«Корпоративка» стартувала

Вже не в перший раз на Волині весняної пори стартувала Корпоративна ліга, що зібрала цього сезону вісім колективів, котрі протягом кількох місяців мають визначити призерів та переможця турніру. Перший тур став стартовою перевіркою і дозволив занести перші цифри то турнірної таблиці першості.

 

В стартовому поєдинку 1-го туру на майданчик СК «Арена Спорт» вийшли команди «АМФВ Team» та «Tatrafan». Колектив господарів, що зібрав під своїми знаменами працівників Асоціації футзалу Волині, ще до гри вважався фаворитом у протистоянні з п’ятиліговим клубом «чорно-білих». У складі збірної футзальних чиновників чимало досвідчених виконавців, котрі протягом сезону захищали кольори таких команд, як «Бренд», «Динамо», «Олімп», «Мідас», «КС-Ветеран» та інші.

Вже на першій хвилині Юрій Онищук влучним пострілом зумів завершити комбінацію партнерів, а ще за пять хвилини Олександр Миронюк із штрафного потужним ударом подвоїв рахунок та підвів підсумок першої половини гри.

В другому таймі голові Асоціації футзалу Луцька Дмитру Притулюку знадобилося лише кілька хвилин, аби елегантним ударом збільшити перевагу «АМФВ». А далі голова комітету арбітрів АМФВ Володимир Журибіда збільшив перевагу «чиновників» до чотирьох пунктів. І це було ще не все у гольових подіях матчу. На 21-й хвилині після «фокусу із шляпою» Олександра Миронюка на табло горіли цифри 6:0.

Гості з клубу «Tatrafan» відверто втомилися. І наприкінці зустрічі Володимир Журибіда оформив черговий хет-трик у грі, а Олександр Миронюк встиг забити свій четвертий гол та очолити список бомбардирів. Останнє ж слово залишилося за головою комітету дитячого футзалу Олегом Мартином, який забив десятий гол у зустрічі.

Серія післяматчевих пенальті також закінчилася на користь «АМФВ Team» з рахунком 2:0. Вище кращих похвал зіграв голкіпер «чиновників» Олександр Кунаков.

 

В другому поєдинку КЛВ силами мірялися третьоліговий «Рятівник» та «Волиньобленерго». З перших хвилин поєдинку в очі кинулася зіграність «МНСників», котрі в дебюті зустрічі стараннями Сергія Денисюка та Андрія Мельника рахунок став 2:0 на користь «помаранчевих». А в середині тайму «рятівник» Володимир Ренькас збільшив перевагу до трьох пунктів.

На 9-й хвилині рахунок скоротився. З другої спроби потужний гравець енергетиків Данило Дзюбинський таки пробив кіпера господарів. А наприкінці тайму той же Данило скоротив відставання до мінімуму. Проте господарі на 13-й заключній хвилині встигли двічі забити та піти на відпочинок за комфортного рахунку 5:2.

В другій половині гри до 19-ї хвилини активний Дмитро Журавський встиг отримати попередження від арбітра матчу та оформити четвертий дубль у зустрічі. У відповідь досвідчений Роман Козачок свій гольовий шанс використав на 100%. Але за кілька хвилини остаточний підсумок зустрічі підбив автор хет-трику Андрій Мельник – 8:3.

Друга у турнірі серія обов’язкових післяматчевих пенальті тривала доволі довго. Спочатку було по сім влучних ударів від обох суперників. Пізніше опоненти дружньо помилилися, а на закінчення в дуелі голкіперів переміг воротар «Рятівника».

 

Заводські команди двох потужних колективів свій матч розпочали без розвідки. На кожен гол Павла Котура з команди «Мотор» гравці «Крошу Старса» відповідали своїми влучними пострілами. Під час гольових «гойдалок» Павло Котур встиг оформити хет-трик, а невгомонний Роман Поліщук з німецького заводу зробив дубль і привернув до себе увагу кількох представників команд-учасниць чемпіонату області. Проте підсумок першої половини не залишився нічийним, адже на останніх секундах «крошівець» Андрій Наконечний ударом через себе вивів гостей вперед – 4:3. У повітрі запахло сенсацією і пролунала сирена.

Після відпочинку розлючений «Мотор» на максимальних обертах пішов у наступ. Трьоххвилинний штурм закінчився голом обізнаного ківерчанина Олександра Ващука. Ще пізніше за свою улюблену справу взявся Павло Котур, котрий забив свій четвертий м’яч, зрівнявся з Олександром Миронюком у бомбардирській гонці та вивів «Мотор» уперед. За пару хвилини дещо підзабутий екс-«атлетівець» Андрій Заблоцький нагадав про свій футзальний фах, забивши красивий гол.

У закінченні зустрічі можливостей для взяття воріт в обох колективів було чимало, але переможна крапка сталася у виконанні «моторівця» Миколи Кичука – 7:4.

Отримати сатисфакцію за програш у непоступливій грі «Крошу Старс» зумів у серії шестиметрових ударів після фінальної сирени. Маленька, але приємна перемога – 3:1.

 

Перша половина заключного матчу 1-го туру між «Модерн-Експо» та «MD United» великою кількістю голів не вирізнялася. Більше того, вболівальники на трибунах жартома робили ставки на те, що якщо буде забитий м’яч, то його автором має стати активний та «модерновий» Микола Пашинський. Як не дивно, але ставка зіграла на останніх миттєвостях першого тайму і команди пішли на відпочинок за мінімальної переваги «Модерн-Експо».

По перерві малюнок гри мало змінився – обидві команди намагалися розганяти швидкі атаки, що часто-густо закінчувалися невлучними ударами. Більш свідомо атакували «червоні», котрі не використали кілька шикарних виходів 2 в 1. Зрештою у ворота суперника залетів «дурак», а Олександр Грицюк зумів у відповідь за мить скоротити відставання.

Ще за хвилину доля матчу була фактично визначена, коли стрімка атака «модернівців» завершилася влучним ударом Андрія Мединського – 3:1. Дубль Олександра Грицюка на останній секунді гри став слабкою втіхою для підлеглих Романа Дмоховського, котрі поступилися з мінімальним рахунком – 2:3.

Регламентна процедура з пробиття шестиметрових розпочалася з промахів перших виконавців, а закінчилася на користь «MD United» 2:0.

 

Детальні дані гравців, голів, фолів, журналістський огляд, фото та відеоматеріали кожного матчу дивіться за єдиним посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?chemp=44#calendar

 

Фотоогляди матчів підписуйтеся і чекайте на - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

 

Підписуйтеся на відеоканал та не прогавте своє відео - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A