Під знаком інтриг: огляд першого футзального уік-енду року на Волині

Мінімальні рахунки в усіх чотирьох поєдинках Суперліги, неймовірні камбеки у нижчих дивізіонах та загальна «мобілізація» усіх команд на продовження сезону – такими запам’ятаються останні вихідні на майданчиках луцької «Арени-Спорт» та ковельського «Спартака».

 

Звичайно ж, центральним протистоянням уік-енду був останній чвертьфінал Кубка Волині, у якому грали принципові суперники з «Надії» та «Волиньагротеха». Щоправда, на відміну від передноворічного поєдинку цих команд у Суперлізі цього разу порядок змагався з класом лише до певного моменту. Гол Владислава Мазура та дубль Андрія Любуськи у середині другого тайму стали своєрідними холодним душем для луцького колективу, а відіграти три голи у поєдинку проти чинних володарів заповітного трофею було завданням, далеким від реального…

Цікаво, що окрім двох визнаних грандів волинського футзалу – «Ковеля-Волині» та «Надії» - у півфіналі Кубка Волині гратимуть вищолігові «Динамо» та «Мідас», яким доведеться у цьому турнірі «віддуватися» за обласний центр. Що ж, лише жеребкування покаже, чи зможемо ми стовідсотково напередодні півфіналів знати представництво Суперліги та «вишки» у вирішальному матчі цього турніру.

 

А от Суперліга Волині минулого тижня стартувала у Ковелі, де місцеві лідери турнірної таблиці приймали непоступливий «Хорів». Наскільки команда Віктора Ревка не хотіла здаватися на милість господарям майданчика, стало зрозуміло у другому таймі, коли суперники влаштували справжню гольову феєрію. Утім, гол Олександра Ліщука за двадцять секунд до кінця матчу заспокоїв нерви місцевих уболівальників та, як мінімум, до наступних вихідних залишив «Ковелю-Волині» статус одноосібного лідера елітного дивізіону волинського футзалу.

Не менш цікавими були й луцькі поєдинки. Особливо інтригувало питання, як «Надія» з паузою в одну гру протистоятиме «свіженькому» «ЛСТМ». Як виявилося, запас міцності у команди з Локачинського району вартий вічного статусу головних фаворитів сезону: після голів того ж таки Владислава Мазура та Петра Шелеста «будівельникам» вистачило часу лише на один м’яч у відповідь від Дмитра Горщарука.

У протистоянні луцьких «Бренда» та «Торпедо» доля не була милосердною до Тараса Боднарчука. Спочатку «торпедівець» дав надію на позитивний результат, відкривши рахунок у матчі, а у другому таймі його прикрий автогол став для суперників з «Бренда» переможною крапкою, яка дозволила здобути перші очки у чемпіонаті. До слова, навіть попри хорошу гру без тих самих залікових пунктів серед команд Суперліги залишилися лише підопічні Анатолія Мищука. Ну а на третє місце таблиці вийшов «Камаз-Агро» з Острожця, який уже в напруженому недільному поєдинку зумів взяти гору над «Волиньагротехом» - підопічним Анатолія Бартощука початок року аж ніяк не вдався…

 

Ківерцівський «Колос» не зумів залишитися одноосібним лідером Вищої ліги. Тепер перші позиції команда ділитиме з «Динамо», якому, власне, і поступилася після ударного для номінальних господарів першого тайму – два дублі Андрія Бойка та Миколи Казьмирука вбили інтригу в поєдинку задовго до його завершення. Приєднається до такого собі «тривладдя» й «Агропродукт», який вирвав непросту та вольову перемогу над млинівською «Вілією». Дубль Сергія Вишневського залишав суперникам хороші шанси на перемогу, однак два голи Романа Ващука та переможна крапка від Олександра Скопика усе ж залишила горохівчан на переможному шляху цього сезону. А от їх земляки з «Куража» нарешті святкували перемогу: дубль Євгена Котюна виявився вирішальним у гольовій перестрілці з «Екоресурсами», а «червоно-чорні» тепер можуть впевненіше задумуватися про турнірні перспективи у другому за силою дивізіоні чемпіонату Волині.

 

У Першій лізі команд зі стовідсотковим показником перемог уже не лишилося. «Агромат» недільного вечора потрапив під каток «ТТІ Шахтаря». Без перебільшень, «зелені» видали чи не найкращий матч сезону, просто перебігавши луцьких суперників. А от «Ласка» до свого щастя була дуже близька, однак втратила перемогу над «Оликою» за півтори хвилини до завершення гри. У підсумку, після «нічийного» гола Тимофія Денисюка саме боратинська команда разом із «ТТІ Шахтарем» формують дует лідерів Першої ліги. Ударний другий тайм у матчі проти «Юності» дозволив святкувати першу перемогу в чемпіонаті «Neris-Авангарду». Ну а «Вікторія» взагалі зробила нереальний камбек у поєдинку проти «Фіміама». Ще за сім хвилин до фінальної сирени лучани програвали з рахунком 1:6, однак не здалися, затиснувши опонентів на чужій половині майданчика, а під час останніх секунд матчу переможну крапку в ній поставив Віталій Тележинський, який у феєричній «вікторії» свого клубу відзначився «хет-триком».

 

У битві лідерів Другої ліги сильнішою виявилася «Стелла». Щоправда, суперники з «Олімпії» уже бачили себе як мінімум рівноправним нічийним «партнером» «чорно-жовтих» після того, як зрівняли рахунок за декілька хвилин до фінальної сирени. Тепер до лідерської групи підтягнулась і «Мар’янівка», яка святкувала упевнений успіх у поєдинку проти «Теремно хліба». Свої перші очки у чемпіонаті здобули «Модерн-Експо» та «Олімп»: перші розіграли справжнє шоу у поєдинку проти «Сахарадо» (5:5), а другі ледь не вирвали перемогу на останніх хвилинах гри проти «Топільного» (2:2).

 

У Третій лізі одноосібним лідером після третього туру став «Рятівник», який у очному поєдинку переграв конкурентів з «Акценту». Такий почин рятувальників міг підтримати і «Респект», однак «поважні» поступилися «Радивилівмолоку», разом із тим підпустивши опонентів до себе у турнірній таблиці. Перші «вікторії» сезону в чемпіонаті Волині здобули також «Бережанка» та «Joma-Луцьк».

 

Поки що непереможними у Четвертій лізі залишаються «Ласка-2» та «Волинь-АТО», які й після Нового року упевнено розібралися з цуманським «Атлетиком» та «West Side» відповідно. Перші перемоги сезону й у «Шігірюма» та «ПІК-БУД», причому останні після забитого гола вистояли та вимучили переможний результат з СК «Горохів-Юніором» без жодного гравця на лаві запасних.

 

Унікальна нічийна серія «Острожця» у П’ятій лізі продовжилась у матчі проти «Волині U-16» (6:6), а лідерами дивізіону залишилися футзалісти «Духче», які мінімально обіграли «Колос-2». МФК «Горохів» та «Торчин» після перемог у звітному турі ділять другу та третю сходинки турнірної таблиці.

 

Цікава ситуація склалася після звітного туру чемпіонату Волині серед ветеранів. П’ять команд у таблиці розділяє усього два очки. «Заруба» «Комфорт-Сервіса» та «Володимирівки» переможця не виявила – команди поділили очки бойовими 4:4. А от гольові «гойдалки» у матчі між «Зимним» та «КС-Ветераном» було чутно й з трибун головного майданчика: здавалося, що усі глядачі зібралися саме біля цього протистояння. Обидві команди встигли полідирувати у рахунку, однак гору взяли усе-таки гравці «Зимного» - 5:4, завдяки реалізованому пенальті за 19 секунд до завершення матчу. У битві андердогів ветеранської першості переміг «ДжеРост», який здобув перші очки у чемпіонаті.

 

Гаряче було й під час дитячих баталій на майданчиках «Арени Спорт». Тут найголовнішою новиною стало чемпіонство «Мідас-Юніора» у категорії до 9 років. Причому забезпечила його команда за тур до фінішу в протистоянні з головними конкурентами – «Олімпією» - вигравши принципових суперників з рахунком 5:3 і таким чином отримавши сатисфакцію за програний чемпіонат у категорії U-7. Серед 11-річних дітей продовжує лідирувати Маневицька ДЮСШ, однак після подвійних перемог «Волині-08» та «Адреналіна-08» це лідерство уже не виглядає таким беззаперечним. У найстаршій категорії відбувся лише один поєдинок, у якому «Адреналін-05» переграв конкурентів у боротьбі за другу сходинку таблиці – «Вілію».

 

Як подумалося після останнього та неймовірного за розвитком поєдинку минулого уік-енду між «Вікторією» та «Фіміамом» - ми любимо спорт завдяки тим дивам, які так часто творять спортсмени на спортивних полях та майданчиках. Тож можна не сумніватися – наступними вихідними таких чудес на «Арені Спорт» буде не менше.

 

Детальні дані гравців, голів, фолів, журналістський огляд, фото та відеоматеріали кожного матчу дивіться за єдиним посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?calendar

 

Фотоогляди матчів підписуйтеся і чекайте на - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

 

Підписуйтеся на відеоканал та не пропустіть своє відео -  https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A