«Agromat CUP 2017» – цікаве та інтригуюче свято футзалу!

14-15 жовтня 2017 року у Луцьку в СРК «Адреналін сіті» завдяки приватній компанії Агромат-Україна вже вдруге зібралися друзі футзалу.

 

АГРОМАТ недарма вважають обличчям українського ринку кераміки та сантехніки. Із самого початку своєї подорожі, з 1993 року, АГРОМАТ допомагає українському покупцеві реалізувати у життя мрії про новий ремонт. Велика частина плитки та сантехніки, яка прикрашає інтер'єри ваших будинків, популярні ресторани, розкішні готелі та великі стадіони – родом із АГРОМАТ.

Наша основна мета – максимально скоротити шлях від ремонту до реалізації вашої мрії! Саме тому філософія АГРОМАТ: «Плитка і сантехніка тут і зараз». Вибирайте – забирайте – відпочивайте! Інше зробить АГРОМАТ.

 

Два дні 7 команд тішили футзальними баталіями уболівальників на майданчику «Арени спорт». Уже у першому турі «Стелс» прогнозовано переміг хлопців із «Сахарадо» завдяки вдалій грі Романа Киценюка та Владислава Панькевича (обидва відзначилися дублем).

Господарі турніру: «Агромат» (Луцьк) дали гідну відсіч норовистому «Бренд Групу». У першому таймі зафіксована бойова нічия – 2:2: події розвивалися занадто швидко – на гол Олександра Лисенка відповів Олександр Фірко; Юрій Бояр вів салатових уперед, але за хвилину пенальті вдало реалізував Дмитро Заболотько. У другому таймі обидві команди мали безліч моментів, але глядачі побачили лише один забитий м’яч Дмитра Забалотька – 3:2.

Гості нашого футзального свята – «Агромат» Київ продемонстрував свій запал – Олександр Черниш вколотив шкірястого у ворота уже на 18-й секунді гри. Дотиснули минулорічного переможця «Agromat CUP 2016» Андрій Пунько (двічі) та Антон Балашов, спантеличені динамівці зуміли відповісти лише за декілька секунд до перерви стараннями Романа Бурцева. У другому таймі команди лише обмінялися голами Артема Миронова та Богдана Понагайби – 5:2.

1-й тур

СТЕЛС - САХАРАДО – 5:1

АГРОМАТ Л - БРЕНД ГРУП – 2:3

АГРОМАТ К - ДИНАМО – 5:2

 

Другий тур подарував нам видовищні протистояння. Спочатку луцькі агроматівці заволоділи ініціативою та реалізували її у 2:0 на табло стараннями Павла Адамського та Юрія Бояра із 10–метрової позначки. Однак після перерви Сергій Приймачок та Василь Шишка цифри на табло зрівняли.

Згодом «Динамо» лише надстараннями Юрія Сиротенка та Романа Москвича зуміли перебігати невтомних «Козаків». Найвлучнішим у ковельчан у цьому матчі був Степан Алєксєєв.

Останній матч другого туру став справжнім екзаменом для луцького «Бренд Групу». У першому таймі команди грали на рівних, а от  другий тайм у свій актив можуть віднести лише кияни. Стараннями Андрія Пунька та дублю Ігоря Терехова «Агромат» (Київ) здобув важливу перемогу – 3:0.

2-й тур

15.00        САХАРАДО - АГРОМАТ Л – 2:2

15.40        ДИНАМО - КОЗАКИ – 2:1

16.20        БРЕНД ГРУП - АГРОМАТ К – 0:3

 

У третьому турі на майданчику були трилери, адже рахунок не завжди відповідав подіям на полі. Невтомні «робокопи» із Ковеля майже без замін дали гідну відсіч явному фавориту. Антон Дригульський зумів пробити голкіпера у першому таймі лише раз. У другій 15-тихвилинці м’яч вперто не йшов у ворота, особливо зачарований каркас був у «Стелса». Роман Киценюк на початку, а згодом лише із фінальною сиреною, зумів відзначитися дублем. У ковельчан єдиний влучний постріл на рахунку Владислава Козачка.

Матч нереалізованих моментів видали добре знайомі один одному гравці «Динамо» та «Бренду» - лише на 13-й хвилині Богдан Понагайба та Микола Жук зуміли обмінятися голами. Як результат лише нічия – 1:1, котра незадовільними ні одних, ні інших.

А найцікавіше та найгарячіше було в останньому матчі третього туру. «Сахарадо» вирішило, що ніякі суперники їм не страшні, і зуміли нав’язати киянам свою гру – тобто без центра поля. У таких умовах «Агромат» (Київ) теж не розгубився, а Олег Шуст на досвіді відкрив рахунок у матчі. Володимир Крупнік холоднокровно реалізував свій момент, але на перерву червоні отримали гол від Сергія Сурмана. Відпочивши, команди продовжили нескінченні атаки на ворота. На 21-й хвилині Василь Шишка таки зрівняв рахунок у матчі. Надалі рівна гра тривала до першої помилки - і саме Володимир Крупнік «привіз» пенальті у власні ворота, 6-метровий чітко реалізував Олег Шуст на 29-й хвилині.

3-й тур

17.00        КОЗАКИ - СТЕЛС – 1:3

17.40        ДИНАМО - БРЕНД ГРУП – 1:1

18.20        АГРОМАТ К - САХАРАДО – 3:2

 

Заключний тур суботнього ігрового дня розпочався із цікавого протистояння Луцьк-Ковель. Богдан Затериха із Міста залізничників відкрив рахунок у матчі, однак гра без замін потребувала максимальної самовіддачі. Тому Дмитро Заболотько та Артем Назарчук таки зуміли переломити хід гри на Користь «Бренд Групу». Рахунок міг змінитися у будь-яку сторону, але залишився незмінним до фінальної сирени.

Віддавши всі сили на попередній матч, «Сахарадо» зуміло лише двічі відповісти динамівцям голами Василя Шишки та Сергія Приймачка. Натомість «Динамо» покуражилося на славу – Роман Москвич (4), Артем Гнасюк, Богдан Понагайба, Олександр Грицюк (2), Юрій Сиротенко, Олександр Давидов та Роман Бурцев у сумі набили 11 м’ячів.

У заключному матчі дня розігралася своя трагікомедія у «Стелса» та «Агромата» із Луцька. У першому таймі Роман Киценюк та Владислав Панькевич переграли суперника – 2:0. Після перерви уже салатові нав’язали свої умови - і Олександр Фірко скоротив відставання. Жовто-зелені досить швидко назбирали фолів та «висіли» на 10-метрових ударах. На 24-хвилині Юрія Бояр не зумів зрівняти рахунок із позначки, однак за дві хвилина Іван Богута був точний – 2:2. У запеклому протистоянні Олександр Фірко «назбирав» агроматівцям 5 фолів за 18 секунд до завершення поєдинку, але Антон Дригульський пробив вище воріт.

4-й тур

19.00        КОЗАКИ- БРЕНД ГРУП – 1:2

19.40        САХАРАДО - ДИНАМО – 2: 11

20.20        СТЕЛС - АГРОМАТ Л – 2:2

 

15 жовтня продовжило глядачів радувати запальним та непередбачуваним футзалом. У першому матчі дня брендівцям не було легко у матчі із «Сахарадо». Червоних з’явилося лише п’ятеро – і, як спартанці, вони тримали гідну оборону. На голи Олександра Линка, Андрія Чабана та Олександра Шитова на 28 хвилині хлопці із Цукрового відповіли дублем Андрія Хомича.

У так званому матчі лідерів гості із Києва не знайшли підходів до воріт Євгена Кречковського. Натомість Ігор Шамутило та тричі Антон Дригульский встановили на табло 4:0 на користь лучан.

Луцький «Агромат» зробив висновки за ніч та чітко переграв ковельських «Козаків» зусиллями Івана Богути та Юрія Бояра.

5-й тур

10.00        БРЕНД ГРУП - САХАРАДО – 3:2

10.40        АГРОМАТ К - СТЕЛС – 0:4

11.20        АГРОМАТ Л – КОЗАКИ – 2:0

 

У матчах шостого туру вирішувалася доля розподілу команд у турнірній таблиці. «Стелс» не дозволив динамівцям розраховувати на перші позиції. Напружена але впевнена перемога завдяки голам Антона Дригульського та Сергія Вознюка.

У матчі престижу ковельські «електроніки», котрі вже призвичаїлися грати майже без замін, дали бій «Сахарадо». П’ять голів Богдана Затерихи, два Степана Алєксєєва, Михайло Кисельов та голкіпер команди Олександр Клецор зуміли у сумі відзначитися дев’ять разів. Суперники ж відповіли голами Андрія Хомича та Володимира Крупніка.

У принциповому протистоянні «Агроматів», як кажуть, було все, за що люблять футзал – боротьба, гра нервів, вилучення, красиві комбінації та голи, одним словом – повноцінне дербі. Уже на стартових хвилинах команди обмінялися голами Івана Богути та Андрія Пунька. Артем Пашкіський вивів лучан уперед, але надмірна нервовість привела до дабл-пенальті, яке чітко реалізував Андрій Пунько – 2:2 на перерву. Кияни видали прекрасний старт другого тайму та переломили хід поєдинку на свою користь дублем Сергія Сурмана. Артем Пашківський скоротив відставання до мінімуму, а згодом суперник залишився у меншості, однак салатові реалізувати більшість не зуміли. А на останніх секундах і взагалі зняли усі питання про переможця голом Сергія Васяновича.

6-й тур

12.00        СТЕЛС - ДИНАМО -2:0

12.40        САХАРАДО - КОЗАКИ – 2:9

13.20        АГРОМАТ Л - АГРОМАТ К – 3:5

 

У останньому труті «Стелс» без особливих проблем зумів оформити чемпіонство у матч із «Бренд Групом» завдяки вдалій грі Антона Дригульського, Ігоря Заболотного та Антона Капаєва – 5:0.

«Козаки» дали гідний бій «Агромату» із Києва, причому у польових гравців відзначитися не вдалося, а авантюрний прохід Олександра Клецора від своїх воріт завершився голом на 7-й хвилині. Однак Олег Шуст, Сергій Сурман, Олександр Черниш та Володимир Нарожний запалили на табло 4:1 на свою користь.

У останньому матчі турніру вирішувалася доля бронзових нагород. Динамівці вирішили не відкладати справу у довгу шухляду і Артем Гнасюк, Богдан Понагайба, Олександр Грицюк, Юрій Сиротенко та Тарас Латайчук зуміли відзначитися у воротах суперника. Луцький «Агромат» опам’ятався надто пізно – Юрій Бояр та Артем Пашківський двічі відзначився аж на 30-й хвилині.

7-й тур

14.00        СТЕЛС - БРЕНД ГРУП -5:0

14.40        КОЗАКИ - АГРОМАТ К – 1:4

15.20        ДИНАМО - АГРОМАТ Л – 5:3

 

М

Команда

І

В

Н

П

М

Р

О

1

Стелс

6

5

1

0

21 : 4

17

16

2

Агромат Київ

6

5

0

1

20 : 12

8

15

3

Динамо

6

3

1

2

21 : 14

7

10

4

Бренд Груп

6

3

1

2

9 : 14

-5

10

5

Агромат

6

1

2

3

14 : 17

-3

5

6

Козаки

6

1

0

5

13 : 15

-2

3

7

Сахарадо

6

0

1

5

11 : 33

-22

1

 

У вітальному слові співвласник компанії Агромат-Україна Анатолій Тадай подякував АМФВ за гідну організацію дійства та пообіцяв, що турнір буде жити і надалі.

 

За підсумками двох днів змагань від компанії Агромат-Україна індивідуальні нагороди отримали:

Кращий Арбітр «Agromat CUP 2017» - Максим Попко;

Кращий Голкіпер «Agromat CUP 2017» - Петро Ясиновський (Агромат Київ)

Кращий Бомбардир «Agromat CUP 2017» - Богдан Затериха (Козаки Ковель)

Кращий Гравець «Agromat CUP 2017» - Антон Дригульський (Стелс Луцьк)

 

Фотоогляд матчів - https://www.facebook.com/pg/futsalvolyn/photos/?tab=album&album_id=492736367748418

 

Підписуйтесь на наш відеоканал - https://www.youtube.com/dashboard?o=U