Звернення КДК до футзальної спільноти

Наступних вихідних відновлюється Регулярний чемпіонат Волині. Незабаром матчі плей-офф та вирішальні кубкові баталії. Напруження буде лише зростати. В старому році декілька футзалістів відзначились агресивною поведінкою, котра призвела їх до тривалих дискваліфікацій. А наша мета - залишити на майданчику взаємоповагу, позитивні емоції, любов до гри.

Нагадаємо, що в даній ситуації дуже велике значення, відіграє профілактична робота тренера (офіційного представника, капітана, лідера тощо) у команді. Саме він має культивувати таке поняття як «дух гри». Щоб нам всім не було соромно запросити на трибуни батьків, жінок, друзів та дітей. Арбітри живі люди, яким притаманно помилятися так само, як нам всім у своїй повсякденній діяльності. Наше спільне завдання захистити їх від проявів агресії та відвертої неповаги. Тому КДК ніщо не змусить відступити від свого курсу. У кожного футзаліста є вибір. Футзал, проти агресії.

Аби ніхто не звинувачував організаторів змагань в односторонньому загвинчуванні гайок, КДК спільно із Комітетом з проведення змагань з нагоди 10-річчя АМФВ напередодні старту другої половини Ювілейного сезону провели спільне розширене засідання по всім правопорушникам, котрі отримали серйозні покарання і роздивилися листи-звернення від команд, що просили переглянути терміни дискваліфікації своїх гравців-порушників. Були уважно вивчені документи та в чергове переглянуті відеоматеріали, опитані арбітри та делегати матчів, в яких сталися порушення. Згідно Протоколу №1 від 11.01. 2018 р. було прийнято рішення скоротити термін дискваліфікації гравцю команди «Колос» Ківерці Оресту Оришкевичу з 12 (дванадцяти) до 11 (одинадцяти) місяців. Тим же документом скорочено термін відбуття покарання гравцем команди «Олімпія» Княгининок Олександром Маслінчуком з 7 (семи) до 5 (п’яти) ігор. Решта рішень КДК щодо порушників залишилася незмінною.

Сподіваємося на розуміння та взаємоповагу. З Нового року працюємо по-новому. Бажаємо всім успіху у спільній справі!