Ударна футзальна декада

Небувало спекотне літо у розквіті. Відцвітають липи та дозрівають вишні. Перші десять днів червня вмістили в себе цілу низку турнірних подій. Відбулися матчі четвертого та п’ятого турів Корпоративної ліги Волині. Стартував дитячий турнір у п’яти вікових категоріях та розпочали турнірну ходу команди-учасниці Літнього чемпіонату Волині з футзалу. В усіх першостях вистачало драйву та справжньої боротьби.

І якщо у «регулярці» КЛВ практично все зрозуміло з переможцем, то в двох інших змаганнях все тільки розпочинається. Розібратися в суперечках юних футзалістів важко, але після двох зіграних турів важко спрогнозувати імена претендентів на нагороди вищого ґатунку. Така ж ситуація і в дорослому чемпіонаті, де командам слід визначитися в якій з трьох ліг-боксів вони битимуться за призові місця. Проте «розкачуватися» ніхто не збирається і перший тур подарував вболівальникам чимало цікавих миттєвостей.

 

Розпочнемо з самих маленьких. В перших турах минулого вік-енду дітлахи відразу на двох майданчиках СК «Адреналін Сіті» демонстрували свій футзальний фах у поєдинках із ровесниками. Без поразок в стартовий день залишилися представники клубу «Універсал», котрі в двох вікових категоріях перемогли тричі. Але заплутана турнірна ситуація може змінитися вже наступних вихідних, коли збільшиться кількість зіграних матчів, а з нею ігрові показники команд. Лише у першості «U-13» все математично та зрозуміло, адже шість команд зіграло по три матчі, залишивши остаточну «розборку» на наступну суботу. Із стовідсотковим переможним результатом свою дистанцію подолали юні гравці «Штурму», тричі обігравши своїх візаві. Їм на п’яти наступають футзалісти «Юніор-Мідас» та «Олики», котрі змогли здобути по дві стартові перемоги. Багато що вирішиться в очному протистоянні «Штурму» та «Юніор-Мідас» вже за тиждень.

 

Літній чемпіонат Волині

Теремно-Хліб – Альянс – 10:2

В суботу з обіду до вечора були зіграні поєдинкі 1-го туру Літнього чемпіонату. Матч-відкриття  розпочався з автоголу у ворота «Альянса», котрий не зважаючи на статус дебютантів офіційних футзальних турнірів виглядав гідно у стартові хвилини двобою з «Теремно-Хліб». Проте прикра помилка відверто зіпсувала настрій гостям, котрі в першій половині зустрічі ще чотири рази були вимушені розпочинати з центру майданчика. Досвідчені представники хлібного бренду області вміло користувалися помилками своїх опонентів та вписали в ігровий протокол дані авторів голів: Володимир Маляр, Анатолій Марчук та Олександр Шипер.

По перерві команда хлібопіків продовжила нарощувати свою перевагу. Ветеран футзального руху Анатолій Марчук оформив дубль, а Сергій Дорецький став останнім з польових гравців «червоно-жовтих», які відзначилися в звітному поєдинку. А за кілька хвилини суддя-інформатор звично оглошував прізвища та імена авторів хет-триків тих же Анатолія Марчука та Сергія Дорецького.

За доволі трагічних 9:0 гостям таки вдалося «розмочити» рахунок стараннями Романа Павленко, а згодом і скоротити відставання після автоголу Анатолія Марчука. Проте Анатолій за секунди виправився і забив свій четвертий правильний м’яч, підсумувавши результат гри – 10:2 на користь «Теремно-Хліб».

 

Бережанка – Бешкетники – 8:4

Лише 2 хвилини з невеличким знадобилося капітану «Бешкетників» Ігорю Шевельову аби відкрити рахунок у поєдинку з «Бережанкою». Абсолютний чемпіон Третьої ліги ювілейного чемпіонату області філософськи поставився до стартової помилки у захисті та шукав щастя у наступі. Хоча на 8-й хвилині господарі прогавили ще один випад суперника і Віталій Бабій запалив на табло «двійку». Що правда до перерви «екс-козак» Богдан Затериха скоротив відставання до одного пункту і команди пішли на «перекур».

Відпочинок явно пішов на користь «Бережанці», яка збільшила тиск на ворота харизматичного Євгена Лесика і … пропустила. Лідер атак суперника Ігор Шевельов у фірмовому стилі з лівої поцілив у дальній кут. А вже за  кілька хвилин рахунок став нічийним після автоголу гостей та влучного пострілу досвідченого козака Михайла Кисельова.

За 5 хвилин до сирени про закінчення гри команди обмінялися забитими мячами, а далі ігрова та гольова ініціатива перейшла до господарів майданчика. Низка дублів у виконанні «бордових» дозволила господарям отримати впевнену перемогу у стартовому поєдинку 1-го туру в дивізіоні «В».

 

FC Respect – Бренд – 2:2

Програму 1-го туру у дивізіоні «С» відкривало протистояння третьолігового клубу «Respect» та луцького «Бренду», який минулого сезону грав у Суперлізі та брав участь в Кубку регіонів АФЛУ. Слід зауважити, що господарі виставили на гру повний кадровий ресурс, а їх візаві предстали перед глядачами у дещо експериментальному складі з однією заміною.

Така диспозиція стала запорукою інтриги у матчі. Досвідчений «Бренд» діяв академічно та частіше бив у рамку воріт, але суперники «огризалися» доволі небезпечно. Саме під час одного з контрвипадів і було відкрито рахунок після влучного удару Дмитра Боровського. А перед цим моментом дві чудові нагоди загнати м’яч у сітку чужих воріт змарнували підопічні Назара Бугайчка. До сигналу на перерву «Бренд» провів кілька небезпечних атак, проте перевага «поважної» команди в один гол виглядала цілком логічною.

По перерві «Бренд» рахунок зрівняв. Спрацювало натреноване вміння розігрувати стандарти. Розіграш штрафного закінчився потужним ударом Олександра Лисенка. Проте менше ніж за пів хвилини Іван Заліпа невідпорно пробив по воротам гостей і відновив мінімальний гандикап.

Старання гостей врятувати гру довгий час були марними. М’яч вперто не ліз у ворота, а контр-атаки команди «Respect» зберігали небезпеку програти з крупним рахунком. Врятувати бодай одне очко «Бренду» вдалося за 30 секунд до фінальної сирени, коли Дмитро Герасимчук з гострого кута пробив кіпера господарів. Бойова нічия – 2:2.

 

Спартак – Радивилівмолоко – 3:2

Зустріч між добре знайомими колективами відкривала для них літній чемпіонат області. Дві команди прагнули відзначити цю подію стартовою перемогою. Для «Спартака» в складі якого грають багато титулованих гравців з «динамівським» минулим, початок матчу видався важким, і як наслідок з пропущеним голом від Андрія Бартошука. Проте надалі «спартачі» взяли гру під свій контроль. Затяжні атаки не давали спокою для захисту «радивиліва» і наприкінці тайму Антон Капаєв зрівняв рахунок. Відпочинок пішов на користь «Спартаку», який продовжив свою гру з ціллю здобути перемогу, завдяки голам Миколи Казьмирука та Вадима Іванюка ціль було досягнуто. Підсолодив гіркоту поразки для «Радивилівмолоко» Олександр Горбачевський, який своїм голом оформив остаточний рахунок у матчі 3-2.

Ярд – Сахарадо - 2:7                                                                                                   Жвавий початок матчу вмістив у собі по голу у виконанні обох команд. Сергій Примачок та Ярослав Ярош відзначилися результативними діями у складі своїх команд. Проте «сахарники» на цьому не зупинилися і за мить «екс-брендівець» Микола Жук зробив рахунок 2-1, після цього гра набула однотипного характеру. Атака на атаці від гравців в темно-синіх футболках і як наслідок 3-1 після першого тайму. Другий тайм став продовженням першого, «Ярд» зумів відзначитися одним голом, а «Сахарадо» 4 рази. Підсумкові 7-2 і впевнена перемога Сахарадо.

 

Олімп – Камаз Агро – 0:1                                                                                Представник Суперліги Волинської області прибув на гру в обмеженому складі, що збільшило мінімальні шанси «Олімпа» на перемогу. Проте варто відзначити команду Валерія Івахненка, яка гідно протистояла більш титулованому супернику. «Камазівці», як і личить фавориту матчу, з перших хвилин взяли м’яч під свій контроль і в академічному стилі, не форсуючи подій, почали шукати шанси біля воріт суперників. Гра не запам’яталася великою кількістю гольових моментів, але закарбувалася у пам’яті вболівальників гостей потужним гольовим ударом Владислава Панькевича, який приніс перемогу своїй команді. Олімпійці свої моменти не реалізували, адже у воротах «Камазу» свою непересічну майстерність демонстрував Євген Кречковський.

 

Корпоративна ліга Волині

KroshuStars – ФК «Рятівник» - 1:6  п. 1:2

У цьому поєдинку зустрічались лідери турнірної таблиці, але гості відразу дали зрозуміти, що першу сходинку вони віддавати не збираються. Контроль м’яча і класне переміщення по майданчику дали свої плоди на третій хвилині, влучним пострілом голеодор «силовиків» Андрій Мельник виводить команду вперед. На досягнутому Андрій не зупинився і всередині першої половини збільшує перевагу своєї команди до двох м’ячів а у свій доробок «дубль». Господарі так і не зуміли вкінці тайму втримати швидкого та енергійного Андрія Мельника який оформляє у матчі «хет-трик», а на табло 0-3, з таким рахунком команди пішли на відпочинок.

У другій половині гра йшла за тим же сценарієм. Всередині тайму лідер «Рятівників» Віктор Абрамчук збільшує перевагу своєї команди, та отримує у свій адрес овації трибун, а його одноклубник Володимир Симчук робить рахунок розгромним. Наприкінці матчу господарі відквитали один м’яч зусиллями Романа Павловея, а на останній хвилині протистояння все той же нестримний Андрій Мельник забиває «покер» та ставить жирну крапку у цьому матчі 1-6.

У серії післяматчевих шестиметрових перемогу святкували гості перегравши своїх опонентів з рахунком 2-1.

 

MD United – KroshuStars – 3:4 п. 4:5

Цей поєдинок для обох колективів був як то кажуть за «6» очок. Вже у старті поєдинку господарі пішли всіма силами вперед, щоб забити швидкий м’яч і за це двічі поплатились. Швидкі контр випади зуміли реалізувати Роман Поліщук та Тарас Лукашук і на табло 0-2. Після пропущених гра так і не втратила того русла і «зіркова» команда Kroshu ще мала низку моментів щоб збільшити рахунок. Наприкінці тайму зусиллями Олександра Грицюка господарі зуміли відквитати один м’яч, але відразу Олександр Моніч знову робить для своєї команди перевагу у два м’ячі 1-3, з таким рахунком колективи і пішли на відпочинок.

Після розмови у перерві капітан команди MD Роман Дмоховський вже на початку тайму дав поштовх для своїх одноклубників забивши м’яч і скоротивши рахунок до мінімуму. Гра так і йшла на зустрічних курсах практично до кінця поєдинку. За дві хвилини до завершення чудову атаку завершив Андрій Тучкевич та встановив рівновагу у поєдинку і здавалось все, матч так і завершиться, але за сім секунд до фінальної сирени Валерій Криницький прекрасним ударом перекинув голкіпера та здобув для своєї команди бажані три пункти 3-4.

Для визначення переможця у серії післяматчевих шестиметрових командам знадобилось аж 14 ударів, де з рахунком 5-4 перемогу святкували гості.

 

Модерн-Експо – AMFV Team – 8:3 п. 1:3

З перших секунд обидва колективи дали зрозуміти, що поєдинок має бути дуже веселий, але за першу хвилину на двох нанесли шість ударів. Після чудової атаки на третій хвилині Юрій Онищук виводить гостей вперед, але за хвилину гарматним пострілом Вадим Соловонюк відновлює паритет у матчі. Після забитого, господарі почали грати більш активніше і це в середині першої половини принесло успіх, гарно розіграна комбінація і Анатолій Денисюк виводить свою команду вперед. До завершення тайму рахунок так і не змінився 2-1, з яким команди пішли на відпочинок.

Відразу у другій половині гості розпочали гру з п’ятим польовим і вже на першій хвилині Вадим Соловонюк міг збільшити перевагу, але ударом в пусті влучив у стійку воріт. А за хвилину після чудової гри у стінку Юрій Онищук робить «дубль» і відновлює рівновагу у матчі. Середина другої половини виявилась переломною у матчі, адже три гравці «Модерна» мали у свому активі по «дублю»: першим у свій доробок це зробив Анатолій Денисюк після нього швидкий Павло Рузак, а далі своєю гарматою Вадим Соловонюк. Але самою гольовою виявилась остання хвилина поєдинку: «хет-трик» оформляє Анатолій Денисюк, відразу Олександр Миронюк скорочує рахунок, а крапку у матчі поставив Андрій Коструба 8-3.

А ось у серій післяматчевих шестиметрових фортуна посміхнулась AMFV Team 3-1.

 

Татрафан – ФК «Рятівник»  - 2:7 п. 0:2

З самого початку поєдинку гості розпочали контролювати м’яч і це відразу втілилось у забиті голи, швидкий Андрій Мельник вже на четвертій хвилині у свому активі мав «дубль». Господарі швидко відквитали один м’яч зусиллями Валентина Черняка, який у ефектному стрибку забив головою «шкіряного» у сітку воріт. Але цей м’яч у першій половині був єдиним для «кіношників» надалі забивали лише «силовики»: в середині тайму у проміжку двох хвилин відзначились Сергій Денисюк, Руслан Гоза та Дмитро Журавський, а наприкінці «хет-трик» оформив Андрій Мельник 1-6, з таким рахунком колективи і пішли на відпочинок.

Друга половина матчу проходила в тому ж руслі, але була менш щедра на голи. Лише всередині тайму глядачі побачили забитий м’яч у виконанні Сергія Денисюка, який записує у свій актив «дубль». За такого рахунку гості сміло йшли вперед, але гарна гра господарів у контратаках призвела до взяття воріт, свій «дубль» оформив Валентин Черняк, який і поставив остаточку крапку у поєдинку 2-7.

Перемогу у серії післяматчевих шестиметрових з рахунком 2-0 святкували гравці ФК «Рятівник».

А наступних вихідних на юних та дорослих футзалістів чекають чергові випробування у вигляді офіційних турнірів, що були описані у звітному матеріалі. Прикрасою першого ігрового дня у суботу 16 червня окрім дитячих та чоловічих перегонів стане потужний турнір з художньої гімнастики серед дітей та юніорок. Спортивне життя вирує, а тому запрошуємо всіх любителів спорту до СК «Арена Спорт», де на власні очі можна буде побачити справжній драйв, непідробні емоції та драматизм боротьби.

 

Детальні дані гравців, голів, фолів, журналістський огляд, фото та відеоматеріали кожного матчу дивіться за єдиним посиланням -http://amfv.com.ua/matches/?calendar

 

Фотооглядиматчівпідписуйтеся і чекайте на -https://www.facebook.com/futsalvolyn/

 

Підписуйтеся на відеоканал та не пропустітьсвоєвідео - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A

 

 

 

16 червня (субота)

ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

2-й тур. Літній чемпіонат Волині

Дивізіон С

19.00                   Радивилівмолоко – МФК Бренд

20.00                   FC Respect – Спартак

Дивізіон А

21.00                   Теремно Хліб – Бережанка

 

МАЙДАНЧИК №1

2-3-й тур. Дитячий літній міні-чемпіонат Волині з футзалу

        

10.00                   U-7             Універсал– Адреналін12 - 3:0

10.40                   U-9             Адреналін11 – Юніор-Мідас - 1:4 

11.20                   U-7             Адреналін12 – Юніор-Мідас - 1:5

12.00                   U-11          Адреналін08 – ЖФК Легіон - 3:2

12.40                   U-13          Юніор-Мідас – Адреналін07 - 2:1

13.20                   U-13          ДФК Штурм – ФК Олика - 4:1

14.00                   U-11          ЖФК Легіон – Юніор-Мідас - 0:7

14.40                   U-15          ДФК Штурм – ФК Олика - 4:0

15.20                   

 

17 червня (неділя)

ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

Корпоративна Ліга Волині. 6 тур

10.00                   Tatrafan – MD United

11.00                   Волиньобленерго – KroshuStarsLutsk

12.00                   AMFV Team – Мотор

13.00                   ФК Рятівник – Модерн-Експо

Корпоративна Ліга Волині. 5 тур

14.00                   Волиньобленерго – Мотор

2-й тур. Літній чемпіонат Волині

Дивізіон В

15.30                   Вікторія – Ярд  

16.30                   Мідас – Альянс

Дивізіон А

17.30                   СпецТех-Сахарадо – Олімп

 

МАЙДАНЧИК №1

2-3-й тур. Дитячий літній міні-чемпіонат Волині з футзалу

09.20                  

10.00                   U-7             Адреналін12 – Універсал - 4:4

10.40                   U-7             Юніор-Мідас – Універсал 1:7

НАГОРОДЖЕННЯ!

11.20                   U-9             Юніор-Мідас – Універсал - 0:1 

12.00                   U-9             Адреналін11 – Штурм - 3:2 

НАГОРОДЖЕННЯ!

12.40                   U-11          ЖФК Легіон – ДФК Штурм - 2:1

13.20                   U-11          Юніор-Мідас – Адреналін08 - 3:1

НАГОРОДЖЕННЯ!

14.00                   U-13          PowerРожище – Адреналін07 - 3:2

14.40                   U-13          Вілія Млинів – ФК Олика - 0:9

15.20                   U-13          Юніор-Мідас – ДФК Штурм - 0:4

16.00                   U-13          Вілія Млинів – PowerРожище - 1:0

НАГОРОДЖЕННЯ!

16.40                   U-15          Адреналін05 – ФК Олика - 6:3

17.20                   U-15          Вілія Млинів – ДФК Штурм - 1:2 

18.00                   U-15          Адреналін05 – Вілія Милинів - 6:2

 НАГОРОДЖЕННЯ!