Найперші кроки до вершини. КАЛЕНДАР Плей-офф 1/4 ІІ матчі !

Перший раунд без сенсацій не обійшовся.

Гучна сенсація у Суперлізі.

2:1 – найпопулярніший рахунок в поєдинках між першими та восьмими командами.

У Другій лізі перемагають лише фаворити.

У четвертій лізі зіграні перші півфінали.

 

Перші чвертьфінальні поєдинки плей-офф традиційно виглядають, як розвідка перед боєм. З одного боку фаворитам не дуже хочеться виходити на пік форми та демонструвати свої стовідсоткові можливості, а з іншої сторони «темні конячки» кожної ліги на матчі турніру за звання Абсолютного чемпіона Волині виходять з максимальним настроєм на перемогу. І тут вже не важливі місця у підсумкових турнірних таблицях – головне хто сильніше в даний момент і в конкретній грі. Всі пам’ятають, як минулих сезонів «Колос» та «Вілія» починали боротьбу за головний титул області з сьомої позиції «регулярки» та ставали Абсолютними чемпіонами. Приклад успішних колективів надихає на подвиги і нинішніх учасників першості сезону 2018/2019.

Не стала виключенням і Суперліга, яка в першому раунді відразу подарувала прихильникам футзалу гучну сенсацію у виконанні луцького «Динамо». Багаторазовий чемпіон та володар Кубку Волині та колишній чемпіон АФЛУ мінімально (2:3) поступився підопічним Олександр Куця, перемагаючи по ходу гри. Досвідчені хорівці наразилися на власну зброю, коли грали з п’ятим польовим гравцем та припустилися фатального «обрізу». Тепер у наступному поєдинку ветеранському колективу доведеться добряче попотіти, аби зрівняти рахунок у серії з молодими та амбітними.

Ще один доволі юний колектив під орудою молодого тренера Назара Бугайчука у протистоянні з діючим чемпіоном області на 22-й хвилині оживив трибуни СК«Арена Спорт» голом Артема Назарчука і подарував клубу «Любарт» надію на перший серйозний успіх у сезоні. Але за кілька хвилин забитий у сумбурі біля воріт лучан м’яч Романа Кузьміча пробив захисну «дамбу» опонентів та дозволив партнерам по команді ще тричі розписатися у воротах Євгена Кречковського. Тепер перед «князівською» командою вимальовується надважкий іспит у поєдинках проти відразу двох футзальних монстрів – минулорічного учасника півфіналів АФЛУ і лідера 2-ї групи Другої ліги тиврівського клубу «Володимир» у середу та діючого володаря ще двох титулів ковельського «Вокара» у суботу. З огляду на довгострокову програму розвитку луцького клубу найближчі поєдинки стають своєрідним чистилищем на тернистому шляху побудови команди-переможця. До речі у Рівному в недільному поєдинку Чемпіоната України «Любарт» здобув перші залікові бали, коли зіграв 2:2 з місцевим «Інтер-Бетоном».

Лише тайм горохівський «Кураж» - команда-відкриття другої частини сезону чинив гідний опір претенденту на футзальну корону Волині МФК «Хорів». В другому таймі підопічні Віктора Ревка забили ще шість раз, дозволивши супернику лише забити гол престижу. Після 1:7 від якісно укомплектованого опонента важко говорити про щось оптимістичне для «россо-нері», але за тиждень можливо здоровий кураж допоможе горохівчанам створити сенсацію на ім’я «Кураж».

Хет-трик Миколи Коляди допоміг «Вотрансу» перемогти в епічному луцькому дербі проти найріднішого суперника «ЛСТМ». Гол на останній хвилині таки схилив шальку терезів успіху на бік підопічних Юрія Волошина. Драматична розв’язка першого раунду лише підігріла глядацький інтерес до двобою першого чемпіона Волині, в назві якого десять років тому був префікс «ЛСТМ», проти діючого чемпіона області з футболу «Луцьксантехмонтаж». За тиждень гарантований трилер для поціновувачів гри 5х5.

 

Як і очікувалося у Вищій лізі навіть для переможця Регулярного чемпіонату млинівської «Вілії» не вийшло легкої прогулянки у матчі з восьмою командою ліги «Мідасом». Лучани дали гідний бій колективу Сергія Вишневського, поступившись з мінімальним рахунком 1:2. Хай і не сенсація, але доволі несподіваний підсумок першої зустрічі. Справжніми сенсаціями чвертьфінального етапу стала суха поразка 0:5 бронзового НФК «Боратин» у поєдинку з «Торпедо» та перемога «Олімпії» з рахунком 4:2 над командою-відкриттям вищолігового турніру «Stella». Лише «Вотранс-2», котрий не потрапив до числа призерів «вишки», в рамках луцького дербі більш-менш впевнено здолав опір сусіда по турнірній таблиці «Агромат» - 4:1. Чергове підтвердження рівності суперників у лігах сезону 2018/2019. Спрогнозувати результати матчів-відповідей практично неможливо і на вболівальників чекає чимало цікавих протистоянь, котрі чи навряд закінчяться за два раунди. Найскладніше завдання стоїть перед двома призерами першості – командами «Stella» та «Боратин». Відступати їм нема куди.

 

Схожий на попередній сценарій розвитку подій старту плей-офф подарувала вболівальникам і Перша ліга. Лише один забитий гол став запорукою перемоги для лідера першості  - «Теремно Хліб», котрий таки здолав ФК «Топільно» 2:1. Непередбачувана «Бережанка» за рахунок єдиного забитого м’яча переграла претендента на титул Абсолютного чемпіона – луцький срібний «Рятівник». ХФК «Фіміам» доволі впевнено підтримав реноме фаворита у поєдинку з командою «Вікторія» та на п’ять пропущених голів відповів 9-ма взяттям воріт. За прикладом торпедівців із старшого класу «Шахтар» на сухо 5:0 обіграв міцний ФК «Олика» та зробив серйозну заявку на вихід до півфіналу. Проте і в Першій лізі прогнозування результатів других матчів – справа апріорі невдячна.

 

Без несподіванок обійшлася лише Друга ліга. Всі чотири фаворити дружньо отримали перемоги, хоча FC «Respect», як і переможці «регулярки» у Вищій та Першій лігах в першому раунді чвертьфінального протистояння з восьмою командою дивізіону «Луцьктепло» запротоколювала традиційний результат – 2:1. Проте ніхто і не чекав, що все буде легко та просто.

 

Вгадайте з яким рахунком закінчився поєдинок першої та восьмої команди Третьої ліги МФК «Гранітбуд ексклюзив» - «Кремінець»? Правильно – 2:1. Ексклюзивно та неперевершено. Як і в «вишці» два призери ліги у своїх іграх поступилися командам із нижньої частини «турнірки». Спочатку «Joma» в стилі «Бережанки» за рахунок лише одного голу перемогла «Волинь-АТО», а пізніше ФК «Духче» поступився 2:5 клубу «Akcent». Лише сусідська розборка між німецьким заводом та чеським виробництвом виробів з пластмас закінчилася на користь «крошівців» 6:2. Отже третіх матчів у Третій лізі вже на стадії чвертьфіналів скоріш за все уникнути не вдасться.

 

Лише один матч стадії 1/4-ї плей-офф відбувся у Четвертій лізі, яка свої двобої провела ще минулого тижня та визначила трьох учасників півфіналів – «Прип’ять» з Любешова та луцькі «Волиньобленерго» і «Арсенал». А ось доля останньої путівки визначалася в третьому вирішальному поєдинку між міцним «Атлетіком» Дорогостаї та емоціональним колективом з претензійною назвою «Варта переможців» і найпотужнішою глядацькою аудиторією, яка незважаючи на ранковий час створила атмосферу свята для всіх присутніх. Доля ж драматичного поєдинку, в якому «вартівці» зрівняли рахунок на останніх секундах, визначилася у серії післяматчевих пенальті. Нерви виявилися міцнішими у гравців «Атлетіка» і вони покрокували до півфіналу, де на них в вже у неділю очікував матч першого раунду з нелуцьким «Арсеналом» - таке собі протистояння з іспано-англійським присмаком за назвами команд. 7:4 на користь лондонських тезок і хлопцям з Дорогостаїв варто підійти до тренувального процесу максимально ретельно.

В другому матчі 1/2-ї фіналу плей-офф «Волиньобленерго» вдруге у сезоні підтвердив реноме незручного суперника для «Прип’яті».  І якщо у «регулярці» любешівці у перегонах з лучанами не змогли наздогнати суперника (4:5), то у неділю «енергетики» здобули вольову перемогу 3:2, переламавши хід поєдинку на свою користь. Матч-відповідь гарантовано має стати черговим трилером протистояння гідних суперників.

- за усіма результатами он-лайн можна спостерігати за посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?calendar

- фотографії очікуйте на сторінці - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

- відео можна переглянути на нашому каналі - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A

 

21 лютого (Четвер)

МАЙДАНЧИК №1

9-й тур. Дитяча футзальна ліга Луцька

11.00                    U-11                     Маневичанка – Вотранс

 

23 лютого (субота)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

Друга ліга. ¼ Плей-офф ІІ матч

09.30                    Олімп – Модерн-Експо

10.30                    МФК РадиМо – Забіяка

11.30                    Надія-2 – СпецТех-Сахарадо

12.30                    Луцьктепло – FC Respect

Перша ліга. ¼ Плей-офф ІІ матч

13.30                    ФК Топільно – Теремно Хліб

14.30                    Вікторія – ХФК Фіміам

15.30                    ФК Олика – ТТІ Шахтар

16.30                    Бережанка – ФК Рятівник

Вища ліга. ¼ Плей-офф І матч

17.30                    Мідас – Вілія

Суперліга ліга. ¼ Плей-офф І матч

18.30                    ЛСТМ – Вотранс

19.30                   ФК Любарт – Вокар-Ковель

20.30                    Кураж – МФК Хорів

 

МАЙДАНЧИК №1

10-й тур. Дитяча футзальна ліга Луцька

10.00                    U-13 І ліга           Юніор-Мідас – Олімпія06 К

10.40                    U-9                       Олімпія – ДЮСШ №2-2

11.20                    U-9                       Олімпія-2 – ДФК Штурм

12.00                    U-9                       Олімпія – Універсал

12.40                    U-13 В ліга         ДФК Штурм – Рожище

13.20                    U-13 І ліга           Рубіж – Мар’янівка

14.00                    U-13 В ліга         Любомль – Олімпія Л

14.40                    U-13 І ліга           Рубіж – Форвард

15.20                    U-13 І ліга           АСК Забороль – Мар’янівка

 

24 лютого (неділя)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

Четверта ліга. ½ Плей-офф ІІ матч

09.00                    ФК Арсенал – Атлетік Д

Третя ліга. ¼ Плей-офф ІІ матч

09.50                    Кременець – МФК Гранітбуд Ексклюзив

10.40                    Tatrafan – Kroshu Lutsk

11.30                    Akcent – ФК Духче

12.30                    Joma-Луцьк – Волинь-АТО

Четверта ліга. ½ Плей-офф ІІ матч

16.30                    Волиньобленерго – Прип’ять

Суперліга ліга. ¼ Плей-офф ІІ матч

17.30                    Динамо – Надія

Вища ліга. ¼ Плей-офф ІІ матч

18.30                    Агромат – Вотранс-2

19.30                    Торпедо – НФК Боратин

20.30                    Олімпія – Stella

 

МАЙДАНЧИК №1

10-й тур. Дитяча футзальна ліга Луцька

17.00                    U-15           Вілія – Любарт

17.40                    U-11           Юніор-Мідас08 – Вілія09

18.20                    U-15           Олімпія Л – Любарт