«Не хорівський день»: огляд футзального уік-енду в Луцьку

«Ковель-Волинь» упевнено виграв «битву титанів» волинського футзалу, однак і без центрального поєдинку вихідних глядачам було на що поглянути.

 

Навесні минулого року одразу дві команди із залізничного міста асоціювалися зі словом «розчарування», припинивши боротьбу в Суперлізі на першому ж етапі плей-офф. Утім, цього року об’єднана «дружина» з «Ковеля-Волині» більш ніж серйозно взялася за волинський футзал. А підтвердженням фантастичної форми «червоних» стала суботня гра проти чинних переможців Всеукраїнського аматорського фіналу з «Надії». Жорстка дисципліна під час захисних дій та методичне розхитування оборони хорівської команди дали плоди ще у першому таймі, а після перерви досвідчений Іван Данилюк з інстинктом кілера вбивав інтригу в протистоянні. Тепер команда Романа Бірука має п’ять очок переваги над конкурентами за три тури до фінішу регулярного чемпіонату. Звичайно ж, курчат першості області з футзалу треба буде рахувати десь за місяць-два, однак поки що відповіді на просте запитання «хто зупинить Ковель» у команд-суперниць просто немає.

 

Слідом за «Надією» минулої суботи посипався й інший колектив з Локачинського району. Луцький «Бренд» після першої перемоги у чемпіонаті переконливо відіграв і проти МФК «Хорів». Шикарний гол з гострого кута від Дмитра Заболотька протягом левової частки ігрового часу був єдиним у матчі, а після перерви лучанам вдалося ще двічі покарати суперників за помилки. «Ва-банк» команди Віктора Ревка дозволив відіграти два голи, однак навіть на здобуття нічийного результату їй просто не вистачило часу.

 

Після демаршу «Надії» з нею в таблиці порівнялися «Волиньагротех» та «Камаз-Агро». Останні мали всі шанси посісти після четвертого туру чисту другу сходинку в таблиці, однак у їх рівному поєдинку проти «ЛСТМ» фінальна сирена усе ж зафіксувала рівний результат. Ну а «агротехівці» у матчі проти «Торпедо» «горіли» у два м’ячі, однак зібралися з силами та здобули потрібний результат після перерви. Підопічні Анатолія Мищука в елітному дивізіоні залишаються єдиною командою, яка ще не набирала очок. Команда помітно прогресує в порівнянні з останнім сезоном, однак на всю гру проти «зубрів» волинського футзалу цих хлопців ще не вистачає.

 

Обидва дербі Вищої ліги завершилися на користь лідерів турнірної таблиці. «Динамо» у матчі проти «Мідаса» «заспокоїли» пізні голи Володимира Журибіди та Романа Москвича, а «Агропродукт» у горохівському протистоянні дотиснув «Кураж» лише на останній хвилині гри завдяки зусиллям Романа Ващука та Петра Назарука. «Червоно-чорним» вкотре не вистачило куражу і цього разу результату не принесли навіть бомбардирські потуги екс-футболіста «Волині» Євгена Котюна, який першим у грі поставив позначку напроти свого прізвища у протоколі матчу. «Динамо» та «Агропродукт» продовжують лідирувати у Вищій лізі зі стовідсотковим показником, а ківерцівський «Колос» не зумів підтримати такий темп, розгромно поступившись у матчі проти «Екоресурсів».

 

Учасники двох найвищих за рангом дивізіонів чемпіонату Волині можуть позаздрити щільності у таблиці Першої ліги. Там тур розпочався з нічийного марафону. Гравці «Ласки» у другому таймі влаштували справжній обстріл воріт «Фіміаму», не забили два шестиметрових удари, а тому так і не завадили «Християнам» взяти перший заліковий пункт у цьому сезоні. «ТТІ Шахтар» ніяк не міг підібрати ключі до воріт «Вікторії» та за півтори хвилини до сирени поступався з рахунком 0:2. Утім, Максим Обертас та компанія пішли «ва-банк» та зробили футзальне диво, відігравши нічию у фактично програному матчі.

Втратами конкурентів скористалися гравці «Агромата», які навіть попри кадрові втрати ще в першому таймі зняли усі питання щодо переможця свого поєдинку з «Юністю». Футзаліст луцької команди Павло Адамський підключився до гонки бомбардирів – він у звітній грі оформив хет-трик. А ще один учасник цієї гонки – Богдан Гринчук – лише на останніх хвилинах гри проти обезкровленої «Олики» (команда Олега Шахраюка грала лише з одним запасним, який не виходив на майданчик) приніс таку потрібну перемогу своєму «Neris-Авангарду». Тепер першу та четверту команду ліги розділяє усього два очки, а залишок з трьох турів робить повноцінними учасниками боротьби за найвищі місця одразу шість колективів.

 

Не менш цікава ситуація склалась у Другій лізі. Для «Стелли» тягар одноосібного лідерства, схоже, виявився занадто важким: у матчі проти «Сахарадо» «чорно-жовті» пропустили аж сім голів, а тому в таблиці дивізіону знову двовладдя, адже «Олімпія» у «античному» протистоянні з «Олімпом» святкувала успіх. «Мар’янівка» та «Теремно хліб» завдяки голам після перерви здобули нічиї у матчах проти «Модерн-Експо» та «Топільного». Вся боротьба у Другій лізі також попереду, а відстань від лідера до четвертої команди таблиці – ті ж самі вищезгадані два залікові пункти.

 

У Третій лізі поки що ніхто не може зупинити «Рятівник»: цього разу «надзвичайники» переграли «Joma-Луцьк» та продовжують іти зі стовідсотковим показником перемог. Погоню за рятувальниками продовжили гравці «Респекту», які переграли досвідчених суперників з «Акценту». У середині таблиці після перемог «Бережанки» та «Привата» порівнялося одразу чотири колективи – тим цікавішою буде подальша боротьба за розподіл підсумкових позицій регулярної першості.

 

«Ласка-2» та «Волинь-АТО» також поки ще не втрачали очок у змаганнях Четвертої ліги. Та якщо боратинці упевнено розібралися з прилуцьким «Шігірюмом» (8:1), то «Воїнам» довелося добряче помучитися з «Горохів-Юніором» - 3:2. Одразу за двома лідерами продовжує йти «ПІК-БУД», який не в останню чергу завдяки своєму голкіперу Олександру Антипенкову у нелегкому матчі переграв «Атлетик». «Луцьктепло» та «West Side» розписали бойову нічию. Синхронні перемоги «Духче», «Горохова», «Торчина» та «Колоса-2» сформували першу четвірку команд П’ятої ліги після звітного туру.

 

«КС-Ветеран» та «Володимирівка» так само синхронно перемогли опонентів з «ДжеРосту» та «Ярда» та організували двовладдя у ветеранському чемпіонаті Волині. Одразу за ними у таблиці постало «Зимне». «Метеор-Ветеран» після ударного старту ніяк не може повернутися на переможний шлях.

 

Найбільш яскравою зміною в турнірних таблицях дитячих чемпіонатів стало лідерство «Волині-08» у категорії U-11. Утім, таке лідерство може бути тимчасовим, адже єдина команда, яка йде у першості без втрат – Маневицька ДЮСШ – звітний тур пропускала. «Олімпія» завдяки поразці конкурентів з ДЮСШ №2 вийшла на другу сходинку у змаганнях серед дітей віком до 9 років, а «Юніор-Мідас» тільки підтвердив своє чемпіонське звання впевненим успіхом в поєдинку проти «Універсала». Перемога у «дружній» зустрічі двох команд спорт школи №2 зміцнила лідерство хлопців з команди «ДЮСШ №2-05». А у перших матчах Кубка Волині U-7 фаворити з «Олімпії», «Юніор-Мідаса» та «Адреналіна» святкували впевнені сухі «вікторії».

 

Наступний «дорослий» футзальний уік-енд відбудеться уже за два тижні. Такий період буде достатнім для команд для того, аби попрацювати над помилками чи зберегти хороші кондиції. А любителі футзалу знову чекатимуть на своїх улюбленців у розпал цікавого та інтригуючого сезону.

 

Детальні дані гравців, голів, фолів, журналістський огляд, фото та відеоматеріали кожного матчу дивіться за єдиним посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?calendar

 

Фотоогляди матчів підписуйтеся і чекайте на - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

 

Підписуйтеся на відеоканал та не пропустіть своє відео - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A