В Корпоративці гарантовано новий чемпіон

Після того, як минулорічний чемпіон КЛВ «Модерн-Експо» склав свої повноваження, поступившись у двобої плей-офф амбітному клубу «Волиньобленерго» (0:1 та 1:4), турнірна інтрига лише зросла. Тепер на підопічних Петра Назарука у фінальних «розборках» чекатиме переможець регулярної першості «МНСівський» клуб «Рятівник».

До речі півфінальне протистояння «Рятівника» з командою чиновників АМФВ стало справжньою прикрасою минулого футзального вік-енду, що крім матчів КЛВ вмістив в себе заключні поєдинки відбірної частини Літнього чемпіонату Волині. За підсумками вирішальних поєдинків остаточно визначилися склади трьох ліг і тепер наступних вихідних «літники» розпочнуть боротьбу за комплекти нагород. Також не лишили байдужими глядачів цікаві ігри 1/8-ї Літнього кубку Волині, де вирували свої пристрасті.

 Звіти про матчі, котрі гралися минулих суботи та неділі в СК «Арена Спорт» в нашому традиційному огляді та у технічних підсумках кожного окремого матчу.

Фк Рятівник – АМФВ Тім

Дуже цікаве протистояння очікувалося в півфінальній парі між цими командами, «Рятівник» який впевнено крокую від самого старту Корпоративної ліги, зустрічався з «АМФВ Тім» гравці якої зігравшись по ходу турнірної дистанції в останніх матчах демонструють цікавий футзал. Старт матчу залишився за «рятівниками», провівши декілька небезпечних атак, в яких тільки завдяки діям голкіпера «асоційованої команди» Романа Трофімчука не вдалося вийти вперед. Проте незадовго, після розіграшу ауту захисники «АМФВ» не вгледіли за Олександром Якимчуком який з близької відстані розстріляв ворота суперників, так «Рятівник» повів у рахунку. Далі контроль у грі перейшов до «гравців асоціації», проте «рятівники» контролювали рахунок. Атака за атакою ішла на ворота Станіслава Анісімова який творив неймовірні речі у рамці, не даючи змоги зрівняти рахунок супернику. «Рятівник» розраховував на шанс в контратаці, один з таких небагато численних випадів вдалося перетворити в гол зусиллями Андрія Мельника. Останні хвилини матчу «АМФВ Тім» провели застосовуючи гру «в п’ять польових», проте більше ніж на один гол Юрія Павельчука не спромоглися. «Рятівник» повів у півфінальній серії.

Волиньобленерго – Модерн Експо

Ще одна півфінальна пара Корпоративної ліги Волині з футзалу повинна була вияснити хто сильніші «енергетики» чи «модернівці». Вже в самому дебюті поєдинку, майстер-клас з реалізації моментів показав Петро Назарук який вміло переграв голкіпера. «Енергетики» повели і в притаманному для себе стилі почали вичікувати наступної помилки суперника. «Модерн Експо» намагалися діяти агресивніше в атаці, проте підібратися ближче до воріт не могли, застосовуючи дальні удари які загрози не несли. Наприкінці тайму ближчими до того, щоб подвоїти свою перевагу були гравці «обленерго» проти свій момент Роман Козачок не реалізував. В другому таймі картина не змінилася, «Модерн Експо» старалися шось придумати в атаці і забити гол, а «енергетики» в свою чергу сконцентрувалися на обороні власних володінь, зважаючи на те, що замін було обмаль і рахунок їх влаштовував. Під кінець 2 тайму сили залишили і «Модерн Експо» і фінальний штурм вболівальники не побачили. «Волиньобленерго» робить перший крок до виходу у фінал. 

Вікторія – Камаз Агро

Камаз-агро забезпечивши собі вихід у вищий дивізіон цю гру проводив у «відпочинковому режимі», «Вікторія» у звичному обмеженому складі намагалася чинити опір більш іменитому супернику. Вже на самому старті матчу команди обмінялися голами, відзначилися Дмитро Перванчук та Віталій Тележинській. Гра проходила без центру поля і виходи 3 в 2 чи 2 в 1 для цього матчу були нормою, що безумовно радувало вболівальників на трибунах. Всередині тайму перевага «камазу» стала помітнішою і голи Владислава Панькевича і Ігора Заболотного стали логічним завершенням першого тайму. В 2 таймі «Вікторія» спробувала нав’язати боротьбу проте сил на весь тайм не вистачило, оголивши власні оборонні редути гравці «Вікторії» не втримали Романа Киценюка і Владислава Панькевича які зробили рахунок не пристойний 5-1. Дещо розслабившись гравці «Камазу» зразу були покарані голами Андрія Тучкевича та Павла Ольшевського. Підсумкові 5-3, «Камаза Агро» впевнено проходить груповий етап, а «Вікторія» гратиме у другому дивізіоні.

Олімп - Ярд

Для «Олімпу» ця гра мала б відкрити дорогу до другого дивізіону у разі перемоги над «Ярдом», забігаючи на перед, підопічні Валерія Івахненка з цим впоралися, а тепер про все попорядку. Гра розпочалася з позиційних атак у виконанні обох команд, ніхто не хотів розкриватися дотримуючись порядку у захисних діях. Так продовжувалося аж до останньої хвилини тайму, коли «олімпієць» Михайло Семенюк відкрив рахунок у матчі. Після голу «Олімп» ще більше сил кинув на утримання цього результату. Ярдівці намагалися скористатися цим, проте найти підходи до воріт «Олімпу» довгий час ніяк не могли. Коли Олександр Єфімчук на 22 хвилині матчу зрівняв рахунок, інтрига ожила з новою силою. Проте «олімпійська» команда правильно відреагувала на пропущений гол і вже за 3 хвилини вела з рахунком 3-1, це Михайло Семенюк і Юрій Онищук відзначилися забитими голами, доречі в останнього був день народження, знявши футболку під час святкування голу Юрій отримав в подарунок від арбітра матчу заслужену жовту картку, а від команди Юрій отримав перемогу, яка дає змогу вийти у другій дивізіон в літньому чемпіонаті Волині з фут залу.  

Бережанка - Мідас

Цікава гра очікувалася в протистоянні цих двох команд, «Береженка» яка літній чемпіонат проводить вище всяких похвал і «Мідас» з багатим досвідом виступів у різних змаганнях як і личить бореться за найвищі місця. Проте гра  в підопічних Юрія Павельчука не задалася з перших хвилин матчу, не реалізувавши своїх декілька моментів у відповідь пропустили від Вадима Качка, проте це був не єдиний гол до перерви. Владлен Лужин оформив дубль до 10 хвилини тайму. Гра складалася по сценарію «Бережанки», в кожному епізоді гравці в бордових футболках були швидші, впевненіші і влучніші. Тільки після шостого пропущеного голу від Юрія Подлєскова, «мідасівцям» вдалося розмочити рахунок, але питання про переможця було знято давно і шансів врятувати цей матч у них не було, до завершення матчу Богдан Затериха збільшив свій бомбардирський доробок, а Антон Абрамов з «Мідаса» відзначився результативним ударом. Чергова перемога колективу з Горохівського району дозволяє з оптимізмом дивитися вперед у вищому дивізіоні, а «мідасівцям» слід готуватися до наступних матчів і уникати таких провальних матчів.

Бешкетники – Теремно Хліб

2 серія волинсько-футзального серіалу «бешкетники бешкетують». Команда не з’явилася на гру з «Теремно Хліб». Технічна поразка у черговому турі і -3 до турнірної таблиці. Команду «Теремно Хліб» можна привітати з виходом до вищого дивізіону.

ЛІТНІЙ КУБОК

Камаз Агро – Альянс

Битва гіганта футзальних змагань – проти новачків, так можна охарактеризувати даний поєдинок. «Камаз Агро» вважався беззаперечним фаворитом зустрічі і лише чудо чи форс-мажор могли допомогти юним гравцям «Альянсу». Гра проходила з відчутним запасом сил і можливостей гравців «камазу», підсумкові 4-0 після першого тайму. До честі гравців «Альянсу» команда не знітилася перед більш іменитим суперником і намагалася чинити опір і проводити власні атаки до останньої хвилини матчу не дивлячись на рахунок і ігрову перевагу суперника. «Камаз Агро» здобуває прогнозовану перемогу, а «Альянс» отримав урок гри у футзал, який повинен піти на користь молодій амбітній команді.

Олімп – Бережанка

Кубкові матчі мають у своєму активі чимало сенсаційних результатів і непередбачуваних сценаріїв. Цей матч також можна віднести до таких. Вже на 2 хвилині матчу рахунок у матчі був 2-1 на користь «Бережанки», хоча першими рахунок у матчі відкрили «олімпійці». Проте подальшої гольової феєрії не відбувалося, такий стартовий голепад призупинився і очікувати наступного взяття воріт довелося доволі довго. Вболівальникам довелося спостерігати за цікавим протистоянням цих команд і в другому таймі, гра проходила з обопільними атаками команд. Другий тайм подарував масу емоцій, голів (7), красивих комбінацій, неймовірних сейвів  у виконанні голкіперів. В цій перестрільці більш влучнішими виявилися гравці «Бережанки» які і крокують далі.

 

Спартак – Теремно Хліб

Кубкове протистояння між цими командами немало фаворитів, адже у складі обох команд є чимало знавців гри у футзал тим більші очікування були від цієї гри. Проте боротьби не вийшло і крупну перемогу здобула команда «Спартак», яка ще в першому таймі вела у рахунку 6-0. В «теремнівців» в цьому матчі гра зовсім не клеїлася, як вони не намагалися підібратися до воріт «Спартака» і підібрати ключі до володінь у цьому матчі Миколи Казьмирука ніяк не вдавалося. Дещо з меншою результативністю пройшов другий тайм і команди явно догравали вже цей матч до фінальної сирени. «Теремно Хліб» зусиллями Володимира Маляра розмочили рахунок у матчі, а «спартаківці» відзначилися вдвічі менше ніж в першому таймі, лише тричі. Підсумкові 9-1 на табло і спартаківська команда крокує далі.

Бешкетники – Ярд

Чергова неявка «Бешкетників», цього разу на кубкове протистояння. Ярд попав в когорту команд, яким випав щасливий квиток в 1/4 стадію змагань до Вікторії і Мідаса.