«Рятівники» усіх потопили…

Відбувся третій тур Корпоративної ліги Волині, де були зафіксовані цікаві та несподівані результати. ФК «Рятівник» відірвався від переслідувачів; «KroshuStars» та «MD United» несподівано заскочили на призові позиції; «Мотор» та «AMFV Team» розчарували своїх прихильників; "Енергетики" лише на останніх секундах святкували свою першу перемогу; «Модерн-Експо» та «Tatrafan» вдруше поспіль поступаються опонентам… 

 

Мотор – ФК Рятівник

Обидві команди мали у своєму активі по дві перемоги та були лідерами КЛВ 2018. Перемога давала великі преференції: адже так звана гра за 6, а то і 7 очок - це вам несмішки… Перший матч третього туру розпочався досить швидко та насичено. На другій хвилині поєдинку Андрій Мельник та Мирослав Лащук засвітили на табло дві одинички – 1:1. В умовах меншого майданчика атакували обидві команди, м’яч літав від одних воріт  до інших - і на перший план вийшла жага до перемоги та виконавча майстерність. На 6-7 хвилинах волинські рятувальники провели дві разючих та результативних атаки зусиллями Андрія Мельника та Олександра Якимчук – 1:3. Натомість Павло Котур влучив у перекладину, а Вадим Романюк не зумів втрапити у порожні ворота… На майданчику панувала справжня чоловіча боротьба, нервовість, фоли… Усе нагадувало суботній матч Динамо-Шахтар… А під завісу тайму віртуозна комбінація помаранчевих завершилася прострілом Віктора Абрамчука, що змусив захисників зрізати круглого у власні ворота – 1:4.

Після перерви сині усім складом кинулися рятувати гру, однак потужна трихвилинка від «Рятівника», провал у захисті «Мотора» дозволив Дмитрові Журавському та Андрієві Мельнику двічі засвітити на табло несподівані 1:7. Мотористи взяли тайм-аут - і за 6 хвилин до кінця спробували ризикнути:гра із п’ятим польовим особливих дивідендів не дала. Андрій Мельник дальнім пострілом забив свій п’ятий м’яч. Мирослав Лащук зумів таки пробити Станіслава Анісімова, а за хвилину і Микола Дідичук – 3:8. Однак рятівників цього ранку було не зупинити: Дмитро Кислюк встановив остаточний рахунок на табло – 3:9.

У серії післяматчевих пенальті перемогу також святкували Волинські ДСНСники – 3:2, Василю Вадищеву потрібно ретельніше готуватися до подібних ударів. «Мотор» у результаті скотився аж на четверту сходинку у турнірній таблиці, ФК «Рятівник» же наростив гандикап у чотири пункти!

 

«MD United» - «AMFV Team»

Очна боротьба за другу сходинку у турнірній таблиці розпочалася досить жваво. Уже на перших хвилинах Роман Дмоховський влучив у поперечину воріт Романа Трофімчука… На третій хвилині досвідчений ветеран Олег Мартин красиво прийняв м’яч, поклав корпус на пробив у дальню дев’ятку – 0:1. Однак на 5 хвилині Олександр Грицюк не менш красиво пробив з розвороту – 1:1. А під завершення тайму «АМФВ» взагалі розклеїлося… Спочатку Андрій Тучкевич реалізував штрафний удар (кулястий якимось дивом оминув стінку); згодом два голкіпери (граючий у полі Дмитро Притулюк та діявший у рамці Роман Трофімчук) не розібралися, хто має вибивати м’яча - і Андрій Тучкевич зумів проштовхнути шкіряного поміж обох; а за кілька секунд Олександр Грицюк потужним та дальнім пострілом деморалізував команду – 4:1 на перерву…

Обмін ударами Романа Дмоховського та Олександра Миронюка рахунку у матчі не змінив: перший влучив у поперечину, а другий махнув мимо… Ризикнувши та перелаштувавшись на гру із п’ятим польовим, Дмитро Притулюк двічі влучав у перекладину або добре діяв Анатолій Подолюк у рамці. За хвилину до кінця Олександр Миронюк таки зумів скоротити відставання 4:2, але на більше не вистачило часу.

У серії післяматчевих пенальті прямо у свого колишнього голкіпера примудрився влучити перспективний тренер Юрій Павельчук. 3:1 - і «MD United» заходить на призову позицію…

 

«Модерн-Експо» – «Волиньобленерго»

В третьому матчі 3-го туру на 3-й хвилині поєдинку «Модерн-Експо» – «Волиньобленерго» 17-й номер гостей Роман Козачок вписав своє ім’я в ігровий протокол, як автор першого голу. Доволі потужна та енергійна «торсида» енергетиків оплесками зустріла цю подію. Проте свято переможного рахунку тривало недовго. «Модернівці» на правах господарів дочекалися своїх гольових шансів і протягом двох хвилин двічі вразили ворота суперника. Спочатку тезка Романа Козачка по 17-му легендарному ігровому номеру «експозаводчанин» Андрій Мединський зрівняв рахунок, а далі Валерій Галієв закінчив атаку господарів ударом впритул.

Баланс відновився напикінці тайму. Швидка атака енергетиків закінчилася голом Данили Дзюбинського. До сигналу на перерву обидві команди мали шанси на успіх, але рахунок 2:2 став підсумком першої половини гри.

В другій тринадцятихвилинці напруження відчутно зросло. Стало більше боротьби та гострих моментів. Ціна помилки стрімко зросла і гравці обох команд максимально обережно діяли під час захисту власних воріт, іноді за рахунок фолів стримуючи атаки своїх візаві. За таких обставин долю поєдинку міг вирішити єдиний вдалий випад. «Пофартило» гостям, котрі з правого флангу атаки зуміли стараннями Олега Ятчука низом заганти «селект» у сітку воріт «Модерн-Експо».

Серія післяматчевих пенальті вмістила в себе величезну кількість невдалих спроб і закінчилася з мінімальною перевагою 2:1 на користь переможців матчу – клубу «Волиньобленерго».

  

«KroshuStar» - «Tatrafan»

Західне дербі за назвами клубів та «заруба» по суті – саме так мало називатися протистояння між «KroshuStar» та «Tatrafan». Проте початок зустрічі та її подальший хід показали, що до звітного матчу більш налаштованими підійшли кравці з німецького заводу. Вже у дебюті зустрічі Юрій Куран та Олександр Моніч почали закладати фундамент крупної перемоги. До кінця першого тайму рахунок став вже 4:0 після голів Андрія Курана та Тараса Лукашука, а «Tatrafan» усі свої чисельні моменти тотально марнував.

Після відпочинку на ігровому  майданчику мало що змінилося. «Крошу» продовжував тиснути та забивати м’ячі. Дві дублі поспіль оформили забивні Олександр Моніч та Тарас Лукашук. Гості зуміли відповісти небезпечним ударом у дальній кут, але впевнено зіграв голкіпер «волошкових» Сергій Ціхоцький.

Команди обмінялися тайм-аутами і на закінчення свої голи забили Олексій Губиш та Роман Поліщук з команди «KroshuStar», а гол престижу за «Tatrafan» провів Андрій Заклекта.

Обов’язкова процедура пробиття пенальті закінчилася на користь гравців «Tatrafan», котрі хоч трішки підсолодили гіркоту поразки. Дається в знаки робоче відрядження "серця" «Tatrafan» Вадима Морозюка! Сподіваємося Вадим привезе позитивний настрій та потрібні слова із сонячної Вірменії!

 

Наступний тур Корпоративної ліги Волині відбудеться уже у червні. Усі команди мають чудову нагоду відпочити, попрацювати над помилками, та з новими емоціями продовжити боротьбу за чемпіонство.

 

 

Детальні дані гравців, голів, фолів, журналістський огляд, фото та відеоматеріали кожного матчу дивіться за єдиним посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?calendar

 

Фотоогляди матчів підписуйтеся і чекайте на - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

 

Підписуйтеся на відеоканал та не пропустіть своє відео - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A

 

 

3 червня (неділя)

 

ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

Корпоративна Ліга Волині. 4 тур

10.00            Мотор – MD United

11.00            Волиньобленерго – AMFV Team

12.00            Tatrafan – Модерн-Експо