КДК фінішував

Не зважаючи на фініш сезону Контрольно-дисциплінарна комісія АМФВ на канікули не збиралася, а навпаки провела кілька засідань, аби розібратися у «резонансних» справах, що накопичилися за останні дні змагань.

Отже, після відносного затишку, команди знов додали работи комітету. Наприкінці сезону вирували емоції, пов'язані з боротьбою за трофеї. Не завжди гравці та команди контролюли свої дії у рамках правил. Так наприклад були розглянуті такі епізоди у матчах, та прийняті міри відносно порушників, згідно Дисциплінарних правил.

Ще за поведінку у матчі дитячого чемпіонату, що відбувався 3 березня «Волинь 08 – «Адреналін 08» до тренера команди «Адреналін 08» Романа Філя, застосовано пункт правил 2 г) неетична, некоректна поведінка до, під час та після матчу. Відсторонення на два матчі умовно.

Під час розгляду інциденту, Філь Роман Борисович визнав провину та закликав всіх учасників футзальної спільноти, ставитись один до одного з повагою та розумінням. Спірні епізоди вирішувати тільки у дозволений Регламентом спосіб.

За поведінку у матчі чоловічого чемпіонату «Юність» Дрогостаї – «Ласка Джерост» Боратин., що відбувся 6 березня прийнято рішення накласти штраф 500 грн. на команду «Юність»  згідно з пунктом 10. 10. Дисциплінарних правил. (Команда, гравці якої вибігли з технічної зони, та спричинили конфронтацію.)

За некращий ігровий приклад у ветеранських перегонах, а саме у грі 11-го березня «Зимне Ветеран» - «КС Ветеран» до команди «Зимне» застосовано пункт 10.3 (самовільний вихід з поля, шраф 500 грн.), рахунок зустрічі залишився незмінним на час припинення матчу.

Окремо розгялдалися події, що сталися у вирішальному третьому поєдинку фіналів «абсолютки» в Другій лізі «Топільно» - «Сахарадо» 13 березня. Так до гравця команди «Сахарадо» Хомича Андрія застосовано пункт 6 а) Погрози, залякування (зазіхання на свободу особистості) та/або спроба (намір) застосування фізичної сили до арбітра, асистента арбітра, офіційної особи АМФВ.) Рішенням КДК Андрій Хомич відсторонений на 7 (сім) матчів та призначений штраф 1000 грн.. Команду «Сахарадо» попередити за неприйнятну поведінку вболівальників ( кидання сторонніх предметів, образливі скандування, погрози.) У випадку повторення хуліганських дій команда "Сахарадо" не буде допускатися до жодного змагання під егідою АМФВ згідно розділу 6.10 Регламенту змагань.

За декілька днів до нагородження КДК підсумує свю роботу сезоні та визначить команду переможця у номінації "Чесна гра. Також будуть визначені "нйбрутальніші" колективи сезону 2017/2018