Захоплюючий екватор ЛЧЛ. КАЛЕНДАР!

Фінал Літнього Кубку, неймовірні розклади у Вишці, битва лідерів у першій лізі та непередбачуваність Другої. Все це і багато іншого чекає на глядачів цього вікенду в КРЦ «Адреналін».

Традиційно суботні футзальні баталії розпочинає перша ліга і одразу ж трилером. Команди «Олімп» та «Мідас» досить дружні між собою, тренуються поруч уже багато років, а зіграних товариських ігор і не перелічити. Причому, рахунок товарняка спрогнозувати досить важко, а офіційної гри і поготів. Футзальний майданчик не зуміє посварити підопічних Валерія Івахненка та Юрія Павельчука, але емоцій у цій грі вистачатиме. Хто ж в результаті включиться у боротьбу за медалі?

Продовжать першолігові перегони не менш бойові колективи – лідери турнірної таблиці на даний момент. І біло-сині, і червоні ідуть без поразок та з максимально набраними очками… Команди уже зустрічалися у відбірній групі й «Спартак» вийшов із ситуації переможцем. Тому попередній рахунок 6:1 також буде додатковим стимулом для команди Андрія Ткачука!

 

У другій лізі кожен набраний пункт на вагу золота. У зустрічі «Ярду» та «Альянсу» мотивація для обох не потрібна. «Ярдівцям» перемога стовідсотково гарантуватиме комплект нагород, а молодим рожищанам останній шанс поборотися за трійку призерів. Досить цікаве протистояння двох самобутніх команд, але на боці червоних досвід здобутий у важких боях на різних турнірах, попередніх сезонах та у ветеранських баталіях.

У іншому протистоянні Другої ліги ситуація аналогічна. «Радивилівмолоко» перемога також гарантує або золото, або срібло тому підопічні Ігоря Кравчука налаштовані рішуче. Однак і у колег Ігоря Шевельова є свої аргументи з цього приводу. Якщо «Бешкетникам» вдасться здобути три пункти ситуація у лізі матиме карколомні розклади перед останнім туром. То у кого аргументи будуть сильніші?

 

Вища ліга нагадуватиме про минулорічний чи наступний повноцінний сезон, адже у цьому турі подарує просто захоплюючі поєдинки рівня Суперліги. «Камаз-Агро» та МФК «Бренд» боротимуться за першу сходинку, де продовжать з’ясовувати свої давні стосунки, причому підопічні Назара Бугайчука у більш виграшній позиції. Однак відсутність головного тренера брендівців у технічній зоні може як допомогти колективу, так і зашкодити. Гравцям Олега Юрчука потрібно набирати очки та надіятися на осічки конкурентів. Тож гра очікується із «вогником».

А от «СпецТех-Сахарадо» у протистоянні із «Бережанкою» може зробити серйозну заявку на медалі найвищого ґатунку. Перемога виведе їх у лідери та дасть певну прерогативу перед суперниками, проте і у підопічних Андрія Фесюка є свої амбіції. Якщо бордові зберуться на гру та продемонструють свій рівень то зможуть суттєво покращити свої позиції та закрутити інтригу у Вищій лізі. Цікаво хто ж очолить таблицю після третього туру?

 

Завершить вікенд перед маленькою відпусткою фінал Літнього Кубку Луцька. У неділю в ранці ми уже знатимемо хто ж виборе перший Літній трофей. Обидва колективи пройшли нелегкий шлях, але свої опонентів здолали доволі впевнено незважаючи на традиційні літні фактори. А хто підніме над головою кубок «Камаз-Агро» чи «Спартак» – побачимо вже 19 серпня!

А минулих вихідних команди зіграли чергові матчі, як в чемпіонаті, так і в півфіналах літнього Кубку. Про ці поєдинки в матеріалах наших кореспондентів.

1/2 фіналу літнього Кубку Луцька

Камаз-Агро – Бережанка 7:1

Команди використали максимальний запас часу до початку матчу, аби зібрати повноцінні колективи. Особливо це стосувалося номінальних господарів та фаворитів протистояння, які вирвали з якогось відпочинку «п’ятірку» ледь не перед самим стартовим свистком. Досить довго команди «пристрілювалися» одна до одної, а у середині тайму пішли голи. Перша «гармата» у ближній кут воріт «Бережанки» залетіла від Антона Дригульського. Дуже швидко Дмитро Перванчук додав ще один від себе – 2:0. Попри усі намагання футболістів у бордових футболках, такими цифрами перший тайм команди і закінчили.

Після перерви гравці «Камазу-Агро» могли дозволити собі грати від результату. Вони тимчасово віддали ініціативу суперникам та сподівалися на швидкі контрвипади. У підсумку все пішло якраз за їх сценарієм – Євген Кречковський був надійним у рамці, а Максим Ядловський двічі розписався у воротах номінальних гостей. «Бережанка» спромоглася відіграти один гол – Вахтанг Машава додав потрібну позначку напроти свого прізвища у протоколі матчу. Утім, більше зробити суперникам «камазівці» не дали. А самі ще тричі розписалися у чужих воротах – Антон Дригульський та Леонід Єфремов поповнили гольовий запас потужними та точними ударами. 7:1 – «Камаз-Агро» упевнено крокує до фіналу змагань.

 

Спартак – Мідас 6:3

У другому півфіналі Літнього Кубка команди також довго «запрягали». Гольову мовчанку порушив Дмитро Журавський, який скористався грубою помилкою суперників біля власних воріт та відправив «кулястого» повз голкіпера. Ближче до кінця тайму «червоні» подвоїли перевагу – Володимир Журибіда ідеально розпорядився часом та простором, які надали йому опоненти та фактично без перешкод поцілив у нижній кут воріт. Всуху виграти перший тайм номінальним господарям все ж не вдалося – незадовго до сирени Андрій Ковальчук скоротив відставання «Мідаса» - 2:1. 77-й номер «фіалкових» міг навіть зрівняти рахунок до сирени на перерву, однак не використав дуже хорошу можливість це зробити.

Не зміг Андрій Ковальчук – зміг Антон Абрамов. Саме його удар на 15-й хвилині гри запалив на табло другу «двійку». Утім, ще за декілька хвилин Антон Капаєв знову вивів «Спартак» уперед, використавши вихід віч-на-віч з воротарем. Зовсім скоро той-таки Антон Капаєв та Дмитро Журавський оформили «дублі» - 5:2. Інтригу в протистояння вніс голкіпер «спартаківців» Олександр Лещук, який несподівано пропустив несильний простріл у власні ворота, однак точний удар Богдана Капаєва поставив у матчі остаточну крапку – 6:3. У вирішальний етап змагань крокує «Спартак».

Літній чемпіонат Луцька

Мідас – Респект 3:6

Матчем втрачених можливостей може назвати цю гру команда «Мідас» і перемогою волі – клуб «Респект». «Мідас» більш активно розпочав зустріч, захопив ініціативу, тоді як «картаті» явно вирішили пограти «другим номером». На перших хвилинах ігрова перевага «фіолетових» конвертувалася в потужний удар з розвороту Олега Мартина на позиції «стовпа», але «Респект» врятувала штанга. Довгі паси від «поважних» майже в карний «Мідасу» часом були досить гострими, але тотальна ігрова перевага була за підопічними Юрія Павельчука, які за п’ять хвилин до перерви двічі добилися успіху. Здавалося це міцний фундамент для переможного завершення матчу, проте по перерві «Респект» було не впізнати: дуже високий пресинг в поєднанні зі швидкістю змусив помилятися суперників і вже за дві хвилини м’яч двічі побував у воротах «Мідасу». Щоправда на постійний тиск протягом усього матчу у «картатих» явно не вистачало, а тому «фіолетові» змогли знову вийти вперед. Рівновагу за 5 хвилин до кінця відновив потужним ударом Ігор Савич. Ось тут «Мідас» і попав в пастку: бажання повернути перевагу раз за разом оголювало тили «фіолетових» і тим більше шансів з’являлося у контратак «картатих». Після того, як «Респект» вийшов вперед, «Мідас» розпочав гру з «п’ятим», але це призвело лише до того, що Ігор Савич оформив в цій грі покер, і встановив остаточний рахунок 6:3 на користь свого клубу.

Спецтех Сахарадо – Теремно Хліб  18:2

Зважаючи на той факт, що лише четверо «пекарів» спромоглися вийти на майданчик захищати честь клубу, інтрига в матчі точилася лише навколо двох питань: чи рахунок перейде за цифру 20, і чи зможуть «теремнівці» забити бодай гол. Чисельну перевагу «цукровики» відразу конвертували  у два швидкі голи від Віталія Палюха, а далі розпочали такий собі тренінг утримання м’яча та розіграшу позиційних атак. В першому таймі рахунок залишався «сухим», а от забити навіть не один, а два голи престижу «пекарі» змогли у другому таймі, коли гравці «Сахарадо» розпочали відпрацьовувати гру з «п’ятим». Що стосується другого питання можливої інтриги, то рубіж в двадцять голів «цукровики» не подолали – для цього їм не вистачило лише двох м’ячів.

МФК Бренд – Бережанка        5:2

Літо – час відпусток і певно з цієї причини «Бережанка» ледь назбирала на звітний поєдинок 5 бійців. Тому єдина раціональна тактика на гру для хлопців у бордовому полягала у тому, щоб віддати супернику простір і шукати щастя у контратаках. І на першій же хвилині ця тактика спрацювала – Вахтанг Машава першим опинився на добиванні відбитого Дмитром Притулюком м’яча. Щоправда, «Бренд» зрівняв рахунок і вийшов вперед досить легко і невимушено. Дальній постріл Дмитра Заболотька і сольний прохід Дмитра Герасимчука стали несподіванкою для захисту гостей. Після цього гра вирівнялася, гравці «Бренда» тримали у постійній напрузі оборону суперника, але надскладних завдань не ставили, а «Бережанка» при першій-ліпшій нагоді намагалась створити загрозу воротам господарів і часом виходило досить гостро. Такий перебіг подій тривав до середини другого тайму, коли «бордовим» вдалося відігратися - Дмитро Заболотько перериваючи простріл зрізав м’яч у власні ворота. Проте, радість знов тривала недовго. Не минуло й хвилини, як Влад Сизик вивів «Бренд» вперед. Здійснити ще один подвиг «Бережанці» вже забракло сил і в останні хвилини гри господарям вдалося ще двічі розписатися у воротах суперника.

 

Радивилівмолоко – Альянс         5:1

Молодому колективу «Альянса» не вдалося у зустрічі з «Радивилівмолоком» вивести суперника з зони комфорту. «Червоно-білі» грали впевнено, не кваплячи події і досягли свого не витрачаючи надзусиль. На п’ятій хвилині досвідчений Василь Єфімчук відкрив рахунок, а наприкінці тайму він і Максим Медвєдєв довели перевагу своєї команди до трьох голів. «Альянс» завзято намагався щось протиставити, але сумбурність і незлагодженість дій його гравців зводили нанівець усі зусилля. По перерві нічого нового гостям вигадати не вдалося і гравці «Радивилівмолока» ще двічі вражали їх ворота, а Василь Єфімчкук оформив хет-трик. Лише на останній хвилині поєдинку Олександр Шрай скористався поблажливістю суперників і забив гол престижу. У підсумку впевнена перемога «червоно-білих» 5:1.

 

Бешкетники – Ярд         3:5

«Бешкетники», як і багато клубів цього вікенду стикнулися з проблемою комплектації команди, але врешті решт таки назбирали 5 гравців. Проте, конструктивна гра в них не виходила, гравці «Ярду» чудово розуміли від кого йде основна загроза їх воротам і максимально щільно грали проти Ігора Шевельова не даючи йому можливості довго володіти м’ячем. Самі ж при першій можливсті швидко вибігали в атаку раз по раз створюючи чисельну перевагу. Тому цілком логічно, що рахунок відкрили саме хлопці у червоній формі - В’ячеслав Ливак виявився найспритнішим на добиванні. «Бешкетники» побігли відігруватись, чим одразу скористались суперники – на сьомій хвилині Едуард Макогон та той же В’ячеслав Ливак зробили перевагу своєї команди абсолютно комфортною. Перед перервою команди обмінялись голами і розійшлися перепочити. У другому таймі «Ярд» грав по рахунку, не підпускаючи «бешкетників» близько до своїх воріт, тому рахунок став змінюватися лише наприкінці поєдинку. На дубль Ігора Шевельова своїм голом відповів Едуард Макогон, що дозволило «Ярду» стартувати у турнірі з перемоги.

 

 

Детальні дані гравців, голів, фолів, журналістський огляд, фото та відеоматеріали кожного матчу дивіться за єдиним посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?calendar

 

Фотоогляди матчів підписуйтеся і чекайте на - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

 

Підписуйтеся на відеоканал та не пропустіть своє відео - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A

 

                                       

18 серпня (субота)

ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

3-й тур. Літній чемпіонат Луцька

Перша ліга

15.30                   Олімп – Мідас      

16.30                   FC Respect – Спартак

Друга ліга

17.30                   Альянс – Ярд

18.30                   Радивилівмолоко – Бешкетники

Вища ліга

19.30                   МФК Бренд – Камаз-Агро

20.30                   Бережанка – СпецТех-Сахарадо

 

19 липня (неділя)

ЦЕНТРАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК

Фінал. Літній Кубок Луцька

9.30                     Камаз-Агро - Спартак