Стартував Чемпіонат Волині серед ветеранів

Минулими вихідними стартував Чемпіонат Волині серед ветеранів 35+. Команди продемонстрували справжню магію футзалу, феєричну гру та результативні здібності – за стартовий тур було забито 34 голи - і це лише у трьох матчах!!! Середній показник 11 голів за гру – неймовірно!

 

Розпочали ветеранські баталії у віковій категорії 35+ нещодавні молоді команди, котрі ще минулого сезону бушували у Першій та Третій лігах. «Постарівший» «ДжеРост» Сергія Матяша лише пробує себе на новій ниві, а от підопічні Юрія Гаврилюка ще цієї весни здивували всіх своїми бронзовими нагородами у дебютних ветеранських перегонах.

Команди розпочали матч жваво – обидві пристосовувалися до вузького майданчика, котрого так бажали, аби менше бігати… Номінальні новачки увесь перший тайм провели на половині поля суперника, а на 9-й хвилині Сергій Галицький перевірив, чи міцна поперечина у воріт помаранчевих. Проте у наступній атаці Павло Плісак продемонстрував супернику, як потрібно реалізовувати моменти, втрапивши у дальню дев’ятку воріт Ігоря Вінцюка – 0:1. До завершення першого тайму Василь Грабовецький та Андрій Франчук скористалися обрізками опонентів та встановили комфортний для себе рахунок 0:3.

Зі стартом другого тайму  Ігор Грицик ефектно прийняв на груди м’яч і не менш ефективно переграв Юрія Гаврилюка – 1:3. На 17-й хвилині чудову контратаку своїх партнерів замкнув на дальній стійці Віктор Токарчук – 1:4. Гравці у білих футболках і не думали здаватися - і своїм стараннями змусили Павла Плісака оформити дубль у матчі, проте у власні ворота – 2:4. Здавалося хлопці із Львівської повернулися у гру, але фізична готовність дала про себе знати - і більш треновані «метеорівці» довели матч до своєї перемоги. Василь Грабовецький у футбольному стилі замкнув кутовий головою – 2:5, Василю Єфімчуку вдався дальній постріл – 2:6, а Віктор токарчук разом із фінальною сиреною встановив на табло остаточні цифри – 2:7.

 

ДжеРост – Метеор – 2:7

Голи: Грицик І., 14, - Плісак П., 9, 19 (АВТ), Франчук А., 11, Грабовецький В., 10, 22, Токарчук В., 17, 26, Єфімчук В., 25

Попередження: Данилюк П., 17, Лук’янов В., 19 – Грабовецький В., 17, Плісак П., 25

 

Другий матч ветеранської першості сезону 2017/2018 видався результативним, але, маючи гравців із більшим досвідом виступів у вищих лігах Чемпіонату Волині, «Зимне» одразу прибрало до рук ініціативу. Уже у першому таймі Олександр Антонюк, Андрій Главацький, Ігор Мусорець, Володимир Гапон та граючий президент Руслан Кротач (дублем) – забили 6 голів. У відповідь Богдан Головатий зумів розпечатати ворота суперників лише раз.

У другому таймі гравці із Зимного відзначилися зусиллями Ігоря Мусорця, Юрія Олексюка та знову дубль оформив Руслан Кротач. У ярдівців була маса чудових моментів, але то В’ячислав Ливак не втрапить у ворота із забійної позиції, то просто невезіння. Особливо вирізнявся Ярослав Ярош – чудовий диспетчер, бачення гри та прекрасний дриблінг, але партнери підводили свого лідера… У підсумку болюча поразка, проте у жовто-синіх ще все попереду.

 

Ярд – Зимне – 1:10

Голи: Головатий Б., 11 – Антонюк О., 3, Кротач Р., 5, 7, 15, 24, Главацький А., 8, Мусорець І., 10, 22, Гапон В., 12, Олексюк А., 8

 

Родзинкою ж вечора виявився останній поєдинок. Чимало відомих майстрів м’яча: як на футзальному майданчику, так і на футбольному полі… Команди розпочали бомбардування воріт суперника із перших хвилин і не припиняли до фінальної сирени. Уже на старті матчу Ярослав Комзюк зумів знайти щілину у захисних редутах рівненчан – 1:0, але Вадим Жак у наступній же атаці зрівняв рахунок дальнім пострілом – 1:1. За декілька хвилин Володимир Валявка завершив шикарну чисто футзальну комбінацію своїх партнерів - 1:2. На 9-й хвилині Віктор Воробей просто на гросмейстерській паузі розібрався із голкіпером суперника і відновив рівні цифри на табло – 2:2. За хвилину до перерви досвідчений Сергій Піддубний підстеріг відскок після потужного удару партнера – 2:3.

Зі стартом другої тринадцятихвилинки футзалісти із Рівного пішли із п’ятим польовим - і майже одразу Дмитро Перванчук зумів перехопити невдалу передачу суперників та відновив паритет – 3:3. На 19-й хвилині знову Сергій Піддубний продемонстрував своє футзальне вміння – підстеріг слабку передачу лучан та реалізував вихід віч-на-віч із Юрієм Уманцем – 3:4. За дві хвилини класична атака вдалася гостям – Вадим Жак розібрався із декількома суперниками, стягнув їх на себе та вивів Сергій Щубана на порожні ворота – 3:5. Черговий досвід продемонстрував Альберт Шахов – владо замкнувши простріл із кутового, скоротив відставання до мінімуму – 4:5. За дві хвилини до завершення рівненчанам вдалося дві філігранні атаки, у котрих Сергій Піддубний оформив хет-трик, а Вадим Швець, здавалося, забезпечив солідний гандикап – 4:7. Однак фортуна цього дня була дещо проти такого розвитку подій – протягом 26-ї хвилини двічі Віктор Воробей та Ярослав Комзюк у ефектних підкатах таки зуміли вирвати бодай нічию – 7:7 . Видовищний, захоплюючий та напружений поєдинок, навіть табло дало збій, чим таки допомогло лучанам. Але симпатична рівненська футзальна команда ще матиме матч другого кола – можливо, Фортуна «віддасть» свій грішок? Час покаже.

 

КС-Ветеран – Комфорт-Сервіс – 7:7

Голи: Комзюк Я., 4, 26, Воробей В., 9, 26, 26, Перванчук Д., 16, Шахов А., 22 – Жак В., 4, Валявка В., 7, Піддубний С., 12, 19, 23, Щубан С., 21, Швець В., 25

Попередження: Воробей В., 20 – Швець В., 20

 

Наступний тур у неділю подарує не менш інтригуючі поєдинки – амбітне «Зимне» зіграє із чемпіоном «Володимирівкою», «Метеор» проекзаменується «Ярдом», а «Комфорт-Сервіс» перевірить як засвоїли урок ветеранської гри «ДжеРостівці».

 

Детальна статистика та таблиця - http://amfv.com.ua/matches/?chemp=45

 

 

Фото із матчів можна знайти за посиланням - https://www.facebook.com/pg/futsalvolyn/photos/?tab=album&album_id=510639859291402

 

 

Відео з  матчів дивіться на нашому каналі - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A?view_as=subscriber