«Тема Волинь» вдруге поспіль чемпіон

Минулий вік-енд підбив підсумок 9-го чемпіонату Луцька і зробив його історією місцевого футзалу. Другий рік поспіль медалі вищого ґатунку здобули підопічні Віталія Завортинського, котрі на турнірній дистанції не зазнали жодних очкових втрат. Сто відсотків переможних матчів стали підтвердженням чемпіонських амбіцій колективу, в якому сплав досвіду та молодості дає переможний результат.

За підсумками змагань під час офіційної церемонії нагородження, в якій брали участь начальник управління з питань фізичної культури та спорту Луцької міської ради Юрій Волинець та голова АМФВ Сергій Голоскоков у індивідуальних номінаціях були нагородженні кращий голкіпер турніру Юрій Фіщук з команди «Торпедо». Приз кращого бомбардира з результатом 11 голів виборов Олександр Лисенко. А в номінації «Кращий гравець» переміг Антон Дригульський із команди-чемпіона.

В Корпоративній лізі Волині були зіграні матчі чергового 5-го туру, котрі мало вплинули на місця команд у турнірній таблиці, де лідирує «Модерн-Експо». А ветерани футзалу у віці 35 років та старше продовжили свої перегони в рамках літнього чемпіонату. Тут двовладдя у таблиці «Метеора» та «Ветеран-Лучеська».

 

Мідас – WestSide – 4:4

На свій останній матч заключного туру «Мідас» прийшов уп’ятьох і ще не вперше без свого капітана-наставника Юрія Павельчука. «Західна» ж команда з усією відповідальністю підійшла до звітного поєдинку і з перших хвилин запропонувала «волошково-білим» відкритий футзал на контр курсах. До 6-ї хвилини на майданчику СК «Арена Спорт» точилася рівна боротьба, аж доки не стався чистий вихід «три в нуль», що завершився ударом впритул Андрія Бойко з «Мідасу».

На лаву запасних «царської» команди підтягнулися запасні, а 9-а хвилина матчу стала доволі цікавою на події. Саме в цей відрізок часу дванадцята господарів Андрій Грицай зробив дубль, а «сайдівець» Тарас Малюс, «розбавив» досягнення опонента своїм взяттям воріт. Рахунок 3:1 тримався недовго і під кінець тайму перетворився у нічию 3:3 після двох вдалих пострілів Дмитра Поліщука у червоно-білій формі.

Друга половина зустрічі розпочалася за дебютним сценарієм рівної гри з оглядом на атаку. Стійка воріт врятувала «Мідас» в одному із моментів, а на 16-й хвилині господарі вийшли вперед, коли Роман Дмоховський з гострого кута загнав «торнадо» у дальній кут.

Суперечка першолігової команди області з чемпіонами найнижчого дивізіону продовжила тримати глядачів у напрузі, адже Назар Зіняк відновив паритет – 4:4. Господарі спробували швидко відігратися та вийти вперед, але при цьому ледь двічі не пропустили. Суперники з клубу» WestSide» відверто «вибачили» опонентів. А наприкінці зустрічі лише відчайдушний стрибо Романа Дмоховського дозволив врятувати ворота «Мідаса». Справжня бойова нічия.

 

Динамо – Термно Хліб – 4:2

Поєдинок володаря Кубка Луцька з фіналістом міського турніру аж ніяк не впливав на розподіл призових місць, але мав невеличку «реваншистську» складову. Експериментальні склади клубів практично без кадрового резерву стали запорукою непередбачуваності підсумкового результату гри. Хоча «Динамо» з позицій записного фавориту вже у дебюті протистояння провело кілька небезпечних атак, котрі особливих дивідендів синьо-білим не принесли. Чекати довелося  до 4-ї хвилини, коли 4-й номер господарів Юрій Сиротенко влучним ударом завершив комбінацію партнерів. А менш ніж за хвилину перевага динамівців збільшилася до 2-х м’ячів. Гол на свій рахунок записав Артем Гнасюк.

Після гольових подій темп гри дещо під гальмувався, що було більше на руку «теремнівцям», корі під завісу тайму огризнулися двома майстерними ударами досвідченого Олександра Шипера. Щоправда м’яч перетнув лінію воріт «Динамо» лише раз, а в іншому випадку команду виручив Богдан Понагайба.

Після відпочинку господарі за рахунок позиційних атак спробували довести справу до академічної перемоги, але м’яч відверто не бажав потрапляти у рамку. Спокійний хід матчу перервався на 16-й хвилині, коли Роман Бурцев отримав друге попередження за неправильну заміну і залишив «Динамо» без замін. Відразу гарна атака вдалася «хлібопікам», коли Іван Редько відправив круглого у сітку і рахунок зрівняв. Проте паритет протримався лічені секунди – фартовий Олександр Давидов замкнув на дільній стійці постріл партнера по команді.

Гра оживилася. Стало більше єдиноборств. «Теремнівці» відчайдушно намагалися врятувати матч, але перед самою сиреною той таки Олександр Давидов остаточно зняв питання про переможця чергового протистояння «Динамо» - «Теремно Хліб».

 

Бренд Груп – Олімп – 5:1

За свою клубну історію «Олімп» неодноразово втручався у розподіл підсумкових місць суперників по турнірах. У звітному поєдинку «Бренд Груп» гарантовано забезпечив собі третю сходинку у турнірній таблиці, але в разі перемоги над червоно-чорними підопічних Назара Бугайчука та поразки «Торпедо» до скарбнички команди міг додатися титул віце-чемпіонів. До того ж Олександр Лисенко не приховував бажання стати першим в бомбардирських перегонах. Ось така преамбула звітного поєдинку.

Після стартового свистка рефері дві поспіль небезпечні атаки провели «олімпійці», але в рамці впевнено діяв Дмитро Притулюк, якого явно не вистачило у кубковому матчі суперників, де перемогу пенальті вибороли бійці Валерія Івахненко.

«Олімп» продовжив атакувати і … пропустив. Активний Олександр Лисенко зробив перший крок до перемоги у номінації «Кращий бомбардир» і вивів господарів вперед. «Античний» колектив особливо не засмутився і зумів швидко відігратися завдяки кмітливому Михайлу Лобоцькому. Проте нічийний результат протримався лише півтори хвилини. Лідер гонки бомбардирів Олександр Лисенко забив вдруге. Мінімальна перевага 2:1 збереглася до сирени на відпочинок.

В другому таймі команди більшу частину часу проводили в позиційних атаках, що часто-густо завершувалися невлучними ударами в бік воріт. Час збігав, а мінімальний рахунок лишався незмінним. Вирішальною стала остання хвилина гри. Більш ніж досвідчений Ігор Заболотний забив третій ключовий м’яч. А коли «олімпіонікі» спробували врятувати матч з п’ятим польовим, своє вагоме слово промовив Дмитро Грицюк, двічі відправивши «селект» у порожні ворота.

Свою програму-мінімум «Бренд Груп» виконав і в повному складі сів на трибуну СК «Арени Спорт» спостерігати за останнім поєдинком чемпіонату Луцька, де «Динамо» у разі перемоги або нічиї могло подарувати Назару і Ко срібні нагороди першості.

 

Тема-Волинь – Торпедо – 5:1

«Золотий» матч, скритий фінал, вирішальне протистояння. Саме цими штампами можна було охарактеризувати  завершальний поєдинок 9-го чемпіонату Луцька з футзалу сезону 2017. В очній зустрічі з «Торпедо» діючий чемпіон міста «Тема-Волинь» мав підтвердити свої переможні амбіції. Перший крок у своєрідній атестації на професійну відповідність лідера міських першостей зробив переможець у номінації «Кращий гравець  чемпіонату» Антон Дригульський.

«Торпедо» провело пару гострих атак у відповідь, але забити не змогло – Тарас Бондарчук дивом не влучив у сітку воріт суперника. А ось його візаві із «тематичної» команди Владислав Панькевич на 9-й хвилині не схибив і закотив круглястого у ворота – 2:0.

Знову вихор торпедівських атак. Гострих, але неефективних, на відміну від чергового випаду «червоних» за секунди до перерви. Дубль Антона Дригульського, як фундамент перемоги у вирішальному матчі та в цілому у турнірі.  На трибунах гарний настрій спостерігався в першу чергу в ланках «Бренд Групу», яких результат цілком влаштовував з огляду на конкуренцію з «Торпедо» за другу сходинку п’єдесталу.

В другій половині характер гри не змінився. Торпедівці йшли вперед, а лідер чемпіонату гостро контратакував. Разючі випади господарів закінчилися влучним пострілом Сергія Вознюка та «фокусом із шляпою» у виконанні Антона Дригульського.

Гості не стали викидати білого прапора і навіть забили, але цей успіх був єдиним. 5:1 – впевнена перемога у грі та вікторія другий рік поспіль команди «Тема-Волинь», якою ретельно опікується президент клубу Віталій Заворотинський. «Червоні» фінішували із стовідсотковим результатом і зберегли титул діючого чемпіона Луцька. Наші вітання!

 

Ветеран-Лучеськ – Володимирівка – 5:10

Потужний склад «Володимирівки» відразу взяв ініціативу в свої руки, чи то пак, ноги в матчі проти «Лучеськ Ветерану» і вже на першій хвилині Тарас Кабанов замкнув дальню штангу. Згодом Сергій Піддубний не вибачив помилки гравців «Лучеську» коли останні розпочинали атаку від своїх воріт, відібрав м’яча і вивів точним пасом Кабанова на дубль, а незабаром Тарас знову засмутив голкіпера червоно-білих. «Лучеську» вдавалося гостро контратакувати, проте забити не вдавалося, а от випади «Володимирівки» були результативнішими і на перерву команди пішли за рахунку 4:0 на користь гостей.

Після перепочинку Василь Кохановський спробував відновити інтригу, але на забитий гол суперники відповіли м’ячем забитим безпосередньо після розіграшу з центра поля. Взагалі того дня ланка Піддубний – Кабанов була нестримна і в загальному рахунку 10:5, шість голів пішли в залік Тарасові, а три Сергієві – більш ніж переконлива перемога «Володимирівки».

 

КС-Ветеран – Ветеран-Лучеськ – 5:7

 Своєрідне дербі за назвою «КС Ветеран» - «Лучеськ Ветеран» завершувало ігровий день у ветеранів 35+. Досить рівні колективи швидко обмінялися голами: спочатку Шахов реалізував карний удар, а у відповідь Чемерис втік від захисників і потужно пробив у дальній кут. Далі команди продовжували обмінюватися гострими «уколами» аж поки «парашут» від Ігоря Грицика не став тим «метеликом», що залетів «за комірець» Юрія Уманця. Дещо засмучені таким поворотом подій і рахунком 1:2 не на свою користь «каесівці» пішли на перерву.

В другому таймі чотири забитих поспіль голи дещо «розклеїли» хлопців у чорно-сірих строях, але таки ж «три підряд» у відповідь повернули інтригу, адже 6:4 на користь «Лучеська» перевага не фатальна. Хто зна як склалося б, але гол Юрія Бенька поховав сподівання «КС Ветеран» на бодай нічию, а зустріч завершилася перемогою «Лучеську» 7:5.

 

 

Володимирівка – Ярд – 6:2

 На момент гри «Володимирівки» проти «Ярду» Тарас Кабанов вже залишив територію військового ліцею, але рівень виконавців все одно дозволяв дещо «гратися» зі своїм суперником. Сергій Піддубний і компанія явно не намагалися досягти розгрому, а навпаки розігрували свої комбінації до «стовідсоткового» і мало що не заходили у ворота з м’ячем. «Ярдівці» мали нагоди скористатися певною розслабленістю суперника і на два пропущених голи відповіли одним забитим.

Щоправда, після перерви втома взяла своє і на цей раз один гол від «Ярду» був відповіддю на чотири від «Володимирівки» - у підсумку 6:2 на користь команди з володимирщини.

 

 

КС-Ветеран – Метеор -  2:3

  У матчі «КС Ветеран» проти «Метеору» беззаперечного лідера не було: можливо дещо більше основним снарядом володіли «ветерани», але на перерву команди пішли, не зважаючи на гострі моменти, за «сухої» нічиї 0:0.

У другій половині зустрічі територіальна перевага та ініціатива також була за гравцями «Ветерану», проте першими успіху (та ще й двічі!) добилися «метеорівці» - того дня «в ударі» був Василь Грабовецький. Відповідь не забарилася і Віталій Гуменюк скоротив відставання до мінімального, але «Метеор» знову відірвався зусиллями того ж таки Грабовецького. За дві хвилини до кінця матчу відрив знову став мінімальним, але навіть гра з п’ятим не дозволила «ветеранам» врятувати гру – 3:2 на користь «Метеору».

 

 

Модерн-Експо – Теремно Хліб – 4:2 (п.п.0:2)

Перша половина матчу видалась цікавою та позитивною, але переможця не виявила. На шостій хвилині Тарас Драпчинський виводить гостей вперед, але шедевр від Володимира Трофимчука, і на табло нічия. Амбітний Ігор Сліпчук забиває свій м’яч і «пекарі» попереду. На останній хвилині швидкий Сергій Ойович забиває, і на перерву команди пішли з нічийним результатом 2:2.

Друга половина видалась бойовою, лише останні хвилини виявили переможця. «Теремно», як кажуть билось до останнього, але не вистачило сил, бо лава запасних була порожня, цим і скористався молодий та енергійний Богдан Мосійчук забивши на останній хвилині «дубль».

А ось в серії післяматчевих пенальті «Теремно – Хліб» переграли свого суперника з рахунком 2:0.

 

Приват – Торчин – 3:4 (п.п.1:2)

У цьому матчі, перший тайм видався доволі цікавий. Гра йшла на зустрічних курсах, тому було багато атак в обох команд, але забивали лише «торчинці»: спочатку досвідчений Дмитро Купрінов відкрив рахунок, а за хвилину швидкий Назар Антосенко та амбіційний Олександр Ціхоцький роблять рахунок 0:3. На останній хвилині Дмитро Купрінов забиває свій «дубль», і на відпочинок команди пішли з рахунком 0:4

Зробивши гандикап у чотири м’ячі, команда «сірих» почала грати, на утримання результату, і це призвело до того, що «біло-зелені» майже зробили «comeback». У другій половині матчу було все навпаки, забивали лише «банкіри»: велетень команди Микола Пукса відквитав один м’яч, а згодом голеодор Роман Коць робить рахунок 2:4. Остання хвилина матчу для команди «Торчин» проходила як вічність. Швидкий та нестримний Андрій Пушкарчук скоротив рахунок до мінімуму, і почався обстріл воріт команди «сірих», але відмінно зіграв голкіпер. Бойова перемога «Торчина», і три пункти у турнірній таблиці.

В післяматчевих пенальті сильнішим був «Торчин», перегравши свого опонента з рахунком 2:1

 

Tatrafan Film – Мотор - 1:8 (п.п.1:3)

З перших секунд матчу команда «жовто-синіх» заволоділа ініціативою, і довго не зволікаючи, втілювала свої атаки в голи. Спочатку нестримний Олександр Ващук відкрив рахунок, а невдовзі бомбардир команди Павло Котур його подвоїв. Перший тайм для команди «Мотор» склався на ура, бо забивали лише вони : швидка атака і енергійний Вадим Романюк забиває третій м’яч для своєї команди, а Олександр Ващук та Павло Котур забивають по дублю. На перерву команди пішли з великим гандикапом для «жовто-синіх», на табло 0:5.

В другій половині зустрічі гра йшла в тому ж руслі, вже на першій хвилині невгамовний Павло Котур оформив в матчі «хет-трик». Команда «кіношників» зуміла провести чудову атаку, яку завершив Вадим Морозюк, та відквитав один м’яч. На останній хвилині матчу лідери «Мотору» забили ще по одному мячу, відповідно у Олександра Ващука «хет-трик», а Павло Котур оформив «покер»

В серії післяматчевих шестиметрових додатковий бал отримала команда «Мотор», вигравши у суперника 3:1