Гімнастика та футзал під загальним дахом

Про історичну спортивну співдружність художньої гімнастики та футболу написано чимало цікавих матеріалів. Адже очевидно що весь набір ігрових якостей футзаліста, таких як гнучкість, координація, швидкість та витривалість, використовуються дівчатами – спортсменками. В неділю на двох сусідніх кортах вирували змагальні пристрасті. Чоловіки відіграли матчі 2-го туру Корпоративної ліги Волині, а дівчата боролися за медалі та титули Чемпіонату України з художньої гімнастики.

Про призерів гімнастичної першості можна почитати на спеціалізованих сайтах, а ми прозвітуємося про те, як відбувалися події в другому турі КЛВ. І тут слід помітити той факт, що в звітних матчах вистачило і драматизму, і непередбачуваності, і справжньої чоловічої боротьби. Жодна з команд в турнірній таблиці не залишилася без очкових надбань. Хоча краще за всіх в цьому показнику команда «Рятівник», що набрала 7 залікових балів. Далі на відстані одного очка крокують «Мотор» та «AMFV Team».

Відкривали програму туру «КрошуСтар» та «Модерн-Експо». Забігаючи наперед слід зауважити, що доля цього поєдинку остаточно вирішилася протягом останньої хвилини гри, що у сезоні стало справжнім модним трендом. Звітний матч виключенням не став. Адаптація до зменшеної версії звичного майданчика тривала недовго і суперники з бажанням пішли у наступ. Велика кількість ударів між тим цілі не досягала і забитих м’ячів чекати довелося цілих вісім хвилин. Гравець господарів, на яких особливо ніхто ставку не робив, Андрій Куран завершив атак «крошівців» влучним ударом. Гол другого номера «волошкових» став підсумком першого тайму.

В другій половині «Модерн-Експо» доклав багато зусиль, аби переломити хід поєдинку. Безліч спроб пробити голкіпера «КроШустар» так і залишилися спробами. А ось Андрій Наконечний з команди «німецького» заводу свій шанс на лівому фланзі атаки використав на 100% - 2:0. Запахло сенсацією. Час спливав, а «модернівцям» тотально не щастило. Лише коли до фінального свистка залишилося трохи більше 60 секунд ігрового часу, у гостей стало виходити заганяти «селект» у сітку воріт опонентів. Спочатку Віктор Юреньов загнав кулястого у рамку, а через мить Валерій Галієв зрівняв рахунок 2:2.

Проте рівновага протрималася лічені секунди і перед самим сигналом про завершення шалька терезів успіху остаточно схилилася на бік «КрошуСтар». Це юний Роман Поліщук приніс першу перемогу своїй команді в ігровий час. А ось у серії післяматчевих пенальті «модернівці» були більш вправними – 1:2.

 

В другій грі однойменного туру серйозні випробування чекали на команду «Мотор». Розлючений стартовою поразкою у «корпоративці» луцький «Tatrafan», з перших хвилин почав осаду воріт суперника, раз за разом розчаровуючи Анатолія Сивого влучними ударами у сітку. Досвідчені гравці «моторівців» Павло Котру та Олександр Ващук мало що могли протиставити швидкій та ефктивній грі суперника. Попри всі прогнози та розклади «Tatrafan» пішов на перерву за рахунку 5:3 на свою користь.

Після відпочинку гойдалки продовжилися, аж доки команда-«двигун» не розкрутилася на максимальну кількість обертів і за кілька хвилин до фінального свистка зуміла вийти вперед. Проте «Tatrafan», як і в сюжеті попереднього недільного поєдинку, вирішив  залишитися у тренді і на останній хвилині після голу Віктора Сентюрова рахунок зрівняв. А «моторівець» з Ківерець Олександр Ващук закінчив останню комбінацію протистояння своїм влучним пострілом і приніс своїй команді першу Вікторію з мінімальним рахунком 7:6. Як і першій грі туру невеличка сатисфакція за поразку в ігровий час вдалася клубу «Tatrafan» у серії обов’язкових шестиметрових ударів – 2:3.

 

 

 

Третій матч 2-го туру Корпоративної ліги Волинської області між командами дебютантами змагань під егідою АМФВ очікувався з не аби якою цікавістю. Адже у складах обох команд є чимало досвідчених і яскравих гравців. Жвавий початок матчу подарував ГОЛепад у виконанні обох команд, ті вболівальники які запізнилися або відволіклися на сусідній майданчик де проходили змагання з художньої гімнастики пропустили стрімкі атаки «юнайтівців» та комбінаційні дії «енергетиків». Стартові хвилини вмістили в себе левову частку голів Романа Дмоховського, Олександра Грицюка, Андрія Бойка, а за Волинських енергетиків відзначилися ті, хто і повинні вести команду за собою Петро Назарук та Роман Козачок. Далі гра заспокоїлася, а команди почали обмінюватися позиційними атаками. Рівна гра супроводжувалися на протязі всього матчу, навіть коли за декілька хвилин до завершення Андрій Тучкевич вивів «MD» вперед і здавалося б забив переможний гол, Роман Козачок відразу ж зрівняв рахунок потужним ударом прошивши оборонні редути суперника. Справедливий нічийний результат у грі, а в серії пенальті влучнішими були гравці команди «MD United».   

 

 

Гра одного з фаворитів турніру проти представників асоціації не дарма була винесена на кінець ігрового дня. Емоційність і напруження вирували на майданчику і за його межами на протязі всього матчу. Активніше почала «фут зальна спільнота» завдаючи удари по воротах суперника. Далі Іван Мартинюк вивів своїх колег  по футзальному цеху вперед, поки ФК Рятівник намагався нащупати власну і добавити влучності власним ударам «АМФВ тім» втратили декілька власних моментів збільшити перевагу у матчі. За що були покарані на останній хвилині тайму, попри рикошет Андрій Мельник зрівняв рахунок. У 2 таймі заряд боротьби  і емоцій спалахнув з новою силою, «рятівники» явно прибавили у швидкості і суперникам стало важче працювати у захисті, моменти створювалися гольові. Гольові гойдалки супроводжувалися на протязі всього тайму, Іван Мартинюк оформив хет-трик, а Дмитро Кузнєцов філігранним ударом збільшив гольовий доробок команди, попри ці гольові дії «асоційованих працівників», «рятівники» по справжньому врятували цей матч, результативними діями відзначилися Віктор Терещук, Олександр Якимчук, Сергій Денисюк, Дмитро Журавський і здобули перемогу у матчі. Повний набір очкових здобутків у матчі взяти не вдалося, адже перемогу в серії пенальті здобула команда «AMFV team».

 

Детальні дані гравців, голів, фолів, журналістський огляд, фото та відеоматеріали кожного матчу дивіться за єдиним посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?calendar

 Фотоогляди матчів підписуйтеся і чекайте на - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

 Підписуйтеся на відеоканал та не пропустіть своє відео - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A