не прогадав – 2:2. Каруселі продовжились і далі: на 17-й хвилині передача з глибини знайшла «динамівця» Романа Бурцева, який чітко розібрався з голкіпером Сергієм Чернявським – 3:2. Кінець? Та ні – той-таки Чернявський під час пропущених голів, мабуть, збирав спортивну злість, яку на 21-й хвилині гри вклав в удар із центра майданчика без шансів для Шаули – 3:3!

         На цьому й розійшлися: як не хотіли команди здобути омріяну перемогу, реалізувати свої можливості для взяття воріт до фінальної сирени їм не вдалося. А це означає, що уже навряд чи якась з них продовжить боротьбу за найвищі місця першості міста з футзалу. 

 

 

Олімп – Торпедо – 3:5

Підопічні Валерія Івахненка явно не відносяться до лідерів місцевого футзалу, але завдяки самовідданості та бажанню грати в улюблену гру часто дарують своїм прихильникам непередбачувані сценарії матчів та невеличкі сенсації. Кубкова перемога над міцним «Бренд Групом» в чергове доказала постулат про те, що в «Олімпа» є характер.

У звітному поєдинку з суперліговським (за підсумками чемпіонату Волині) «Торпедо» вже до середини першого тайму рахунок був практично нищівним для «античної» команди. Дубль Тараса Симчука та гол Богдана Капаєва мали зняти питання щодо переможця зустрічі достроково. Але вже за мить торпедівцям протягом хвилини довелося двічі розпочинати з центру майданчика після подвійного успіху «олімпіоніка» Миколи Маціюка. 2:3 і інтрига відновилася.

У другій половині матчу «Олімп» усіма силами намагався розвинути локальний успіх, але в підсумку нарвався на дуплет Володимира Третяка, котрий похоронив надії господарів на позитивний підсумок. Гол «екс-сайгака» Павла Кузьміна лише підсолодив гіркоту поразки бойової команди у протистоянні з одним із фаворитів першості.

 

 

Бренд Груп – Теремно Хліб – 2:2

За більш-менш позитивний результат протистояння з «Теремно Хліб» гравці «Бренд Груп» мають бути вдячними в першу чергу своєму голкіперу Дмитру Притулюку та бомбардиру клубу Олександру Лисенко. Їх суперник цілком ймовірно втратив 2 очки і може лише жалкувати, що не зумів втримати переможний результат. Але про все по черзі.

Згідно статистичних викладок «пекарі» були більш агресивними і за кожної можливості наносили удари в рамку воріт, котрі майстерно захищав Дмитро Притулюк. Особливу небезпеку приховували неординарні дії та фінти креативного Дмитра Бурковського. Гол назрівав, але рахунок відкрили господарі точним пострілом Олександра Лисенка. Чергові сейви Притулюка дозволили ще кілька миттєвостей утримувати мінімальну перевагу, але тезка кіпера суперника на прізвище Бурковський зробив дубль і на перерву команди пішли за рахунку 2:1 на користь «термнівців».

Після відпочинку боротьба на майданчику дещо вирівнялася і гольових моментів трохи поменшало. Зміна рахунку відбулася не в останню чергу із-за фолів, яких у «хлібопіків» зібралося на критичну масу. Дабл-пенальті у виконанні Олександра Лисенка був бездоганним. Бойова нічия і врятований заліковий бал для «Бренд Груп»

 

 

Колос-Ветеран – КС-Ветеран – 3:7

У дебюті поєдинку команди швидко обмінялися спочатку гострими випадами, а через кілька хвилин і голами. Спочатку Віталій Лещук забив за Ківерці, а за 30 секунд лучанин Віктор Воробей відновив рівновагу. Проте на відпочинок команди пішли за переваги рітейлівців в один м’яч.

Ключовий момент зустрічі стався у другому таймі на 22-й хвилині, коли Ігор Назарук забив третій м’яч за «чорний» колектив. «Колос» розкрився і спробував на атаки відповідати своїми випадами, але лише одна заміна у ветеранському форматі свіжості діям ківерцівської команди не додавала. Номінальні господарі явно підсіли і голи у воротах Юрія Ващука не забарилися. Щоправда пару разів м’яч влітав у порожні ворота, коли одвічний капітан «Колосу» допомагав партнерам у наступальних діях. Дивідендів така тактика ківерцівським бійцям-ветеранам не принесла. У підсумку перемога «Клевера» з традиційним для них рахунком 7:3.

 

 

Метеор – Ярд – 3:0

Ветеранські склади учасників обласної першості «Метеора»та «Ярда» з перших хвилин включили максимальні оберти. В обміні фехтувальними випадами більш вдалими виявилися досвідчені та зіграні виконавці «помаранчево-чорних», котрі двічі вразили ворота суперників і створили комфортний гандикап перед другим таймом.

Після перерви «Ярд» великими силами пішов уперед і мав кілька шикарних моментів аби скоротити відставання. Але на 26-й хвилині пропустили втретє. Більше вболівальники, котрі прийшли до віськово-спортивного ліцею на ветеранські перегони, голів не побачили.

 

 

Олімп – West Side – 2:4

Не даремно команда «WestSide» зробила золотий дубль в обланому чемпіонаті адже сьогоднішній рівень гри хлопців відповідає навіть сильнішій лізі, ніж вони грали, адже сьогоднішній суперник «Олімп» грав у Другій лізі. Відразу ж після суддівського свистка що сигналізував про початок гри «WestSide» почав стрімко атакувати, що і призвело до забитого, автором якого став капітан колективу Олег Борисюк.

Більш «вищоліговий» суперник в обороні довго не відсиджувавсь та відразу ж Павло Кузьмін виправив ситуацію на майданчику зрівнявши рахунок у зустрічі. Дубль все того ж капітана на шостій хвилині після вдалого розіграшу кутового підніс дух команди на новий рівень. Після цього біло червоних було не зупинити. Постійні атаки «вестсайдівців» у першій половині поєдинку увінчались іще одним взяттям воріт у виконанні Романа Костюкевича, який вдало закінчив атаку товаришів по команді.

Після невеличкої перерви між таймами обидві команди вийшли на майданчик більш зібраними, тільки тепер кожен переслідував свої цілі, «WestSide» грав більш на утримання рахунку та періодично турбуючи голкіпера суперника тоді як червоно-чорні з усіх сил намагались відігратись, що майже закінчилось успіхом коли після сольного проходу Богдана Жакуна на табло загорівся рахунок з різницею лише в один м’яч. Останнє слово все ж було за «WestSide», а саме за Назаром Зіняком, який влучним пострілом із за меж штрафного майданчика вразив ворота суперника та поставив крапку у грі.

 

 

Бренд Груп – Динамо – 5:0 (т.п)

Нажаль, але цікаве протистояння насправді граючих команд не відбулося. Динамівці за невідомих причин не змогли зібрати склад на поєдинок 6-го туру і матч перетворився у формальну процедуру, в якій на майданчик СК «Арена Спорт» вийшла лише одна команда господарів. Арбітри зафіксували технічну перемогу клубу «Бренд Груп», який тепер реально претендує на звання віце-чемпіонів Луцька у поточному сезоні.

Проте неявка суперника більше всього засмутила голеадора «брендівців» Олександра Лисенка, котрий не мав реальної можливості покращати бомбардирський рахунок забитими голами.

 

 

Метеор – Колос-Ветеран – 9:5

В матчі "Метеору" проти ківерцівського "Колосу"  інтрига протирималася рівно до половини матчу. Справа в тім, що ківерчанам за відсутності штатного голкіпера мимоволі довелося грати з п'ятим польовим та ще й лише з однією заміною, тоді як в "метеорівців" лава не страждала від дефіциту виконавців. Розіграші "зайвого" виходили досить непогано, проте досвіду опонентам не бракувало і помилки каралися голами.

До перерви "Колосу" вдалося таки реалізувати  чисельну "перевагу" і скоротити відставання до мінімальних 3:2, але в другому таймі практично на кожен забитий м' яч ківерчанами "метеорівцi" відповідали двома. Отже в підсумку, поразка підказує "Колосу", що позиція голкіпера важлива і нехтувати нею не варто!

 

 

Приват – Модерн-Експо – 3:4 (п.п.2:3)

Матч розпочався дуже жваво, настирний Володимир Семенчук вже на першій хвилині виводить «Приват» в перед. Далі глядачі побачили бистрі обміни голами у виконанні обох команд. Спочатку швидкий Сергій Ойович  зрівняв рахунок, після чого Роман Коць знову виводить «біло – зелених» вперед, але на перерву команди пішли з нічийним результатом 2:2, завдяки голу енергійного Богдана Мосійчука.

Після перерви Володимир Семенчук виводить свою команду вперед, але амбіційний Павло Розак за одну хвилину оформляє свій дубль, та приносить такі бажані три пункти для «Модерн – Експо»

У серії післяматчевих «шестиметрових» успіх святкували також гравці «Модерна», перегравши своїх опонентів з рахунком 3:2

 

 

Мідас – Торпедо – 2:3

Глядачі явно занудьгували із-зі вимушеної перерви, пов’язаної із неприбуттям «Динамо» на календарну зустріч. Але виручили хлопці із «Мідаса» та «Торпедо», котрі із стартовим свистком полетіли в атаки. Хто був кращим у цих перегонах сказати важко, адже м’яч вперто не ліз у ворота, хоча моментів було безліч. Надто метушливо діяли гравці у завершальній стадії атак і в таких ситуаціях голи іноді народжуються із нічого.

Дванадцятка «царської» команди Олександр Грицюк пробив практично повз ворота, але голкіпер торпедівців примудрився підкоректувати траєкторію кулястого і той затріпотів у сітці. Не встигли прихильники «Волошкових» відсвяткувати гольову подію, як рахунок став нічийним і пролунав сигнал на перепочинок.

В другому таймі ситуація кардинально не змінилася. Круговерть атак, в одній з яких розторопний Олександр Грицюк оформив дубль та вивів «Мідас» вперед. Проте, як і в першій половині перевага протрималася недовго. В першій же атаці торпедівець Тарас Бондарчук знову відновив рівновагу.

Далі тривали позиційні атаки з рівними шансами, а за 1 хв 54 сек влучний постріл Богдана Капаєва вивів гостей вперед. «Мідас» зняв голкіпера і п’ятьох пішов у наступ. Шанси були, але рахунок залишився незмінним і залишив «Торпедо» у чемпіонській гонці.

 

Ярд – Ветеран-Лучеськ – 2:8

Гра  ветеранів "Лучеська" проти колег з "Ярду" відбувалася на фоні легенького дощику, що перетворив майданчик на досить "сюрпризну" ковзанку. Цей факт, щоправда абсолютно не засмутив Юру Бенька і компанію і вже на перших хвилинах "громадяни" створили для себе комфортний відрив. На перерву суперники пішли за рахунку 5:1 на користь "Лучеську", а в другому таймі команди, зважаючи на те, що гру вже було "зроблено", здавалося просто отримували задовлення від матчу: комбінаціі, атаки, удари і голи на різні смаки потішили шанувальників футболу. А перемога залишилася за "Лучеськом" 9:5.

 

 

Мотор – Торчин – 6:4 (п.п.7:6)

У цьому матчі глядачі побачили справжній триллер. На початку голеодор «жовто – синіх» Павло Котур робить рахунок 1:0, гості швидко відігрались стараннями досвідченого Дмитра Купрікова. Дубль у виконанні Павла Котура, та на табло рахунок 2:1 на користь «Мотора», з яким команди пішли на перерву.

Після відпочинку було весело : на початку другої половини господарі вже попереду у два м’ячі завдяки Олександру Ващуку. Маючи такий гандикап, гравці «Мотора» забули, що «фут зал» швидка гра, і дали собі розслабитись, чим і скористався «Торчин». Два швидких гола від гостей і на табло нічия. З шестиметрової позначки Павло Котур не зміг переграти воротаря, і як кажуть у народі : «не забиваєш ти, забивають тобі», так і сталось, дубль у Дмитра Купрікова і «Торчин» попереду. Під завісу матчу господарі оговтались, на 21 хвилині амбітний Микола Вівичук робить рахунок нічийним, а за хвилину до кінця матчу, дубль від енергійного Олександра Ващука, який приносить «Мотору» перемогу.

У дуже затяжній серії післяматчевих «шестиметрових», успіх здобула команда господарів поля, перегравши своїх візаві з рахунком 7:6.

 

Теремно Хліб – Тема-Волинь – 2:9

Нажаль клуб «Теремно Хліб» не зміг зібрати під жовто-червоними прапорами повноцінну команду на поєдинок з лідером першості. Без єдиної заміни господарі майданчика виглядали приречено і вже на 3-й хвилині пропустили після дальнього удару Сергія Вознюка. Тим дивовижнішим виглядав гол-відповідь головою у виконані «хлібопіка» Івана Редько. Проте нічийний результат зберігався не довго. Досвідчений Сергій Чемерис спочатку вивів гостей вперед, а пізніше «тематичний» голеадор Антон Дригульський оформив дубль, забивши перший гол елегантним ударом п’ятою. За рахунку 1:4 команди пішли на відпочинок.

По перерві на майданчику мало що змінилося. Лідер чемпіонату вальяжно атакував, а господарі майданчика проводили на диво гострі контратаки, одну з яких влучним пострілом завершив Михайло Байбула.

Проте перевага у два м’ячі термінувала коротко. Черговий дубль у грі вдався Сергію Чемерису – 2:5, а далі Сергій Вознюк з невеличкою перервою зробив третій дубль у зустрічі та оформив хет-трик. Старанями Антона Капаєва та Андрія Чабана чергова перемога «Теми-Волинь» була підсумована рахунком 9:2.