Ні дня без сенсацій. Календар півфіналів Кубків!

Цьогорічні поєдинки плей-офф в усіх без виключення лігах Чемпіонату Волині за драматизмом та непередбачуваністю мало поступаються таким успішним спортивним проектам, як НБА, НХЛ та ін. Починаючи від чвертьфіналів, турнір за звання Абсолютних чемпіонів вже встиг втратити ціли низку переможців та призерів Регулярного чемпіонату області. Записні фаворити один за одним складають повноваження у боротьбі за головні титули сезону 2018/2019. З числа переможців «регулярки» у фіналах плей-офф ми вже не побачимо любешівську «Прип’ять» з групи «А» Четвертої ліги та третьоліговий МФК «Гранітбуд Ексклюзив», котрий до півфіналів мав стовідсотково переможні показники в усіх без виключення поєдинках. Луцький «Теремно Хліб» в Першій лізі не знайшов переможних рецептів в двох матчах 1/2-ї, поступившись «Шахтарю ТТІ», а про поразку титулованої «Надії» у чвертьфіналі годі й згадувати.

Чемпіонат та кубкові перегони виходять на фінішну пряму, даруючи прихильникам футзалу неймовірні сюжети, фантастичні сценарії та драматичні розв’язки. І в будні, і в вихідні дні прохідних поєдинків не буває апріорі. Кожна гра перетворюється у змістовне та цікаве протистояння гідних суперників.

 

В Суперлізі першої родзинкою на торті елітного турніру став найпринциповіший третій матч «Вотранс» - «ЛСТМ», що відбувся ввечері четверга. Луцьке дербі вдалося на славу. Вболівальники побачили 10 забитих м’ячів, змістовну гру, емоції, фоли, красиві голи та підсумкову перемогу підопічних Юрія Волошина.

Гарний настрій дозволив «транспортникам» без особливих проблем в суботу розібратися на сухо 3:0 із авторами головної сенсації плей-офф поточного сезону – луцькими динамівцями, котрі не сильно засмутилися негативним результатом. Вже у неділю «Динамо» впевнено реваншувалося за поразку в першому раунді та перемогло першого чемпіона Волині з рахунком 4:1. Хтось скаже сенсація, а хтось скаже вперед «Динамо»! На тижні командам доведеться зустрітися утретє, аби остаточно з’ясувати хто гратиме у фіналі Суперліги.

У зв’язку із весіллям президента «Вокар-Ковель» Романа Бирука, якого ми від душі вітаємо з цією чудовою подією, двобій із МФК «Хорів» розпочався суботнім матчем без недільного продовження. Ранній початок гри вніс свої корективи, але від того матч не став прісним – пристрасті вирували, як на вечірніх поєдинках Суперліги. Від першої і до останньої секунди на майданчику тривала боротьба, що закінчилася бойовою нічиєю з рахунком 2:2. У післяматчевій лотереї більш вдалими з огляду на урочистість в Ковелі були хлопці із клубу «Вокар». В протиборстві срібного та бронзового призерів все ще попереду.

 

Вища ліга першою серед десятикомандних дивізіонів делегувала до фіналу переможця Регулярної першості – млинівську «Вілію». Вишневський і Ко двічі здолали опір другої команди «Вотранс». І хоча в першій зустрічі команда з Рівненської області доволі впевнено преграла своїх візаві, то у матчі-відповіді підопічні Юрія Волошина цілком могли розраховувати на перемогу. Проте після фінального свистка була зафіксована бойова нічия 1:1, а серію шестиметрових краще пробили гравці «Вілії».

Суперником млинівців за підсумками другого півфінального двобою стала команда, яка у «регулярці» виступала з перепадами, зайнявши 6 місце. «Торпедо» без збоїв відпрацювало два раунди у футзальному рингу, даруйте паркетному майданчику, і без особливих нервових витрат здолало міцну «Олімпію» (2:0, 4:1), яка в трьох чвертьфіналах обіграла віце-чемпіона Регулярної першості – клуб «Stella».

 

Луцькому колективу «Теремно Хліб» в поточному чемпіонаті до 9 лютого, коли «жовто-червоні» поступилися «Рятівнику» слово поразка було невідомим. Тай було це всього один раз, коли золото першості у Першій лізі вже було у кишені «хлібопіків». Нововолинський «Шахтар ТТІ» в призи не потрапив, але чемпіонські амбіції зберіг. Скоріш за все цей азарт та бажання перемагати дозволили «гірникам» двічі обіграти переможця дивізіону (4:2 та 5:2) та вийти до фінального раунду, де суперником «чорно-зелених» буде ще одна команда-відкриття. Річ звичайно про «Бережанку», яка в «регулярці» фінішувала лише сьомою, але вже з першого етапу плей-офф почала дивувати прихильників футзалу. Спочатку «бордові» з трьох спроб переграли віце-чемпіонський «Рятівник», а далі в півфіналі через серію пенальті та бойову перемогу 6:4 вирвали путівку до головного раунду турніру.

 

В Другій лізі свої інтриги. Переможцю «регулярки» нав’язали серйозну боротьбу представники Локачинського району. В першому матчі 1/2-ї фіналу плей-офф FC «Respect» важко, але переграв «Надію-2». Але в другому поєдинку хорівський колектив без особливих енерговитрат розібрався з лучанами 8:3. У вівторок на суперників чекає чергове протистояння, за підсумками якого стане відомий суперник команди «Забіяка», котра за сумою двох поєдинків вибили з турніру міцний «Модерн-Ескпо».

З однаковим рахунком 2:5 команда «Гранітбуд Ексклюзив» двічі поступилася представникам німецького заводу, хоча до півфінального етапу колектив з Горохівщини впевнено розбирався із усіма суперниками, не втративши жодного залікового балу. Цього ж разу в фіналі Третьої ліги суперником луцьких «крошівців» буде переможець третього додаткового поєдинку ФК «Духче» - «Joma-Луцьк».

 

На диво цікавими вийшли турнірні перегони у новоствореному втішному турнірі для команд, котрі не потрапили до плей-офф, розіграш трьох солодких призів під назвою «Cake Cup». Минулого вік-енда визначилися всі учасники фіналів у трьох дивізіонах – №1 Суперліга та «вишка», №2 Перша та Друга ліги і №3 Третя з Четвертою ліги. За два тижні три команди гарантовано зможуть підсолодити гіркоту невдалого виступу у Регулярному чемпіонаті сезону 2018/2019. В неділю з’ясувалося, що за найменший торт АМФВ на фініші сезону поборються «Волиньсталь-Любарт» та ФК «Феміда Юнайтед». За приз №2 гарантоване футзальне дійство глядачам подарують ФК «Мар’янівка» з клубом «Вілія-2». А в головному фіналі «Cake Cup» зустрінуться «Камаз-Агро», котрий в суботу в драматичному протистоянні переміг луцький «Авангард», та ківерцівський «Колос», який не залишив шансів суперліговому «Агропродукту» - 6:3.

 

Окремо слід проанонсувати кубкові баталії. Минулих вихідних у Києві в офісі технічного партнера АМФВ ТМ «Legea» відбулося жеребкування півфіналів всіх чотирьох кубків. У п’ятницю 8 березня ще до початку святкування Міжнародного жіночого дня в рамках Кубку Мрії зійдуться переможці груп Четвертої ліги – любешівська «Прип’ять» і ФК «Арсенал» та їх однокласники по лізі «Імпульс» і «OGGO Team» з обласного центру.

У розіграші Кубку Прогресу футзальна доля в 1/2-й фіналу звела фіналіста Другої ліги луцьку команду «Забіяка» та досвідчений клуб з Хоріва «Надія-2». В другій парі переможець «регулярки» в Другому дивізіоні FC «Respect» спробує вчергове у сезоні обіграти добре знайомий «Луцьктепло». Можливо четверта зустріч стане вдалою для «тепловиків», котрі явно скучили за трофеями та перемогами.

В Кубку АМФВ вивіска «Теремно Хліб» - ФК «Мар’янівка» для справжніх любителів регіонального футзалу є справжньою «заманухою». Підопічні легендарного Сергія Магери вже пробилися у фінал «Cake Cup» і не проти повторити успіх в престижному кубковому турнірі. А «хлібопіки», як володарі титулу переможців Регулярної першості певно бажають реабілітуватися за виліт із плей-офф.

Головний приз обласних кубкових змагань – Кубок Волині 8 березня буде прикрашений протистоянням «Надія» - «ЛСТМ». Обидва суперника припинили боротьбу за звання Абсолютного чемпіона Волині з футзалу і спробують завершити сезон на мажорній ноті, пробившись до фіналу, де на них вірогідніше за все буде чекатиме минулорічний володар головного трофею ковельський «Вокар», до якого в гості чи навряд доїде млинівська «Вілія». Діючий переможець «регулярки» хорівська «Надія» проти володаря титулу чемпіонів області з футболу луцького «ЛСТМ» - центральна подія чергового етапу кубкових перегонів.

В неділю ж на любителів футзалу чекатиме друга серія трилеру МФК «Хорів» - «Вокар-Ковель», в якому претендент на титул має можливість у разі перемоги продовжити серію до трьох матчів, а разі поразки відкриє шлагбаум до фіналу ковельчанам, котрі не проти повторити успіх річної давнини. В другому поєдинку плей-офф в рамках луцького дербі втретє зустрінуться «Вотранс» та «Динамо». Перший чемпіон Волині проти команди-сенсації – що може бути цікавіше? Риторичне питання, відповідь на яке не обов’язково шукати у назвах та статистичних викладках. Краще прийти і на власні очі побачити непередбачуване дійство під назвою волинський ФУТЗАЛ!

 

- за усіма результатами он-лайн можна спостерігати за посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?calendar

- фотографії очікуйте на сторінці - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

- відео можна переглянути на нашому каналі - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A

 

Календар 5-10 березня

5 березня (вівторок)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

Третя ліга. ½ Плей-офф ІІІ матч

19.00                 ФК Духче – Joma-Луцьк

Друга ліга. ½ Плей-офф ІІІ матч

20.00                 FC Respect – Надія-2

 

8 березня (П’ятниця)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

Кубок Мрії. ½ Фіналу

11.00                 Прип’ять – ФК Арсенал

Кубок Прогресу. ½ Фіналу

12.00                 FC Respect – Луцьктепло

Кубок АМФВ. ½ Фіналу

13.00                 Теремно Хліб – ФК Мар’янівка

Кубок Волині. ½ Фіналу

14.00                 Надія – ЛСТМ

Кубок АМФВ. ½ Фіналу

15.00                 Модерн-Експо – ТТІ Шахтар

Кубок Мрії. ½ Фіналу

16.00                 Імпульс – OGGO Team

Кубок Прогресу. ½ Фіналу

17.00                 Забіяка – Надія-2

 

КОВЕЛЬ. ДЮСШ

Кубок Волині. ½ Фіналу

13.00                 Вокар-Ковель – Вілія

 

10 березня(неділя)

МАЙДАНЧИК ПАРКЕТ

Суперліга ліга. ½ Плей-офф ІІ матч

19.30                 МФК Хорів – Вокар-Ковель

20.30                 Динамо – Вотранс