"Адреналін ліга" - спільними зусиллями АМФВ провела чергове футзальне свято

На осінніх канікулах АМФВ спільно з міськім управлінням освіти та фондом «Тільки разом» провели чемпіонат з футзалу серед збірних шкіл Луцька «Адреналін ліга».

Сформовані за віковим принципом збірні на майданчику «Арени Спорт» грали в номінаціях: збірні 6-7-х, 8-9-х та 10-11-х класів. В цьому сезоні більше як 40 команд луцьких шкіл змагалися за нагороди, а до них долучилися і учнівські футзальні колективи з Лищенської та Липинської шкіл.

Протягом тижня команди проходили «сито» відбіркових ігор, а в п’ятницю, 3 листопада на майданчику залишилися лише найсильніші збірні, що дісталися матчів за «призи». Дівчата 6-7-х класів з липинської школи після «сухої» нічиєї, в серії пенальті подолали своїх опоненток з луцької школи № 16 в матчі за 3 місце. А от в фіналі, їх однолітки зі школи № 22 та № 2 забили найбільшу кількість голів того ігрового дня: аж шість! Анастасія Чернюк з 22-ої школи оформила покер і допомогла своїй команді здобути «золото» чемпіонату з рахунком 4:2.

 

У хлопців в фіналі 6-7 класів десята школа не змогла щось протиставити зіграному колективу школи № 26 і задовільнилася «сріблом», поступившись з рахунком 0:3. Третє місце дісталося школі № 15. На жаль, не довелося зіграти за третє місце дівчатам 8-9-х класів школи № 13, адже їх суперниці зі школи № 16 відмовилися виходити на майданчик, зважаючи на сильну підготовку футзалісток тринадцятої школи. Шкода, що не всі учасники змагань дотримуються олімпійського принципу «головне участь, а не перемога».

Їх ровесниці з лищенської школи та луцької гімназії № 4 в фіналі показали надзвичайно цікаву боротьбу, а матч завершився з рахунком 2:1 на користь лучанок: дует Саша і Даша (гімназисти Олександра Джафарова та Дарина Боріщук) того дня був у відмінній формі! 

Лише серія післяматчевих пенальті розсудила протистояння тринадцятої та двадцять п’ятої школи, коли гра за третє місце у хлопців з 8-9-х класів завершилася з рахунком 1:1. Холоднокровнішими виявилися юнаки зі школи № 13. Їх однолітки з двадцятої школи в фіналі переграли цікаву збірну школи № 14 з рахунком 3:1.

 

А віншував змагання матч-фінал старшокласників з луцьких шкіл № 22 та № 26. Хоча глядачі і не побачили голів під час гри, проте вболівальники мали нагоду подивитися на дійсно гарні комбінації, небезпечні удари на майстерність виконавців та на тактичну думку! По пенальті «золото» дісталося збірній двадцять другої школи.

 

На церемонії нагородження були пристуні президент АМФВ Сергій Голоскоков та керівник програми «Волинь спортивна» Олексій Сорокун. З їх рук юні футзалісти та футзалістки отримали нагороди та призи. Завдяки спільним зусиллям чергове спортивне футзальне свято вдалося, а наші діти мали можливість пограти в улюблену гру «по-дорослому»!